(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Ford GT a primit mai multă putere şi a fost “dezgolit”

În cadrul Salonului Auto de la Chicago, care se desfăşoară în aceste ore peste ocean, Ford Performance a anunţat despre câteva upgrade-uri făcute supercarului Ford GT pentru gama anului 2020, inclusiv o putere-i crescută a motorului până la 669 de cai și un sistem de răcire îmbunătăţit.

O mare parte din progresele făcute sunt rezultatul inovației tehnologice continue a Ford, în special datorită agregatului EcoBoost V6 twin-turbo de 3.5 litri.

Dincolo surplusul de putere primit, comparativ cu maşinile produse în perioada anilor 2017-19, motorul EcoBoost al modelului din gama anului 2020 are o bandă de cuplu mai largă și o calibrare revizuită a unităţii electronice de control, plus upgrade-uri mecanice care includ pistoane cu galerii mai mari de răcire și bujii de aprindere cu energie mai mare, datorită “lecţiilor” învățate în dezvoltarea ediţiei limitate GT Mk II.

Actualizări suplimentare în ce priveşte răcirea motorului şi fluxurile de aer necesare includ noi conducte de aer cu contrafort, concepute pentru a crește fluxul cu 50%, în timp ce intercoolerele mai mari mențin temperaturile de încărcare a aerului mai reci, păstrând puterea maximă pentru sesiunile cele mai grele și cu temperaturi ridicate când automobilul rulează pe un circuit, de exemplu.

Amortizarea în suspensie a fost crescută în modul Track pentru a îmbunătăți în continuare manevrabilitatea și controlul corpului, în special pentru acele secțiuni tranzitorii de mare viteză ale circuitelor de tip închis.

Ford Performance introduce, de asemenea, noul sistem premium de evacuare a gazelor de eşapament, din titan, confecţionat de Akrapovič, ca echipament standard pentru GT. Sistemul este cu puţin peste 4 kg mai uşor decât cel precedent, oferind totodată acel sunet profund rezonant, inconfundabil, emanat de motorul EcoBoost mai puternic.

Încă o noutate pentru Ford GT este că potenţialii clienţi îl pot comanda în “culoarea” Liquid Carbon. Ediţia limitată a maşinii pune un accent pe caroseria-i din fibră de carbon complet lipsită de culoare. Pentru că acum nu are ce ascunde, cei de la Ford au lucrat din nou pentru a aranja toate panourile şi texturile pentru a fi cât mai precise şi a corespunde în unghiuri, după care le-au acoperit cu un strat de lac transparent de protecţie.

Ford GT Liquid Carbon a mai primit nişte jante complet realizate din fibră de carbon, ca echipament standard. Viitorii proprietarii mai pot alege să instaleze nişte prezoane din titan pentru aceste jante, centuri de siguranţă în şase puncte, una din cele cinci opţiuni de decor interior şi una din cele cinci culori pentru etrierele mecanismelor de frânare.

O personalizare suplimentară este disponibilă prin două opțiuni: două dungi centrale cum sunt oferite pe un Ford GT standard sau una singură lată cum se găseşte pe ediţia Carbon Series, alături de opţiunea de a vopsi corpurile oglinzilor retrovizoare. Aceste dungi și corpuri ale oglinzilor retrovizoare sunt disponibile în oricare dintre cele șapte culori standard, precum și în altele din paleta de culori extinsă. Pentru prima dată, aceste caracteristici pot fi comandate independent una de cealaltă.

Ford Performance a actualizat, de asemenea, livreaua legendară Gulf Racing din patrimoniul GT, cu un nou design care include un “pinstripe” negru pentru a împărți nuanţele distincte de albastru și portocaliu, amintind de GT40-ul câștigător al cursei de la Le Mans din 1968-69.

Cifra opțională de fibră de carbon trece de la 9, care se oferea pe modelul din gama anului 2019, la 6 pentru 2020, potrivindu-se cu cel al mașinii istorice câștigătoare din spate, șasiul nr. 1075. Pentru prima dată pe un model GT din ediţia Heritage, jante din fibră de carbon sunt disponibile pentru a fi instalate în locul celor din aliaj de aluminiu.

Livrările supercarului Ford GT actualizat sunt în curs de desfășurare, iar producția îi va fi finalizată în 2022.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO
(sursă imagini salon: autoblog.com)

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-cel-mai-rapid-automobil-care-poate-fi-parcat-pe-locuri-destinate-soferilor-cu-dizabilitati-este-ford-gt/

https://autoblog.md/video-drumul-spectaculos-din-norvegia-pe-care-trebuie-sa-il-parcurgi-macar-o-data-viata/

(video) Hennessey Heritage Edition F150 este un pick-up mai puternic decât noul Ford GT

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/