(video) Premieră la Goodwood: Dacia Sandrider va trebui să facă față noului Ford Raptor T1+

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu ochii ațintiți asupra istovitorului Raliul Dakar, Ford Performance și unele dintre cele mai bune minți din cursele off-road au conceput și proiectat noul Ford Raptor T1+. Este vârful de lance al designului și capacităților Raptor!

Debutând la Festivalul Vitezei de la Goodwood, noul Raptor T1+ este proiectat în colaborare cu partenerii pe termen lung ai Ford Performance – M-Sport Ltd.

Mașina de teren va fi condusă de tocmai patru echipe de piloți și copiloți, printre care se numără echipajele Carlos Sainz Sr. și Lucas Cruz, alături de Nani Roma și Alex Haro.

Caracteristici cheie:

  • Dispune de o suspensie față și spate independentă cu două oscilații, realizată în parteneriat cu Fox. Compania a furnizat amortizoare coilover cu trei/patru căi reglabile, cu bypass extern și rezervoare externe care echipează fiecare roată.
  • Vehiculul utilitar este așezat pe roți cu jante din aluminiu 8.5×17 inchi și anvelope de 37 inchi. Frânele sunt cu discuri ventilate Alcon de 355 mm și etriere monobloc cu șase pistoane. Ford Raptor T1+ are o cursă a roților de până la 350 mm.
  • Spre deosebire de concurenți, are un V8 de 5.0 litri pe baza propulsorului Coyote de pe Mustang și F-150! Este echipat cu un sistem unic de lubrifiere cu carter uscat și un sistem de evacuare reglat, conceput pentru provocările din Dakar.
  • Vehiculul e făcut din spaceframe din oțel T45 și panouri de caroserie din fibră de carbon. Are o gardă la sol de 400 mm, o poziție largă pentru o stabilitate off-road și grila cizelată cu FORD scris în față, oferind atât un aspect izbitor, cât și beneficii de performanță.
  • Ford Raptor T1+ are o greutate minimă de 2010 kg, o lățime de 2.3 metri și un unghi de atac de peste 70 de grade!

Dacia Sandrider, Toyota GR DKR și alții se simt în pericol? Vom vedea în ianuarie 2025!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise