(video) Premieră: O nouă rachetă de la BRABUS, una de jumătate de milion de euro şi cu 900 de CP

BRABUS revine cu proiectul ROCKET 900 care, de această dată, a fost aplicat pe noul Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+. Ideea de a face un asemenea automobil le-a venit germanilor încă în aprilie 2019 şi după ce s-au apucat de lucru în septembrie anul trecut, iată că acum este gata!

Noul BRABUS ROCKET 900 pe baza acestui model de performanţă de la Mercedes-AMG va fi realizat în doar 10 exemplare pentru toată lumea. Preţul de start al maşinii de export, fără TVA, este de 435.800 de euro! Pentru comparaţie, un asemenea model AMG din fabrică costă în ţara noastră de la 169.320 de euro.

Maşina de prezentare din imagini, de culoare gri, se vinde chiar acum în Germania şi are un preţ de 495.621 de euro cu TVA local inclus, fiind cu aproape toate opţiunile incluse!

Caracteristici cheie:

  • Motorul V8 de sub capota acestei maşinării este practic făcut de la zero. Volumul său a fost mărit de la 4.0 la 4.5 litri, s-a instalat un alt arbore cotit, noi biele, pistoane mai mari şi forjate, precum şi cilindri măriţi în diametru până la 84 de mm. Noi sunt şi turbocompresoarele, sistemul de răcire şi admisie, pompele de alimentare cu carburant, eşapamentul din oţel inoxidabil, etc. Unitatea electronică de control a fost la fel recalibrată. Despre toate modificările puteţi afla în documentele ataşate în detalii, însă cel mai interesant este că s-au făcut într-un mod în care să corespundă şi normei de emisii stricte EURO 6D ISC-FCM!
  • Astfel, unitatea de propulsie a ajuns să genereze 900 de CP la 6.200 rpm şi un cuplu maxim de 1.250 Nm de la 2.900 rpm, însă limitat electronic la 1.050 Nm pentru a proteja motorul. Puterea este transmisă spre toate cele patru roţi printr-un sistem 4MATIC+ şi cutia de viteze sport SPEEDSHIFT MCT cu nouă raporte, care pot fi comutate şi manual cu noile padele din aluminiu din spatele volanului.
  • Noul motor BRABUS face din noul BRABUS ROCKET 900 “ONE OF TEN” unul dintre cele mai puternice coupeuri cu tracțiune integrală şi cu patru portiere din lume. Acum poate realiza 0-100 km/h în 2.8 secunde (-0.4 s), 0-200 în 9.7, 0-300 în 23.9 secunde. Din cauza greutăţii de 2.120 de kg şi anvelopelor, viteza maximă este limitată electronic la 330 de km/h (+15 km/h), un lucru ciudat deoarece alte proiecte mai vechi cu acelaşi număr de CP şi chiar mai mulţi Nm puteau rula până la minim 350 de km/h.
  • Special pentru acest model au fost concepute noi jante forjate BRABUS Monoblock Z, care sunt echipate cu nişte capace speciale din fibră de carbon. Pe faţă stau de 21 de inci, iar pe spate de 22 inci, toate în anvelope Pirelli P Zero.
  • Suspensia pneumatică BRABUS AIRMATIC SPORT controlează garda la sol într-un interval de 25 mm în două moduri: Comfort sau Sport.
  • Maşina a primit şi un nou kit exterior aerodinamic, testat în tunel eolian şi format din inserţii din fibră de carbon şi kevlar, inclusiv o nouă aripă posterioară peste hayon şi un nou difuzor, toate menite să sporească forţa de apăsare. Extensiile de caroserie de pe aripi au adăugat alţi 7.8 centimetri pe lăţimea totală a maşinii. Toate inserţiile cromate din fabrică sunt vopsite în culoarea maşinii sau alta la alegere.
  • Habitaclul a fost retapiţat din nou, complet, cu piele neagră fină şi Alcantara. Supercarul din imagini, gri, are exact 215 piese, de la switch-uri la rame în cabină, toate care au fost acoperite pentru a se potrivi cu culoarea vehiculului. Elemente din fibră de carbon lucioasă, din aluminiu sau oţel inoxidabil completează aspectul sport.

Mai multe detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/