(video) Premieră mondială: Noile Rolls-Royce Cullinan și Cullinan Black Badge facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Rolls-Royce Cullinan facelift se prezintă la exact șase ani de la introducerea modelului original. S-a întâmplat pe 10 mai 2018. Acest lucru demonstrează încă o dată că mașinile mărcii nu se modifică după cum e standardul în industrie, o dată la patru ani.

Împreună cu modelul de bază se introduce și versiunea actualizată Black Badge.

Caracteristici cheie:

  • În loc de facelift, Rolls-Royce obișnuiește să folosească denumirea – Cullinan Series II. Succesul său a depășit cele mai ambițioase așteptări ale companiei în întreaga lume, iar astăzi este cel mai solicitat Rolls-Royce din portofoliul mărcii. Modificările efectuate se bazează și pe o jumătate de deceniu de feedback detaliat din partea clienților.
  • Când Cullinan a fost lansat pentru prima dată, mai puțin de 70% dintre mașini erau conduse de proprietari. Astăzi, aproape fiecare Cullinan este condus de către proprietar, mai puțin de 10% dintre clienți apelând la serviciile unui șofer personal. Împreună cu întinerirea mărcii și cu oferta Bespoke în continuă creștere, Cullinan a contribuit la scăderea vârstei medii a clienților Rolls-Royce de la 56 de ani în 2010 la doar 43 de ani în prezent.

Exterior

  • O temă cheie este acum verticalitatea, care face ecoul zgârie-norilor iluminați din mega orașele în care Cullinan este din ce în ce mai mult acasă. Acest lucru este cel mai evident în noul tratament al blocurilor optice, unde grafica înaltă a luminilor de zi asigură identificarea ușoară a modelului actualizat. Noi sunt și farurile.
  • Liniile barei de protecție formează un “V” puțin adânc, de la punctul cel mai de jos al luminilor de zi până la punctul central al automobilului, amintind de liniile de provă ascuțite ale iahturilor sportive moderne. Dedesubt, noile prize de aer sunt înclinate asertiv spre exterior, coborând vizual autovehiculul atunci când este privit din față.
  • Piesa centrală este grila de radiator iluminată, Pantheon, o premieră pentru SUV.
  • În profil, în timp ce aripile frontale își păstrează liniile verticale și abrupte, designerii mărcii au adăugat o linie caracteristică sobră, dar precisă, care merge de la stopuri spre centrul jantelor posterioare.
  • Suprafețele aplicației negre posterioare au fost actualizate. Fiecare cadru de terminație de eșapament este realizat din oțel inoxidabil cu finisaj polișat.
  • Pentru prima dată devin valabile jante de 23 inchi. Fiecare este frezată dintr-o bucată de aluminiu. Designul 3D fațetat cu șapte spițe este disponibil într-un finisaj parțial sau complet lustruit.
  • Paleta de culori a fost completată cu noua nuanță gri-maronie solidă Emperador Truffle. Atunci când este combinat cu finisajul Bespoke “Crystal Over”, un lac infuzat cu particule de sticlă, acesta capătă o strălucire subtilă care amintește de zăpada proaspătă sub lumina dimineții.

