(video) Premieră mondială: BMW Motorrad Vision DC Roadster – o viitoare motocicletă electrică de serie?

Pentru mai mult de 90 de ani, motorul boxer cu doi cilindri a fost un element cheie al identității BMW Motorrad, atât în termeni tehnologici, cât și vizuali. Dar, pentru că BMW Group urmărește în mod consecvent electrificarea, se pune întrebarea cu privire la cum ar putea arăta o motocicletă germană care este alimentată electric? Şi prin ce s-ar recunoaşte la prima vedere că este una de marcă BMW?

Un răspuns posibil la aceste întrebări este furnizat de BMW Motorrad Vision DC Roadster, o motocicletă electrică conceptuală extrem de emoțională, care a fost prezentată la evenimentul #NEXTGen, alături de BMW Vision M NEXT.

Într-o motocicletă, motorul este elementul fundamental, oferind baza pentru întreaga arhitectură. Dar componentele unității electrice au cerințe complet diferite în ceea ce privește spațiul de instalare. În timp ce într-o motocicletă convențională dimensiunea motorului este determinată în mare măsură de capacitatea sa, bateria este cea care ocupă cel mai mult spațiu în cazul unui vehicul alimentat electric. Motorul electric în sine este relativ compact.

Pornind de la această nouă bază, BMW Motorrad Vision DC Roadster este capabil de a face acest transfer concomitent cu păstrarea aspectul iconic al unui boxer. Acesta este motivul pentru care acest Vision Bike este instantaneu recunoscut ca o motocicletă BMW, dezvăluind şi natura sa electrică dacă este inspectat mai atent.

Înlocuind ceea ce ar fi fost anterior motorul cu ardere internă, există acum o baterie vertical montat şi orientată longitudinal. În scopul răcirii, două elemente laterale sunt dotate cu coaste de răcire și ventilatoare integrate. Ca și în motorul boxer al legendarului BMW R 32 – creaţia inginerului-mecanic Max Friz în 1923 – elementele de răcire sunt plasate în fluxul de aer. Motorul electric în formă de cilindru este poziționat sub baterie și este conectat direct la arborele universal.

Vezi şi: (video) Arc Vector – motocicleta electrică premium care costă două milioane de lei

Privit din lateral, BMW Motorrad Vision DC Roadster prezintă un vehicul extrem de dinamic, cu orientare clară spre roata din faţă. Partea frontală joasă și spatele scurt și înalt transmit un sentiment de agilitate. În loc de rezervorul de combustibil se găseşte o suprafaţă plată a unei structuri tubulare fin-forjate care se întinde pe corpul motocicletei. Mai mult, integrează scaunul într-o formă modernă, creând astfel o linie de zbor similară unui roadster sportiv.

Structura cadrului este un factor cheie în definirea vizualizării laterale dinamice. Bateria mare cu sisteme de răcire laterale proeminente este poziționată în centrul unui cadru frezat dintr-o bucată masivă de aluminiu. Finisajul tridimensional al bateriei transmite un recurs estetic contemporan cu contururile sale precise. Elementele de răcire mobile se înclină uşor înainte, distanţându-se de baterie, dând părţii laterale a motocicletei un impuls dinamic. La pornirea motorului electric, aceste elemente de răcire se deplasează ușor, indicând faptul că bicicleta este gata de a merge.

Materiale high-tech, cum ar fi fibra de carbon și aluminiul reduc greutatea totală (neanunţată, precum şi puterea motorului, autonomie sau caracteristici dinamice). Între timp, elementele de contrast roșu și aluminiul lustruit de pe anumite elemente, cum ar fi bateria, rama și sistemele de răcire, evidențiază geometria inovatoare a acestui electrovehicul. Corpurile de iluminat sunt pe bază de LED-uri, iar anvelopele făcute de Metzeler conţin inserţii fluorescente.

BMW Motorrad Vision DC Roadster este un simbol vizionar al viitorului diviziei BMW Motorrad cu forme alternative de propulsie. Acesta prezintă experiența de conducere pe bază de propulsie electrică într-o formă onestă, autentică, în special creând un nou recurs estetic distinctiv, care este încă ferm înrădăcinată în cea mai bună tradiție BMW.

Vezi şi: (foto/video) Prin BMW Motorrad Concept Link ni se arată scuterul viitorului

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/