(video) Porsche a confirmat că vedem noul Panamera până în 2024. Un cititor a surprins maşina la teste

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche va introduce noua generaţie Panamera înainte de sfârșitul anului 2023, scrie Autocar în baza unei confirmări. Surse ale revistei auto britanice susțin că nu se așteaptă schimbări radicale în aspectul modelului, dar gama de motoare va fi serios revizuită. În plus, familia va include o variantă complet electrică.

În linii generale noul Panamera va fi uşor reproiectat în spiritul modelului electric Taycan, folosind şi soluții care au debutat pe Cayenne facelift (gen noile faruri Matrix LED), în timp ce stilul actualei generații va fi păstrat.

Un concetățean şi cititor AutoBlog.MD a surprins la sfârşit de mai un prototip la teste pe Coasta de Azur:

Va păstra Panamera și motoarele pe benzină actuale, însă toate cu sisteme de evacuare puternic reproiectate și software modificat, menit să respecte viitoarele reglementări privind emisiile Euro 7.

În acelaşi timp, sistemele hibride vor suferi și ele upgrade-uri prin motoare electrice mai puternice și baterii cu o capacitate crescută, dar şi încărcabile mai rapid, după care vor apărea şi pe Cayenne facelift.

În general, fiecare versiune Panamera va deveni mai puternică. La momentul actual cea mai performantă este Panamera Turbo S E-Hybrid (700 CP), astfel încât ne aşteptăm ca viitorul flagship să propună vreo 800 cel puţin.

Deocamdată nu se știe nimic despre varianta electrică a Panamera. Poate că va intra pe piață mai târziu decât cele standard cu motoare termice şi nu va avea ori nu în comun agregate cu Taycan facelift, aflat şi el în pregătire. 

Mai exact, va implementa platforma SSP Sport (Scalable Systems Platform), care este dezvoltată de către constructorul german în cadrul VW Group. Noua arhitectură va permite o podea amplasată foarte jos în mașină, mulțumită unei noi baterii care va fi foarte subțire. O va folosi şi viitorul produs Porsche care va fi peste Cayenne.

Nu s-a văzut încă în detalii ce modificări va aduce Porsche la interiorul Panamera. Cu toate acestea, va primi cu siguranţă o versiune dezvoltată în continuare a sistemului Porsche Communication Management cu compatibilitate 5G, printre altele. Stilul arhitecturii planşei de bord va fi o combinaţie a celor văzute în Taycan şi pe Cayenne facelift.

Deși au existat anterior îndoieli cu privire la faptul dacă prototipul nou spionat previzualizează de fapt a treia generație Panamera, istoria ciclului de viață al “încarnărilor” anterioare ale modelului de lux sugerează că este într-adevăr un model complet nou, mai degrabă decât un al doilea facelift al actualului.

Panamera (970) inițial a sosit pe piaţă în 2010 și a fost ulterior actualizat în 2013. A doua generație 971 a fost introdusă în 2016 și a primit o serie de upgrade-uri în 2020. Se observă în fiecare caz că Porsche a planificat modelul pentru un ciclu de viață de 6-7 ani, cu un facelift programat la 3-4 ani de la introducerea unei noi generaţii.

Iată cum ar putea arăta noul Panamera:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise