(video) Premieră în SUA: Noul Ram 1500 facelift spune adio motoarelor mari V8

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Ram Trucks a organizat peste ocean o prezentare importantă, unde a anunțat familia de modele Ram 1500 din gama anului 2025. Pickup-ul de a cincea generație a suferit cu această ocazie o modernizare și o extindere planificată.

Actualul Ram 1500 a fost lansat în urmă cu cinci ani și jumătate și aceasta este prima actualizare cuprinzătoare pentru el, care a adus schimbări nu numai în aspect, ci și în tehnologie. În același timp, interesant că încă există la ofertă un Ram 1500 Classic din a patra generație.

Caracteristici cheie:

  • La exterior:
    • Noile faruri cu LED premium, inclusiv faruri duble bifuncționale cu proiector, sunt standard începând cu echiparea Limited. 
    • O grilă de radiator nouă, mai mare, înclinată în față semnifică o prezență mai impunătoare, fiind disponibilă în opt interpretări unice, în funcție de model și echipare. O nouă insignă RAM proeminentă a fost ridicată pentru a crește prezența și a face o declarație mândră.
    • Stopurile sunt complet noi și pe unele modele pot include LED-uri suplimentare pentru monitorizarea unghiului mort.
    • Nou este un hayon cu deschidere/închidere electrică și cu funcție de detectare a obstacolelor. Cheia-breloc include acum un buton pentru a coborî hayonul. Un hayon multifuncțional continuă să fie disponibil și adaugă o utilitate și mai mare.
    • Cea mai bună benă încuiată din segment continuă să fie disponibilă cu un RamBox, având o priză de 115 volți. Sistemul RamBox, exclusiv în segment, include containere de depozitare versatile, rezistente la intemperii, încuiate, iluminate și cu drenaj, încorporate în pereți. Disponibil cu RamBox este un sistem de separare a benei și un sistem cargo rail cu patru elemente glisante, reglabile.
    • Nouă culori sunt valabile pentru caroserie și noi modele de jante.
    • În funcție de model, capacitatea maximă de remorcare se ridică până la 5.252 kg, sarcina utilă până la 1.043 kg și se pot parcurge vaduri de apă cu o adâncime de până la 610 mm.
  • În interior:
    • Noul Ram 1500 2025 stabilește din nou punctul de referință pentru interioarele unui pickup cu o varietate de materiale autentice, premium, confortabile și durabile. Echipa de design interior s-a concentrat pe texturi, culori, materiale premium și a continuat să îmbunătățească funcționalitatea pentru un lux neașteptat. Materialele autentice și premium includ elemente din fibră de carbon, metal și piele care se combină pentru a oferi un nivel de lux văzut doar într-un pickup Ram. 
    • Sunt valabile în funcție de echipare elemente decorative gravate cu laser, tapițerie în două culori, furnir din lemn real, scaune frontale multi-reglabile și cu masaj, etc.
    • Un buton de direcție a remorcii și un accessory switch bank care, atunci când sunt combinate cu cel mai mare ecran central, utilizează butoane dedicate permanent în partea de jos a acestuia, fiind combinate cu comenzile fizice convenționale direct de pe ecranul de mai jos.
    • Sistemul multimedia Uconnect 5 poate rula pe un monitor vertical de 12 (cu rezoluție mai mare) sau 14.5 inchi. Arhitectura electrică avansată Atlantis îmbunătățește Uconnect 5 cu viteze de operare de cinci ori mai rapide decât generația anterioară, cu mai multă memorie și răspuns rapid la orice comandă în doar 0,05 secunde. Ambele ecrane tactile folosesc tehnologia Full Array Local Dimming, permițând un raport de contrast mai mare decât un ecran tradițional iluminat pe margine.
    • Noul este un monitor de 10.25 inchi, dedicat pentru pasagerul din dreapta, primul de acest gen din segment. Are trei funcții majore: copilot (navigație, gestionarea dispozitivelor), divertisment (prin HDMI) și capacitatea de a vizualiza camerele exterioare ale vehiculului.
  • Alte noi caracteristici inovatoare includ:
    • O oglindă retrovizoare complet digitală disponibilă cu mod de remorcare oferă o vedere din spate neobstrucționată, care sporește siguranța și vizibilitatea. Oglinda afișează imagini în timp real de la o cameră orientată spre spate, oferind o imagine care nu este obstrucționată de stâlpii D sau de scaunele din spate. De asemenea, revine la o oglindă reflectorizantă tradițională prin comutarea comutatorului de dedesubt.
    • Ram 1500 2025 are un Head-Up Display color, configurabil până la mărimea de 10 inchi și oferă mai multe zone de conținut diferite simultan. Toate setările pot fi personalizate și salvate în profilurile șoferului.
    • Panoul de bord din spatele volanului măsoară 12.3 inchi și afișează aproape două duzini de meniuri diferite.
    • Exclusiv în segment este un încărcător wireless pentru două telefoane.
    • Se poate adăuga o cheie digitală la smartphone-ul sau ceasul proprietarului pentru a-și accesa și porni vehiculul. Un card inteligent bazat pe NFC este furnizat ca rezervă. Acesta poate fi folosit pentru a debloca și a porni vehiculul în cazurile în care smartphone-ul nu este disponibil.
  • Siguranța și securitatea au fost factorii principali în dezvoltarea noului Ram 1500 2025, care oferă peste 100 de funcții de siguranță și securitate active și pasive disponibile
    • Standard vine cu o cameră posterioară ParkView cu indicatori dinamici, control electronic a stabilității (ESC) cu atenuare electronică a ruliului, șase airbaguri. 
    • Opțional este monitorizarea unghiului mort, cruise control adaptiv, Ready Alert Braking și Full-Speed Forward Collision Warning-Plus, Parallel and Perpendicular Park Assist și Active Drive Assist. 
    • Caracteristicile suplimentare includ un sistem de camere la 360 ​​de grade Surround View, detectarea somnolenței, recunoașterea indicatoarelor de circulație, Rear View Mirror Camera cu lumină CHMSL, iluminarea benei, senzori de parcare față, faza lungă automată și lămpi anticeață cu funcție de iluminare în viraje, ștergătoare de parbriz sensibile la ploaie.
    • Active Driving Assist este denumirea companiei pentru capacitatea de conducere automată de Nivel 2 (L2). Ram 1500 este disponibil cu asistență la conducere activă pentru conducerea automată cu mâinile pe volan și cu privirea pe drum, folosind sistemele de centrare în bandă și cruise control adaptiv. ADA folosește mai mulți senzori, inclusiv radare și camere pentru a dicta drumurile potrivite pentru tehnologie.
    • Hands-free Driving Assist este denumirea companiei pentru capacitatea de conducere automată de Nivel 2+ (L2+) și permite un condus fără mâini pe volan la toate vitezele și centrarea în bandă pe drumurile aprobate. Sistemul va încetini în mod predictiv vehiculul în curbele strânse, va relua automat controlul după intervenția șoferului și va verifica dacă șoferul este atent la drum.
  • Noua echipare ultra-premium – Tungsten – se alătură celor numite Tradesman, Big Horn/Lone Star, Laramie, Rebel, Limited Longhorn și Limited.
    • Include un hayon electric complet nou, stopuri exclusive, o grilă de radiator exclusivă și o insignă RAM iluminată.
    • La interior primește: noi accente de metal cu textură dublă; tavan, montanți și viziere acoperiți cu piele întoarsă; scaune frontale din piele Natura Plus matlasată premium, încălzite și ventilate, reglabile în 24 de direcții, inclusiv cu setări de memorie și funcție de masaj, suport lombar electric și tetiere electric reglabile în patru direcții
    • Printre altele se numără o insignă Tungsten pe consola centrală, care afișează și numărul de identificare a vehiculului sau VIN, rame litofabricate din aluminiu, un capac central al schimbătorului de viteze unic cu efect de cristal, un sistem audio Klipsch Reference Premiere ultra-premium cu 23 de difuzoare, încărcătoare wireless duble exclusive și un set de pedale metalice. 
