(video) Premieră: Conceptul noului Renault Scenic este reciclabil într-o proporție de peste 95%

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prin scopul pe care și l-a asumat, prin strategia de sustenabilitate și lansarea planului strategic Renaulution, Renault Group și mărcile sale s-au angajat într-o transformare majoră, trecând de la strategia bazată pe volum la crearea de valoare economică, de mediu și socială, cu scopul de a obține neutralitatea de carbon în Europa până în 2040 și în întreaga lume până în 2050.

Pentru a ajuta la atingerea acestor obiective, Renault a dezvăluit în premieră mondială noul său concept car Scénic Vision la Summitul ChangeNOW de la Paris. Acest nou vehicul întruchipează angajamentul Renault față de dezvoltarea durabilă și reflectă planul mărcii de a-și decarboniza întregul ciclu de viață.

Renault scrie un nou capitol în istoria sa cu un concept car inovator, care poate fi considerat atât pionier în domeniu, cât și vizionar. Din exterior, prefigurează viitorul vehicul de familie 100% electric din gama Renault! În interior și din punct de vedere tehnologic, vă invită să călătoriți într-un alt timp, într-un viitor în care tehnologiile și inovațiile vor servi unei lumi mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul.

Caracteristici cheie:

  • Designul său prefigurează orizonturi de timp diferite pentru gama de vehicule Renault. Exteriorul dezvăluie formele și stilul unui nou model de familie care va fi comercializat în 2024. Designul său interior este un studiu care prefigurează viitorul interior Renault.
    • Scénic Vision reprezintă un nou capitol în istoria Renault Group și a mărcii. Acest concept prefigurează designul exterior al noului model Scénic 100% electric ce va fi lansat în 2024 și noul limbaj de design al mărcii!
  • Grupul său motopropulsor cu propulsie electrică și hidrogen, reflectă dorința Renault de a găsi soluții pentru toate tipurile de utilizare și face parte dintr-o viziune pe termen lung, dincolo de 2030. Acest design deschide calea către noi perspective, cele ale unei lumi în care mașinile și oamenii converg către aceleași valori.
  • Măsoară 4.490 x 1.900 x 1.590 x 2.835 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Actualul Scenic (non-Grand) măsoară 4.406 x 1.865 x 1.653 x 2.734 mm. Respectiv, sunt practic similari în mărimi.
    • Are o greutate de 1.7 tone. Foloseşte roţi cu jante de 21 inci şi anvelope 235/45 R21.

Eco-design și economia circulară

  • 70% din materialele folosite în vehicul sunt reciclate și peste 95% din vehicul este reciclabil, inclusiv bateria!
  • Podeaua autovehiculului a fost compusă din aglomerarea resturilor de plastic din alte surse (sticle de lapte, țevi de plastic etc.). Pe întregul vehicul, 30% din plastic provine din biosurse. Fitingurile vehiculului sunt realizate din carbon reciclat din industria aeronautică.
  • Durate scurte de manufacturare sunt implementate pe materiale strategice precum platina, cuprul, aluminiul și oțelul, precum și materialele bateriei.
  • Anvelopele provin de la un producător membru GNSPR, angajat pe deplin în responsabilitatea față de mediu și drepturile omului.
  • Pielea este abandonată și înlocuită cu poliester 100% reciclat cu un conținut scăzut de carbon.
  • Rezervorul celulei de combustibil este fabricat din fibră de carbon obținută din deșeuri de hârtie reciclată.

O calitate mai bună a aerului

  • Interior: Amplasat în portiera șoferului, un filtru de aer special îmbunătățește calitatea aerului din interiorul vehiculului prin filtrarea aerului provenit din exterior.
  • În exterior: Pigmenții negri din vopsea provin din prelucrarea particulelor captate din atmosferă; o vopsea fără pigment sintetic, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului.

Preocupare față de mediu

  • Tehnologia H2-Tech: un vehicul hibrid, atât electric, cât și pe hidrogen, echipat cu o celulă de combustie de 16 kW. Tehnologia H2-Tech se bazează pe tehnologia „range extender”, care face posibilă utilizarea unei baterii de două ori mai ușoare, pentru aceeași autonomie, contribuind astfel la decarbonizare dincolo de electrificarea vehiculului. Deși această soluție este în acest moment doar o viziune pentru un autoturism, Renault Group, prin Hyvia (întreprinderea comună realizată cu Plug Power), oferă deja soluții H2 pe vehiculele utilitare.
  • Ca urmare a parteneriatelor deja încheiate, acest vehicul are o amprentă de carbon cu 75% mai mică decât cea a unui vehicul electric precum Megane E-Tech electric. Bateria sa consumă cu până la 60% mai puțin carbon decât o baterie echivalentă, datorită duratelor scurte de manufacturare, aprovizionării cu minerale cu emisii scăzute de carbon și utilizării energiei cu emisii scăzute de carbon necesare pentru a o asambla și produce.
  • Propulsia conceptului este asigurată de un motor electric sincron de 160 kW (218 CP), conectat la o baterie de 40 kWh.

Preocupare față de oameni, siguranţă

  • Transparență și vizibilitate totală
    • Un sistem de camere integrate în partea din față a vehiculului mărește câmpul vizual al șoferului cu 24% prin retransmiterea mediului apropiat pe un ecran poziționat pe bord. Parbrizul este astfel mărit la 180° pentru o vizibilitate totală și liniștitoare, în timp ce capota pare transparentă.
  • Noua generație de sisteme de siguranță și sănătate conectată: Safety Coach!
    • O interfață de evaluare a riscurilor ajută la anticiparea situațiilor stresante de ultim moment. Compensează eventuala lipsă de atenție a șoferului și oferă sfaturi personalizate pentru îmbunătățirea continuă a obiceiurilor de condus. Această interfață oferă șoferului și sfaturi personalizate de sănătate, prin analiza datelor colectate de camere și senzori conectați plasați în interiorul cabinei (ritm cardiac, oboseală etc).

Incluziune

  • Un vehicul care se adaptează utilizatorului său
    • Un sistem de recunoaștere facială permite deschiderea ușii și reglarea setărilor vehiculului în funcție de profilul șoferului. Acest sistem oferă și posibilitatea de a adapta condițiile de conducere la un posibil handicap.
  • Spațiu sonor ultra personalizat și incluziv
    • Fiecare scaun este echipat cu microfoane și difuzoare pentru a oferi propria ambianță audio (radio, hi-fi, conducere asistată de voce), menținând în același timp o comunicare optimă la bord. Retransmiterea vocii pasagerilor și șoferului și, dacă este necesar, amplificarea vocii acestora, facilitează comunicarea între ocupanții vehiculului, în special dacă la bord se află un utilizator cu deficiențe de auz.
    • Colaborarea cu compozitorul, interpretul și producător francez Jean-Michel Jarre a început în primele zile ale realizării Scénic Vision, tocmai în ceea ce privește acustica și procesarea semnalului. Artistul s-a alăturat echipei de proiectare pentru a modela semnătura sonoră a conceptului, urmând ideea de „preocupare față de resurse” cu o abordare de tipul „mai puțin înseamnă mai mult”. Doar un difuzor audio există pe fiecare ușă, completate de un sistem de sateliți pe fiecare tetieră.
  • Accesibilitate sporită
    • Absența unui montant central și o podea perfect plană facilitează accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii interesante, iată press kit-ul complet de 48 de pagini.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise