(video) Premieră: Mercedes introduce un facelift pentru toate modelele GLS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După GLE facelift, a venit timpul şi pentru GLS facelift! Fratele mai mare suferă un proces de actualizare şi, precum premiera anterioară, modificările se introduc în acelaşi timp pentru toate variaţiile, însă pentru ele sunt mai puţine. Chiar şi aşa, în continuare rivalul principal va fi BMW X7.

Caracteristici cheie:

  • Farurile nu s-au schimbat. Cea mai vizibilă schimbare a aspectului s-a făcut prin noua grilă a radiatorului, acum cu patru lame orizontale în locul a două. A apărut și o bară de protecție frontală diferită, s-au adăugat noi variante de jante de 20 inchi şi culori pentru caroserie, iar stopurile s-au modificat pe interior, fiind scoase în evidenţă trei blocuri luminoase. Toate aceste noutăți ni se prezintă pe maşina cu pachetul AMG opțional.
  • Sunt mai puține schimbări în cabină. Standard vine cu şapte locuri. Complet nou este volanul cu butoane tactile, iar maşinile cu pachet AMG au unul sport cu spiţe duble. Materialele de finisare și decorul au fost revizuite. Consola centrală poate avea două porturi USB suplimentare (opționale, de 100 W fiecare)! Iluminarea ambientală a fost extinsă în cabină, devenind mai asemănătoare cu cea din S-Class.
  • Sistemul MBUX a fost revizuit şi în continuare e operabil pe un monitor tactil de 12.3 inchi. A apărut o nouă grafică, un asistent vocal mai performant și o funcție de actualizare over-the-air. Printre altele: cu ajutorul camerelor din jurul maşinii este implementată o funcţie de vizualizare tip „capotă transparentă”, cunoscută de pe unele modele făcute cu accent pe off-road; iar climatizarea are un mod automat de recirculare a aerului Energizing Air Control.
  • Complexul de asistenți electronici a fost completat cu noutăţi. Noul Trailer Maneuvering Assist este un pilot automat pentru parcarea cu o remorcă ataşată în spate: funcționează la viteze de până la 5 km/h, dar numai pe drumuri cu o pantă cu o declivitate de până la 15%. Mai mult, acest asistent poate fi achiziționat prin sistemul MBUX după cumpărarea maşinii. Încă o noutate: sistemul de navigaţie poate forma un itinerar special dacă are loc deplasarea cu o remorcă, pentru a fi evitate orice eventuale blocaje.
  • Tracțiunea integrală și un raport de transmisie conceput pentru a trage puternic permit o sarcină mare a remorcii de până la 3.5 tone și o greutate a limbii de până la 140 kg. Cuplajul remorcii are două șuruburi suplimentare pe gâtul bilei, pe care poate fi sprijinit un suport adecvat pentru biciclete (maximum 100 kg).
  • Iar pentru că, potrivit Mercedes-Benz, majoritatea șoferilor unui GLS călătoresc doar pe drumuri asfaltate sau pe terenuri cu off-road uşor până la unul moderat dificil, a fost recompilat domeniul de aplicare al pachetului Off-Road Engineering. Componentele includ o apărătoare de protecție și cu 30 de milimetri mai multă gardă la sol.
  • Sub capotă:
    • Fără excepție, toate motoarele sunt acum asistate de un demaror-generator de 48V, încorporat în cutia de viteze cu nouă trepte. În funcție de versiune, acest mic motor electric produce temporar 20-22 CP și 200-250 Nm, ajutând propulsorul cu ardere internă în primele secunde de accelerație. În combinație cu toate motorizările vine cutia automată 9G-Tronic şi un sistem de tracţiune integrală.
    • GLS 450 are un benzinar turbo cu şase cilindri în linie, acum cu 381 CP (în loc de 367) şi 500 Nm.
    • GLE 580 are un V8 biturbo de 4.0 litri cu 517 CP şi 730 Nm (în loc de 489 CP şi 700 Nm).
    • GLS 350 d producea anterior 286 CP și 600 Nm, iar acum va oferi 313 CP și 650 Nm.
    • În loc de GLS 400 d va exista GLS 450 d, cu 367 CP/750 Nm în loc de 330 CP/700 Nm.
    • Ciudat că nu există încă versiuni hibride pentru GLS, deși GLE are două simultan.
    • Interesant ar mai fi de notate că mașinile pentru Statele Unite au acum un limitator de viteză la 130 mph (209 km/h), în timp ce în Europa stă în continuare la 250 km/h.
  • Noul Mercedes-AMG GLS 63 facelift nu diferă aproape prin nimic la capitolul design exterior: grila de radiator a rămas aceeași, iar bara de protecție frontală abia de s-a atins. Secțiunea frontală poartă acum emblema AMG în loc de steaua Mercedes. La acestea se adaugă etrierele roșii de frână, care pun accent pe sportivitate. Când ușile frontale sunt deschise, vehiculul redă o animație luminoasă specifică AMG cu ajutorul unui nou proiector de logo. Dimensiunile jantelor variază de la 21 la 23 inchi. Echipamentul standard a devenit mult mai bogat!
    • În schimb, nu numai suspensia pneumatică de bază cu amortizoare adaptive a fost reconfigurată, ci și șasiul opțional cu bare active anti ruliu, astfel că diferența dintre diferitele moduri de funcţionare a suspensie a devenit mai vizibilă.
      • Motorul V8 4.0 biturbo a beneficiat, de asemenea, de noul demaror-generator de 48V, însă puterea totală nu s-a schimbat: în continuare 612 CP/850 Nm şi 0-100 km/h în 4.2 secunde.
      • O noutate însă este limitatorul de viteză maximă: a fost mutat de la 250 la 280 km/h şi nu mai este necesar de plătit suplimentar pentru asta. Interesant este că se aplică atât maşinilor pentru America, cât şi pentru Europa.
  • Iar vârful de gamă Mercedes-Maybach GLS 600 s-a ales cu o schimbare destul de semnificativă a feţei: în locul plasei cromate imense din bara de protecție, care arăta cam anapoda, au apărut două inserții modeste cu ornament Maybach. Există, de asemenea, noi jante de 23 inchi şi culori, iar la interior a fost revizuit ornamentul tapiţeriei din piele.
    • Sub capotă are nou demarorul-generator de 48V, însă motorul V8 de 4.0 litri dezvoltă în continuare 557 CP și 730 Nm. Face 0-100 km/h în 4.9 secunde şi atinge maximum 250 km/h.

Mercedes-Benz GLS facelift va ajunge în reprezentanțele europene de la sfârșitul lunii octombrie. În SUA, unde este produs, lansarea va începe la jumătatea lunii septembrie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/