(video) Premieră europeană: Noul Nissan X-Trail – cu maximum trei cilindri şi maximum şapte locuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan a ales ziua de astăzi, 6 septembrie 2022, pentru a introduce pe piaţa europeană noua, a patra generaţie a modelului X-Trail. De la premiera modelului în anul 2000 şi în prezent, toate cele trei generaţii lansate până acum au însumat aproape șapte milioane de unități vândute la nivel global, făcându-l unul dintre cele mai populare vehicule de familie şi pentru aventuri din lume.

Pentru această nouă iterație, Nissan s-a bazat pe ADN-ul bine stabilit care trece prin toate cele trei generații anterioare: design muscular, utilitate flexibilă și capabilități avansate de tracțiune integrală. Noul X-Trail va fi disponibil atât în ​​configurații cu cinci, cât și cu șapte locuri, oferind o opțiune convenabilă pentru zilele petrecute cu toată familia sau prietenii.

Caracteristici cheie:

  • Caracteristicile aerodinamice cheie includ: deflectoare de anvelope „3D” în partea frontală inferioară, un obturator activ al grilei pentru a controla fluxul de aer în compartimentul motor, modelarea specială a montanţilor A frontali, capace de sub caroserie pentru a gestiona fluxul de aer sub vehicul și o perdea de aer unică, care direcționează cu precizie fluxul de aer din față către părțile laterale ale maşinii.
  • Noul X-Trail va fi disponibil în 10 culori de caroserie, cu cinci combinații în două tonuri, în total fiind disponibile la alegere 15 variații.
  • În comparaţie cu predecesorul, ampatamentul a rămas același (2.706 mm). De cealaltă parte, a adăugat 21 de mm în lungime (4.681 mm), 20 de mm în lăţime (1.840 mm) și alţi 20 de mm pe înălțime (1.730 mm).
  • La interior, a fost acordată o atenție deosebită calității ergonomice și tactile a comutatoarelor și butoanelor pentru a le oferi o senzație de înaltă calitate
    • Datorită unui sondaj printre clienţi, noul X-Trail încă are comenzi simple și intuitive pentru controlul încălzirii/aerului condiționat, precum și butoane prin care se controlează funcțiile ecranului central, cum ar fi audio și navigaţie.
  • Nivelul superior al configurației consolei centrale plutitoare include levierul electronic, selectorul de mod de conducere și suporturi pentru pahare duble, precum și placa de încărcare wireless de 15 W pentru smartphone-uri. 
    • Cotiera combinată dintre scaunele frontale are o deschidere tip „fluture”, laterală, ce permite accesul ușor la zona de depozitare chiar şi pentru pasagerii de pe locurile din spate. Iar sub consola centrală plutitoare poate fi depozitată o geantă de mână sau o tabletă. O nouă iluminare ambientală albă este utilizată în întreaga cabină.
  • Pe planşa de bord, şoferul se va bucura de un panou digital de 12.3 inchi în spatele volanului, un sistem multimedia operabil pe un monitor central de 12.3 inchi (suportă Apple CarPlay wireless şi Android Auto), dar şi un head-up display de 10.8 inchi ce oferă cea mai mare dimensiune a imaginii din segment.
    • Printre alte sunt disponibili: asistenţii Google Assistant și Amazon Alexa, serviciile NissanConnect Services cu aplicaţie mobilă pentru controlul unor funcţii din afara maşinii, hărţi 3D, Google Street View, My Car Finder şi porturi USB.
  • Pentru a facilita încărcarea articolelor, instalarea unui scaun pentru copii sau pentru a vă simți confortabil în mașină, accesul la scaunele din rândul doi este acum și mai accesibil datorită deschiderii portierelor posterioare la aproape 90 de grade!
    • Pasagerii de pe rândul doi vor mai beneficia de comenzi (opţionale) dedicate pentru controlul temperaturii şi climatizării, porturi USB-A şi USB-C, dar şi nişte jaluzele pentru protecţie în zile însorite.
  • Al doilea rând de scaune se împarte într-o configurație 60:40, plus există o trapă centrală în bachetă, astfel încât obiectele lungi, cum ar fi schiurile, pot fi transportate cu ușurință, fără a fi nevoie de rabatat secțiuni întregi. Al doilea rând de scaune poate aluneca și înainte pentru a maximiza spațiul portbagajului și a permite accesul ușor la al treilea rând în configurația cu 7 locuri.
    • Scaunele individuale care dispar fără efort în podea sunt concepute pentru a găzdui pasagerii de până la 160 cm înălțime, plasându-l printre cele mai generoase din segmentul său. Spațiul a fost optimizat pentru a se asigura că pasagerii din al treilea rând își pot pune picioarele sub al doilea rând de scaune.
    • Atunci când cele două scaune din spate nu sunt folosite, spațiul din portbagaj rezultat plasează X-Trail printre cele mai bune maşini din categoria sa, cu o capacitate totală de 585 de litri, o creștere cu 20 de litri.
    • Hayonul este alimentat electric, iar pe versiunea cu cinci locuri, sistemul Flexible Luggage Board rămâne și este îmbunătățit pentru noul model, cu plăci remodelate, alături de un covor rezistent, care întors este dintr-un plastic ce poate fi uşor curăţat.
  • La fel ca şi noul Qashqai, noul X-Trail se bazează pe platforma CMF-C.
    • În ceea ce privește construcția, caroseria în alb folosește un material mai ușor, precum și tehnici avansate de ștanțare și sudare pentru a crește rezistența, dar și pentru a reduce greutatea.
    • Pentru prima dată, hayonul îi este realizat dintr-un material compozit.
    • Toate portierele, aripile frontale și capota sunt din aluminiu.
    • Noul X-Trail are o configurație actualizată a lonjeroanelor McPherson de pe puntea din faţă. Suspensia spate este o configurație avansată multi-link.
    • Configurația servodirecției a fost la fel resetată şi modernizată.
  • Noul X-Trail va fi al doilea model din gama europeană a Nissan care va fi echipat cu sistemul inovator de propulsie e-POWER al mărcii. Noul sistem este compus dintr-o baterie și un grup motopropulsor integrat cu un motor pe benzină cu trei cilindri şi raport de compresie variabil (1.5 litri, 204 CP), un generator de putere, un invertor și un motor electric frontal de 150 kW. Rezultatul: puterea către roți vine doar de la un motor electric, ceea ce are ca rezultat un răspuns instantaneu, liniar, la accelerație.
    • Elementul unic al e-POWER este că motorul pe benzină este folosit exclusiv pentru a genera electricitate, în timp ce roțile sunt mişcate de cel electric. Aceasta înseamnă că motorul termic poate funcționa întotdeauna în intervalul optim, ceea ce duce la o eficiență superioară a combustibilului în medii urbane.
    • Datorită motorului pur electric, nu există nicio întârziere ca la un motor cu ardere internă sau un hibrid tradițional. Răspunsul instantaneu oferă o senzație de cuplu generos și o accelerație agilă pentru a face depășirea sau îmbinarea pe o autostradă mai ușoară și inspirată de încredere.
    • Parte integrantă a e-POWER este linear tune – funcţia care asigură că benzinarul se rotește la o viteză adecvată în raport cu viteza de deplasare, evitând efectul de „rev-up” al hibrizilor tradiționali sub accelerare puternică. Un beneficiu secundar este rafinamentul pe care îl aduce, asigurând că motorul funcționează doar la viteza de care are nevoie, care este de obicei scăzută în condiții urbane și suburbane.
    • Pe lângă aceste beneficii, sistemul de propulsie e-POWER garantează o conducere silențioasă, de exemplu, la 40 km/h, sunetul din mașină se reduce cu 8db în comparație cu concurenții.
  • Doar cu e-POWER se va putea combina noul sistem de tracţiune integrală e-4ORCE. În acest caz, pe maşină va fi adăugat încă un motor electric de 94 kW pe puntea din spate. Puterea totală a maşinii cu AWD se ridică astfel până la 213 CP, iar acceleraţia 0-100 km/h va putea fi realizată în 7.0 secunde.
    • Inginerii au reglat fin tehnologia de control de precizie și motoarele electrice gemene ale e-4ORCE pentru a oferi un confort de rulare de neegalat. Efectele de înclinare și scufundare sunt reduse la minimum prin adăugarea frânării regenerative a motorului din spate la frânarea regenerativă obișnuită a motorului frontal.
    • Pe lângă optimizarea alocării cuplului față și spate, sistemul aplică un control independent al frânării la fiecare dintre cele patru roți pentru a maximiza forța de virare generată de fiecare. Acest lucru oferă viraj care urmează cu fidelitate intențiile șoferului, cu ajustări minime ale direcției.
  • Drept alternativă, deşi Nissan crede că cei mai mulţi vor alege maşina cu e-POWER, va fi motorul turbo menţionat anterior, însă echipat cu tehnologie mild hybrid de 12V.
    • Generând 163 CP şi un cuplu de 300 Nm, acesta va fi oferit doar în combinaţie cu tracțiune faţă şi transmisie variabilă continua Xtronic.
    • La decelerare, energia va fi recuperată prin regenerare și stocată într-o baterie litiu-ion. Această energie va fi apoi folosită pentru a rula sistemele mașinii în timp ce motorul este oprit, de exemplu la semafor. 
    • În plus, la accelerare poate fi generată o creștere a cuplului de aproximativ 6 Nm
  • Având în vedere că 70% din timpul de condus este probabil să fie petrecut în zone suburbane, Nissan a dezvoltat o experiență complet nouă de condus – e-Pedal Step. Conceput pentru a elimina efortul repetitiv al condusului urban cu oprire-pornire, unde șoferul își mișcă frecvent piciorul între accelerație și frână, e-Pedal Step le permite șoferilor să accelereze și să frâneze folosind doar acceleratorul.
    • Sistemul trebuie mai întâi activat de comutatorul de pe consola centrală și odată cuplat, accelerația va oferi accelerație ca de obicei. Iar la eliberarea pedalei de accelerație, e-Pedal Step va frâna maşina cu 0.2 g, forţă suficientă pentru a aprinde luminile de frână și pentru a reduce viteza treptat, însă nu până la o oprire completă. 
    • Cu acest sistem manevrele de parcare cu viteză redusă vor fi cât mai fluide posibil. 
    • Totodată şoferii își vor adapta rapid deprinderea pentru a menține progresul lin, asigurându-se că condusul urban este mai intuitiv și mai puțin solicitant.
  • Noul X-Trail mai este echipat cu următoarea generație a complexului de asistenţă ProPILOT. Denumit ProPILOT cu Navi-link, sistemul a fost conceput pentru a reduce oboseala și stresul în timpul conducerii, fiind în același timp foarte intuitiv de utilizat.
    • Este capabil să accelereze până la o viteză prestabilită și să frâneze complet vehiculul pe o singură bandă pe o autostradă. Sistemul se poate relua automat dacă vehiculul a stat mai puțin de trei secunde și traficul din fața mașinii se îndepărtează.
    • Pe noul Nissan X-Trail, sistemul actualizat este acum capabil să adapteze viteza mașinii în funcție de circumstanțe externe suplimentare: atunci când mașina trece într-o zonă cu limită de viteză inferioară pe autostradă, sistemul este capabil să citească indicatoarele rutiere și să o schimbe automat, ceea ce înseamnă că șoferul nu trebuie să ajusteze manual viteza setată pentru cruise control.
    • De asemenea, sistemul poate folosi date din sistemul de navigație pentru a regla viteza de apropiere pentru a intra fără disconfort în curbele cu rază mică.
    • În plus, ProPILOT cu Navi-link poate comunica acum cu radarele de unghi mort pentru a ajuta la intervenția sub formă de corecţie a direcţiei, ce ajută la prevenirea unei manevre de schimbare a benzii, dacă există un vehicul în zona de unghi mort.
    • Datorită unei noi actualizări a alertei existente de detectare a obiectelor în mișcare, se aplică frâna automat dacă este detectat un obiect în mișcare în față şi o mașină în mișcare sau un obiect staționar în timpul deplasării în marşarier.
  • Securitatea suplimentară vine sub forma Intelligent Forward Emergency Braking cu funcție de predicție. Datorită tehnologiei radar avansate, senzorii sunt capabili să citească drumul dincolo de mașina premergătoare pentru a detecta dacă un vehicul frânează brusc. Sistemul va aplica frânele pentru a reduce probabilitatea unei coliziuni.
  • Siguranța pe timp de noapte este sporită de instalarea unor faruri Matrix LED care gestionează direcția fasciculului şi dezactivează secţiuni pe măsură ce este detectat traficul din sens opus.
  • O altă caracteristică importantă este un nou airbag central, care le completează pe cele ale şoferului și pasagerului, laterale și cortină montate standard.

Odată cu schimbarea generaţiei, prețurile au crescut semnificativ. Dacă precedentul X-Trail în Germania costa de la 29.100 de euro, atunci pentru noul model cer cel puțin 35.500 de euro. Și pentru hibrid trebuie de plătit cel puțin 37 de mii. Mașinile în Europa vor fi livrate din Japonia şi primul lot este deja pe drum.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/