    • Ce ține de sistemul audio, este cel mai puternic oferit din fabrică pe un pickup! Toate difuzoarele utilizează capace din oțel inoxidabil. Puterea totală se ridică la 1.228 W. Acest sistem este prima aplicație auto a companiei Klipsch și este singurul sistem audio de tip P4 disponibil într-un pickup. Printre cele 23 de difuzoare se numără un subwoofer de 12 inchi de înaltă performanță și două tweetere de un inchi cu dom din titan.
  • Marea schimbare/noutate de sub capotă este eliminarea oricărui motor V8!
    • Ram 1500 2025 se va oferi cu noul motor Hurricane de 3.0 litri în versiunile Standard Output (426 CP/636 Nm) și High Output (547 CP/706 Nm). Aceste noi agregate, membre ale familiei Stellantis Hurricane Twin-turbo, sunt deocamdată cele mai performante cu șase cilindri din segment. Consumă mai puțin și generează mai puține emisii, generând în același timp mai multă putere și cuplu.
    • Noile motoare vor exista alături de unitatea Pentastar V6 de 3.6 litri (309 CP/365 Nm), care nu a fost încă eliminată. Toate cele trei opțiuni sunt cuplate fără alternativă la o transmisie automată TorqueFlite cu opt trepte.
    • Baza motorului Hurricane este un bloc de aluminiu turnat cu o baie de ulei structurală din aliaj de aluminiu. Cele două turbocompresoare cu inerție redusă și debit mare, optimizate pentru fiecare motor, alimentează câte trei cilindri pentru un răspuns rapid la aporturile de accelerație. Printre altele, injecția directă de combustibil se realizează cu înaltă presiune (5.075 psi/350 bar).
    • În trimestrul III din 2024, noul model Ram 1500 RHO va debuta și va folosi motorul cu 547 CP. Acesta va fi un înlocuitor parțial pentru celebrul TRX care în scurt timp va fi scos din producție.
    • Cu noul motor de 3.0 litri devine disponibil și un invertor la bord, care oferă până la 1.8 kW prin două prize din benă. Cu mașina parcată și motorul pornit, clienții pot porni invertorul prin intermediul ecranului tactil și cu un comutator situat în partea stângă a prizei. Motorul va crește apoi rpm pentru a sprijini invertorul. Interesant este că modelele echipate cu V6 îl pot avea de asemenea și îl pot porni în timp ce sunt în mișcare!
  • Ar mai fi de notat că Ram 1500 2025 dispune de o nouă punte spate care suportă mai mult cuplu și oferă o calitate mai bună a rulării pe mașinile echipate cu noul motor Hurricane H/O.
    • Disponibil în format 2WD sau 4WD, un diferențial tradițional deschis sau cu alunecare limitată împarte automat cuplul între roțile din spate pentru a maximiza tracțiunea disponibilă la fiecare roată. 
    • Un opțional diferențial posterior cu blocare electronică oferă șoferului posibilitatea de a bloca sau debloca diferențialul la cerere, oferind o tracțiune mai bună vehiculului atunci când este necesar.
    • Ram 1500 oferă un raport de osie de 3.21, 3.55 sau 3.92, permițând clienților să optimizeze economia de combustibil și capacitatea vehiculului.
    • Șoferii se vor bucura de conducere și de manevrabilitate de top prin intermediul unei suspensii frontale cu dublu braț și posterioare cu cinci brațe. Exclusivă în segment și opțională este o suspensie pneumatică activă pe toate cele patru colțuri. Aceasta propune cinci moduri de funcționare: entry/exit, aero, normal, off-road 1 și off-road 2.

Pe lângă noul Ram 1500 facelift, compania va oferi un Ram 1500 REV complet electric, care va sosi în al patrulea trimestru al anului 2024, alături de un Ram 1500 Ramcharger complet nou, cu o autonomie și mai spectaculoasă, despre care vă vom povesti într-un articol dedicat.

Construit în Sterling Heights, Michigan, Ram 1500 2025 este programat să ajungă în dealeri în primul trimestru al anului 2024. Prețul va fi fi anunțat mai aproape de momentul în care va fi pus în vânzare.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise