(video) Premieră în SUA: Lordstown Endurance este un pickup electric ce ar putea ajunge primul pe piaţă

Încă un pickup, prezentat cu puţin timp înainte de noua generaţie Ford F-150, este noul Lordstown Endurance. Este complet electric şi a fost dezvoltat de startup-ul american Lordstown Motors, moștenitorul firmei Workhorse, care a arătat primul prototip al maşinii acum trei ani.

Steve Burns, fondatorul Workhorse, a înființat o nouă companie special pentru a cumpăra în schimbul a 20 de milioane de dolari uzina de producţie a General Motors din Ohio, unde anterior se asambla modelul Chevrolet Cruze, iar în cadrul restructurării s-a decis închiderea acesteia.

Procesul de renovare a liniilor de producţie este aproape de finalizare, iar pentru moment compania a dezvăluit maşina de serie.

Pickup-ul electric are proporții destul de tradiționale și nu are un design ţipător. Hydra Design Labs a lucrat la aspectul său. Camioneta stă pe un şasiu tip cadru cu o schemă tradiţională a poziţionării componentelor.

În plus, dacă pe puntea din faţă suspensia este cu câte două braţe şi pe arcuri sub formă de spirală, atunci pe spate stă o suspensie dependentă cu arcuri sub formă de foi. Acestea din urmă sunt fixate pe partea exterioară a cadrului.

Maşina este pusă în mişcare de patru motoare, câte unul integrat în fiecare roată, agregatele fiind dezvoltate în colaborare cu Elaphe. Toate împreună pun la dispoziţie în total circa 600 CP, iar cuplul la roți ajunge la 6.000 Nm.

Compania declară cu voce tare argumentele pro ale unei astfel de decizii (dimensiune modestă a însuşi motorului electric, dar şi piese mobile minime), deşi există şi un dezavantaj – mase mari nesuspendate. Pentru a sublinia designul roţilor motoare, jantele sunt făcute în stilul unei mari bobine înfăşurate cu fire de cupru.

Bateria anunţată la momentul prezentării are o capacitate de 70 kWh şi este situată sub cabină, între lonjeroanele cadrului. Dezvoltatorii promit o autonomie de peste 400 km și o accelerație 0-97 km/h în 5.5 secunde. Viteza maximă este limitată la 128 km/h. Maşina este capabilă să tracteze greutăţi de până la 2.7 ori 3.4 tone (cifrele sunt specificate diferit în diferite secţiuni ale site-ului oficial, semn că una finală nu a fost decisă încă).

Interiorul este prezentat numai sub forma unor schiţe. Putem observa că panoul de bord şi ecranul sistemului multimedia vor fi un tot întreg într-un panou, iar numărul de butoane fizice va fi minim.

Preţul de start anunţat este de 52.500 dolari, fără subvenții. Startul vânzărilor şi livrărilor este programat pentru ianuarie 2021, iar scopul companiei este ca pentru întreaga perioadă a anului viitor să realizeze 20.000 de exemplare. Apropo, în cadrul prezentării s-a mai specificat că deja există peste 14.000 de precomenzi!

Evenimentul de prezentare în reluare (click link)

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/