in ,

(video) Peugeot şi Total prezintă primele schiţe ale noului hipercar pe care-l pregătesc pentru curse

Ca parte a celei de-a 88-a ediții a cursei de 24 de ore de la Le Mans, eveniment care va demara în după amiaza zilei de mâine, după ce a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19, Peugeot și Total au marcat startul oficial al proiectului Le Mans Hypercar (LMH).

Alegerea categoriei LMH a fost dictată de mai multe criterii, unul fiind cel al unei anumite libertăți aerodinamice. Acest lucru face posibilă încorporarea, cu sprijinul Peugeot Design, a detaliului estetic al mărcii. Această colaborare a început deja și face posibilă elaborarea de schițe și dezvăluirea primelor concepții de proiect, dar și încarnarea elementelor fundamentale necesare, în special în ceea ce privește dimensiunile.

Peugeot, în parteneriat cu Total, a început, prin urmare, dezvoltarea unui hipercar hibrid al cărui design iconic va declara concepţia “Neo Performance”. Maşina va avea tracţiune integrală şi va putea dezvolta 500 kW putere (680 CP).

După ce a lansat diferitele faze de studii pentru structura generală, conceptul aerodinamic și alegerea arhitecturii motorului, vine decizia finală a cadrului electric, și apoi cea a concepției lanțului de tracțiune hibridă. Toate departamentele tehnice Peugeot Sport sunt implicate în aceste faze de dezvoltare.

Mașina va avea patru roți motrice, echipate, conform reglementărilor, cu un motor electric și o putere maximă de 200 kW pe puntea față. Nivelul total de putere va fi identic cu cel al unei mașini cu propulsie termică 100%, care va fi distribuit între cele două punţi. În comparație cu ceea ce știm în prezent în LMP1, mașina va fi mai grea, astfel încât să fie compatibilă cu vehiculele rutiere. Acesta va fi, de asemenea, mai lungă (5 metri faţă de 4.65) și mai lată (2 metri faţă de 1.90).

Acest regulament este, de asemenea, diferit, deoarece încorporează un echilibru de performanță (BoP: Balance of Performance). Acesta stabilește cu siguranță limite, dar permite, de asemenea, spațiu pentru multe posibilități tehnice, în special pe forma generală, atâta timp cât o anumită eficiență aerodinamică generală nu este depășită. Aceasta va fi măsurată într-un tunel de vânt la scară 1:1 și care va face parte din BOP.

Până în prezent Peugeot Sport a confirmat o parte din conceptul aerodinamic, cadrul motorului a fost decis și a ales funcționalitatea sistemului hibrid și designul său fundamental.

Aceste schițe sunt primele menite să ajute Peugeot Sport să identifice segmentele importante pe care ar trebui să se concentreze. Cele trei urme de gheare și culorile specifice Peugeot Sport sunt simboluri care vor fi reproduse pe maşină.

Un apropo mai trebuie de spus. În urma unei reuniuni a comitetului strategic, REBELLION CORPORATION a decis să-și reorienteze politica de investiții și va înceta toate activitățile sale în motorsport.

Amintim că iniţial, la sfârşitul lui 2019, s-a anunţat că brandul francez revine în cursele de anduranță din 2022 în parteneriat cu echipa Rebellion Racing, însă decizia lor recentă nu va avea niciun impact asupra proiectului LMH.

În contextul celor spuse mai aflaţi că maratonul de 24 de ore din acest an va debuta cu o noutate. Peugeot Sport își dezvăluie noua identitate a Leului său emblematic și prezintă principalele axe ale revenirii mărcii Peugeot în Campionatul Mondial de Anduranță. Pentru a susține această tranziție, Peugeot și-a propus să aducă un omagiu trecutului mărcii pe această renumită pistă din Le Mans.

Sâmbăta, 19 septembrie, modelul Peugeot 908 va intra pe circuit pentru un singur tur cu Carlos Tavares, Directorul General al Grupului PSA, la volan. Acest tur este, de asemenea, o modalitate de a arăta recunoștința mărcii Peugeot față de pasionații și spectatorii motorsportului, dar și față de voluntarii, organizatorii și echipele care au făcut posibilă această cursă din 2020.

Carlos Tavares va marca startul cursei ca titular oficial al celei de-a 88-a ediții a Cursei de 24 ore de la Le Mans.

Iti place articolul?