(video) Pericolul care te paşte dacă în portbagajul maşinii tale este dezordine şi devii implicat într-un accident

ADAC – cel mai mare club automobilistic din Germania și Europa – a efectuat un studiu cu două teste de impact în timpul căruia a evaluat impactul unei încărcături instalate haotic şi nefixate în portbagaj asupra siguranței pasagerilor din cabină.

Subiecții în aceste teste au fost două exemplare identice Volkswagen Golf. Volumul și greutatea încărcăturii folosite la fel a fost identică, dar în primul caz lucrurile au fost fixate, în timp ce în al doilea nu.

Accidentul simulat s-a desfășurat cu o viteză de 45 km/h, ambele autoturisme fiind lovite frontal într-o barieră dură, pe toată lățimea, scaunele posterioare din cabină fiind rabatate.

Şi concluzia a fost: chiar și la o astfel de viteză a fost suficient ca marfa neatașată sub forma unor cutii şi rafturi să se deplaseze înainte din inerţie, să bată în scaunele pasagerilor din faţă, împiedicând centurile de siguranţă și pernele de aer să-şi îndeplinească rolul corect, drept urmare apăsând conducătorul auto și pasagerul în bordul maşinii.

Din cauza supra sarcinilor la un astfel de impact, apropo, scaunele sunt rupte de elementele lor de fixare! Marfă mică (vase, oale, vaze, jucării moi), toate s-au transformat în proiectile care au zburat înainte, spre capetele manechinelor și parbrizului.

Într-un comunicat de presă, specialiștii ADAC scriu că riscul de leziuni ale capului și coloanei vertebrale crește dacă mașina nu are o plasă de siguranță sau un raft al portbagajului. Volker Sandner, șeful securității automobilelor în cadrul Landsberg Test Center, a declarat: “Într-o coliziune la 45 km/h, o încărcătură de 145 kg afectează pentru scurt timp centurile de siguranță cu o forță de peste șapte tone, ceea ce corespunde greutății unui elefant adult”.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-expertii-de-la-adac-au-imitat-un-accident-in-ambuteiaj/

https://autoblog.md/video-experiment-adac-lista-automobilelor-care-pot-fi-furate-rapid-fara-cheie/

https://autoblog.md/video-crash-teste-cu-masini-electrice-simuland-impactul-cu-un-copac-ce-afirma-expertii-germani/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/