(video) Porsche GT4 ePerformance a debutat în premieră la Goodwood şi a fost a doua cea mai rapidă maşină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Împreună cu prototipul noii maşini de anduranţă Porsche 963, germanii au organizat la Festivalul de Viteză de la Goodwood premiera mondială şi publică a prototipului modelului electric Porsche GT4 ePerformance, după cum a promis.

Însă maşina nu a fost doar arătată publicului, ci şi pusă la treabă, în încercarea de a seta un timp record de parcurgere a traseului în rampă. A reuşit într-un final să ocupe locul secund pe podium, fiind cronometrat cu 45.50 secunde, la volan fiind pilotul câştigător în Le Mans Richard Lietz.

Atrageţi atenţia la conceptul luminos interesant al stopurilor!

Noul Porsche GT4 ePerformance și-a demonstrat puterea pentru prima dată publicului la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Cursele de spectacol de pe pista de aproape 1.9 kilometri au servit și ca platformă de lansare pentru turneul mondial al maşinii. În următorii doi ani, vehiculul inovator de teste va călători în alte locuri din Germania și nu numai. Scopul este de a demonstra potențialul conceptului de vehicul de ultimă oră și posibilitățile de formate de curse asociate cu acesta echipelor clienților, partenerilor și factorilor de decizie din scena sportului cu motor.

GT4 ePerformance dispune de componentele tehnologice ale Mission R şi ambele se bazează pe șasiul modelului 718 GT4 Clubsport. Întreaga tehnologie a motorului electric și a bateriilor provine, de asemenea, din studiul Mission R: în modul Calificare se traduce printr-o putere maximă de până la 800 kW (1.088 CP). În cursele simulate, un număr echilibrat de 450 kW (612 CP) sunt disponibili timp de 30 de minute, adică durata unei curse Carrera Cup. Iar datorită tehnologiei de 900 V, bateria îi poate fi reîncărcată de la 5 la 80% în aproximativ 15 minute.

În ceea ce privește timpii de tur și viteza maximă, GT4 ePerformance este la egalitate cu performanța actualului 911 GT3 Cup, care a fost a şaptea cea mai rapidă maşină participantă în concursul final al Festivalului.

Porsche a reproiectat aproximativ 6.000 de piese pentru noul GT4 ePerformance. Sub conducerea designerului Grant Larsson, o echipă de la Porsche Style a venit cu forma finală a mașinii. Caroseria este realizată, printre altele, din materiale compozite din fibre naturale, producția acesteia fiind menită să genereze mai puține emisii decât cea a materialelor sintetice comparabile. Fibrele de carbon reciclate sunt, de asemenea, folosite în scopuri de testare. 

Datorită aripilor sale evazate, mașina de curse este cu 14 centimetri mai lată decât un 718 Cayman GT4 Clubsport. Acest lucru permite mai mult spațiu pentru anvelopele de curse Michelin mai largi de 18 inci, compuse din materialele regenerabile într-o proporție deosebit de mare.

Michelin furnizează anvelope de curse pentru Porsche GT4 ePerformance: în proporție de 53% sunt fabricate din materiale bio sau reciclate. Materiile prime din surse durabile includ, de asemenea, cauciucul natural și funinginea, care sunt recuperate din anvelopele uzate folosind o metodă specială de procesare implementată de compania parteneră Enviro. Alte materiale se bazează pe coajă de portocală și lămâie, rășină de pin și ulei de floarea soarelui, precum și deșeuri reziduale metalice.

Anvelopele de curse, pe care Michelin le-a dezvoltat special pentru GT4 ePerformance, ar trebui să reducă impactul asupra mediului pe durata de viață, de la dezvoltare, producție, transport și utilizare până la reciclare. Până în 2050, Michelin își propune să producă toate anvelopele din materiale durabile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise