(video) Premieră: Grăbeşte-te să obţii un Audi RS 3 performance edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

RS 3 performance edition, cel mai sportiv model compact de la Audi Sport, este rapid și un adevărat artist de stradă. Dezvoltată pentru performanțe maxime, ediția specială are să o opere o putere şi o viteză maximă ulor mai mare. Pe lângă tehnologiile de vârf bine-cunoscute, cum ar fi RS torque splitter și frânele ceramice, are scaune-scoică RS pentru sprijin lateral optimizat și o serie întreagă de elemente de design exclusive.

RS 3 performance edition este o ediție limitată la doar 300 de unități și este apogeul seriei sale atât din punct de vedere tehnic, cât și vizual. Este disponibil de comandat în caroserii Sportback și Sedan, la alegere.

Caracteristici cheie:

  • Modelul de ediţie specială vine cu un motor turbo TFSI de 2.5 litri, cu cinci cilindri, recalibrat.
    • Presiunea de supraalimentare în exces a fost crescută de la 1.5 la 1..6 bari, rezultând o creștere a puterii de la 400 la 407 CP între 5.700 şi 7.000 rpm. 
    • Cuplul maxim a rămas același (500 Nm), dar se realizează într-un interval mai larg de turații – de la 2.250 la 5.700 rpm față de 2.250-5.600 rpm pentru versiunea de bază. 
    • Şi sistemul de evacuare a gazelor de eşapament RS sports, cu supape controlate electronic, a fost uşor reconfigurat pentru a face mai mult sunet, inclusiv când maşina staţionează.
  • Pentru cutia de viteze S tronic cu șapte trepte s-au micşorat timpii de schimbare. Tracțiunea integrală cu două ambreiaje laterale pe puntea din spate este standard.
  • Standard mai sunt: frânele carbo-ceramice pentru puntea frontală (discuri de 380 mm şi etriere cu şase pistoane), suspensia adaptivă RS sports și un set de anvelope semi slick Pirelli P Zero Trofeo R (265/35 pe față și 245/35 pe spate). Jantele exclusive sunt din aluminiu forjat în nuanţă gri închisă mat. Etrierele de frână sunt vopsite în albastru pentru a se potrivi cu interiorul specific.
  • Cu un astfel de arsenal, timpul de acceleraţie 0-100 km/h a rămas neschimbat (3.8 secunde), însă viteza maximă a fost crescută de la 290 la 300 km/h. Este prima maşină din segment, din fabrică, care poate atinge o astfel de viteză!
  • Din punct de vedere estetic modelul va putea fi identificat printr-un pachet de accente negre şi încă printr-un semn interesant.
    • Secţiunea inferioară a luminilor de zi are un mod special de funcţionare: fiecare dintre ele constă din 15 LED-uri, iar în mișcare aceste celule “ard” cu intensitate diferită, formând un model de steag în carouri. 
    • În timpul deblocării mașinii, farul din partea șoferului afișează succesiunea cifrelor 3-0-0, iar în timpul blocării combinația R-S-3.
  • Culorile speciale pentru caroserie sunt cele cu efect perlat Nogaro Blue, Arrow Grey și Daytona Grey, precum și Sebring Black Crystal Effect și Glacier White Metallic. O altă caracteristică distinctivă este un LED în ușile din față care proiectează „#RS performance” pe pământ când acestea sunt deschise.
  • În cabină sunt montate standard scaunele-scoică RS pentru pasagerii din faţă, tapiţate cu microfibră Dinamica şi piele Nappa. Se mai face uz de un decor preponderent albastru, centurile de siguranţă sunt în aceeași culoare, iar pe planşa de bord din fața pasagerului există o plăcuță “1 of 300”.

Un hatchback RS 3 performance edition costă 75.000 de euro, iar un sedan – 77.000 euro. Adică, “suprataxa pentru viteza maximă record” este de 13.000 de euro. Livrările sunt așteptate la începutul anului 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise