(video) Polițiștii care nu iau mită şi denunţă conducătorii auto ar putea primi premii! Ce crede şeful MAI despre asta

După ce am aflat chiar direct de la ministrul de Interne despre cam cât constituie mita în zilele noastre, Pavel Voicu a venit şi cu o reacţie la întrebarea dacă ar fi gata să acorde premii speciale pentru angajaţii care nu “cad în ispită”, ci merg să denunţe şoferii a căror “hobby” este corupţia. Iată ce a declarat într-un interviu în cadrul unei emisiuni televizate.

“Ne gândim şi la o asemenea abordare. Ca să-i încurajăm pe acei poliţişti să denunţe şi să-i descurajăm pe cei care propun mită. Şi nu numai pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră…”

De menţionat că acordarea unor premii băneşti se practică în ţări din spaţiul CSI, câteva din Occident şi chiar în state din Africa, însă nu este semnalat ca fiind un fapt organizat des, ci mai degrabă rar, periodic.

Poliţiştii din Republica Moldova, din câte se pare, la fel urmează să “guste” din acest tip de remunerare, însă deocamdată nu se cunosc detalii despre procedura acordării şi sumele de bani pe care oamenii din MAI şi subdiviziunile sale le vor încasa.

La ora de faţă, pe lângă salarii, unii inspectori de patrulare care îndeplinesc şi rolul de agenţi constatatori, care, prin examinarea contravenţiilor, cu excepția celor constatate prin intermediul Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere „Controlul traficului”, au contribuit la încasarea veniturilor la bugetul public naţional, sunt stimulaţi financiar cu bani în mărime de 25% din sumele încasărilor respective. Procedura prevede acordarea acestora trimestrial, din contul bugetului Inspectoratului General al Poliției, unde vor fi virate 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat. Ulterior s-a dorit modificarea legii pentru ca valoarea stimulentelor să nu fie mai mare de 3 salarii medii pe economie, însă proiectul a rămas doar pe hârtie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

Un deputat din noul Parlament a aflat că are imunitate şi în faţa RCR! Ce înseamnă acest lucru

Cmentariile sunt închise