Peugeot anunţă că intră în campionatul FIA WEC din 2022 pentru a participa în clasa Hypercars

Brandul francez Peugeot revine în cursele de anduranță din 2022 în parteneriat cu echipa Rebellion Racing! Ultima este originară din Elveţia, fondată în 2010, care a început să participe în campionatul FIA WEC din acelaşi an şi până în prezent în categoria de top LMP1 (excepţie fiind sezonul din 2017 când a concurat în LMP2).

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat oficial, împreună cu publicarea primei imagini a maşinii sportive hibride care va participa în noua categorie de top Hypercars!

Spre deosebire de prototipurile sportive ale Peugeot din trecut, cu care marca a câștigat seria ILMC (precursorul FIA WEC) în 2010 și 2011, noul produs nu va primi un motor diesel, ci o unitate de propulsie hibridă, bazată pe un motor cu combustie internă care funcționează pe un combustibil ce va fi comun pentru toți participanții.

Peugeot a mai anunțat oficial că echipa Rebellion Racing va fi partenerul companiei în cursele de anduranță. Informații suplimentare privind noul program sportiv ar trebui publicate în 2020.

Peugeot va avea deja rivali serioşi şi cu experienţă în motorsport atunci când va intra în WEC – Aston Martin și Toyota. În plus, există posibilitatea şi ca un producător ca Koenigsegg să participe în viitor, iar zvonurile spun că şi Porsche își pregătește “arma”. Cei de la Mercedes-Benz vor livra în scurt timp clienţilor noul AMG One, iar apariţia modelului în cursele de anduranţă la fel este prognozată.

Amintim în context, că echipa de curse a Citroen, care participă în campionatul mondial de raliuri WRC, şi-a anunţat retragerea şi nu va mai participa din 2020. Şeful echipei Pierre Budar a confirmat că decizia s-a luat pentru a concentra la moment toate resursele financiare pentru pregătirea intrării în WEC.

Vezi şi:

Organizatorii Campionatului Mondial de Anduranţă au anunţat noua categorie de top Hypercars. Iată care sunt regulile

Noul Jesko – hipercar de curse?! Koenigsegg îşi doreşte să participe în campionatul FIA WEC

(video) Primul rival serios pentru Toyota în FIA WEC! Aston Martin pregăteşte hipercaruri de curse Valkyrie

https://autoblog.md/veste-mare-de-la-toyota-confirma-ca-va-continua-participarea-in-fia-wec-si-dezvoltarea-a-doua-super-masini/

Cmentariile sunt închise