(video) Operațiunea Motociclistul, ediția 2024, ”inaugurată” cu o urmărire

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 8 aprilie 2024, Inspectoratul General al Poliției a anunțat public despre startul desfășurării operațiunii speciale Motociclistul. Aceasta va fi în vigoare până pe 31 octombrie inclusiv. Respectiv, în conformitate cu perioada sezonului moto.

Operațiunea Motociclistul, FOTO: IGP
Operațiunea Motociclistul, FOTO: IGP

Scopul operațiunii este sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete. Astfel, polițiștii vor intensifica acţiunile de combatere şi control asupra comportamentului în trafic, verificarea stării tehnice a motocicletelor.

Se vor documenta:

  • conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau alte substanțe;
  • depășirea regimului de viteză stabilit pe sectorul de drum;
  • lipsa permisului de conducere sau a unei categorii corespunzătoare;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

Totodată polițiștii vor atrage o atenție sporită asupra echipării corespunzătoare a motocicliștilor, dar și la manevrele efectuate în trafic.

Din câte se pare, nu toți au auzit încă de startul operațiunii Motociclistul. Aseară târziu, în jurul orei 23:00, polițiștii din Bălți care patrulau pe itinerarul deservit au observat o motocicletă fără număr de înmatriculare, care circula haotic.

La somarea legală a poliției, conducătorul motocicletei nu a oprit și a încercat să se eschiveze, continuându-și deplasarea. În urma intervenției poliției, conducătorul motocicletei a fost oprit pe traseul R13. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 30 de ani din Florești. Testul alcoolscopic a arătat o concentrație de 0.63 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Vezi și: (video) Urmărire pedestră într-un câmp din raionul Criuleni. Poliția spune ce s-a întâmplat

Cmentariile sunt închise