Interior

  • Cea mai substanțială modificare a geometriei automobilului este reprezentată de panoul de sticlă pe toată lățimea, instalat în partea superioară a planșei de bord. Monitorul central nu mai poate fi ascuns.
  • Grafica redată de monitoare a fost reproiectată pentru a forma o scenă pentru sistemul de operare avansat SPIRIT. Această interfață digitală a fost introdusă pentru prima dată pe modelul Spectre și acum este prima aplicare pe un model cu V12. De asemenea, prezintă oportunități pentru ca personalizarea Bespoke să se extindă de la lumea fizică la cea digitală. Clienții pot adapta culoarea cadranelor instrumentelor de bord pentru a completa paleta de culori din interiorul automobilului sau finisajul exterior.
  • Sistemul infotainment SPIRIT este conectat la aplicația mobilă Whispers. Clienții au posibilitatea de a trimite destinații direct mașinii, de a vizualiza de la distanță locația sa și de a gestiona blocarea sa.
  • Clienții au posibilitatea de a conecta până la două dispozitive de streaming la ecranele din spate, care încorporează acum o interfață Bespoke pentru gestionarea streamingului auto și a funcțiilor scaunelor, cum ar fi masajul, încălzirea și ventilarea. Instalarea conectivității la internet le permite clienților să se bucure de o conexiune Wi-Fi hotspot și de streaming independent pentru fiecare ecran. Pentru prima dată în Cullinan, căștile Bluetooth de orice tip pot fi asociate cu sistemul de infotainment de pe bancheta din spate.
  • Excepționalul sistem audio Bespoke Audio cu 18 difuzoare beneficiază de cea mai recentă generație de amplificator cu 18 canale. Are o putere de 1400 W. Cullinan Series II păstrează celebra arhitectură de difuzoare a mărcii, în care cavitățile din secțiunile pragurilor de aluminiu ale automobilului sunt folosite în calitate de camere de rezonanță pentru difuzoarele de joasă frecvență, transformând efectiv întregul automobil într-un subwoofer.
  • Pe bord există un panou Illuminated Fascia. Acesta a debutat pe noul Ghost. Pe SUV, prezintă un cuvânt-simbol Cullinan iluminat și o grafică unică Cityscape inspirată de zgârie-norii pe timp de noapte. Aceasta este creată cu ajutorul unei tehnici special dezvoltate prin care 7000 de puncte sunt gravate cu laser pe partea din spate a sticlei fumurii, fiecare în unghiuri și dimensiuni foarte diferite pentru a crea percepția de adâncime. Alternativ, clienții au posibilitatea de a-și crea propriul Illuminated Fascia în colaborare cu designerii Bespoke.
  • Alături de monitorul central se află noul Spirit of Ecstasy Clock Cabinet. Această vitrină inserată unică afișează atât un ceas analogic, cât și o figurină Spirit of Ecstasy iluminată. Figurina este construită din oțel inoxidabil masiv și este plasată pe propria scenă cu un panou din spate negru mat și panouri laterale lucioase pentru a crea un efect de reflexie.
    • Încorporarea Spirit of Ecstasy în interiorul automobilului a fost produsul a patru ani de dezvoltare și un parteneriat unic între artizanii analogici și cei digitali pentru a crea un flux de lumină dramatic și meticulos orchestrat.

Materiale

  • Interiorul este alcătuit dintr-o paletă inspirată de plantele botanice. Cullinan Series II introduce frasin pătat în gri, un lemn natural cu granulație bogată, cu pori deschiși, cu o strălucire delicată. Toți buștenii din această specie sunt selectați individual. “Frunzele” de furnir sunt ulterior colorate manual și înălțate cu adaos de particule metalice microscopice, ceea ce creează efectul unic – un proces care a necesitat mai mult de patru ani de dezvoltare.
  • De asemenea, Cullinan Series II continuă explorarea de către Rolls-Royce a textilelor cu o nouă țesătură realizată din bambus, denumită Duality Twill.
  • Textilul din twill este brodat cu un grafic artistic “Duality”, amintind de liniile de frânghie întrepătrunse întâlnite pe iahturile cu vele.
    • Acest textil brodat complex a fost dezvoltat timp de mai bine de un an în colaborare cu un maestru țesător care s-a alăturat acum cu normă întreagă companiei Rolls-Royce pentru a supraveghea acest proces complex.
    • Un interior de mașină cu aplicarea de Duality Twill complet poate încorpora până la 2.2 milioane de cusături, 11 mile de fir și este produsul a 20 de ore de construcție.
    • Pentru a asigura uniformitatea modelului, fiecare piesă este lucrată individual înainte de a fi tăiată cu ajutorul unui laser special dezvoltat care sigilează marginea materialului și atenuează slăbirea firelor individuale.
    • Textilul de bază din twill este disponibil în trei culori, iar clienții pot alege din 51 de culori diferite de ață.
  • Cullinan Series II mai integrează o altă nouă tehnică artizanală contemporană, dezvoltată de artizanii mărcii. Placed Perforation este practica de a crea opere de artă prin mici perforații în piele.
    • Disponibil pentru prima dată pe un model de serie, pentru Cullinan Series II designerii au creat un model inspirat de formele și umbrele în continuă schimbare ale norilor de deasupra casei Rolls-Royce de la Goodwood.
    • Acesta cuprinde până la 107.000 de perforații de 0.8 și 1.2 milimetri. Un singur meșter verifică fiecare perforație individuală pentru a asigura o uniformitate absolută.
  • Despre alte intervenții nu se anunță. Asta înseamnă că sub capotă rămâne același V12 twin-turbo de 6.75 litri, cu 571 CP și 850 Nm. Cutia de viteze e una ZF cu opt trepte. Suspensia rămâne una pneumatică cu autonivelare.

Black Badge

  • Principalul element de diferențiere este reprezentat de designul prizei de aer inferioare. Aceste piese geometrice încorporează nervuri lărgite. În cazul Black Badge, grila de radiator este finisată în culoarea neagră caracteristică seriei, deși o “linie de orizont” argintie creează un sentiment de amploare și soliditate. Pentru clienții care doresc să își învăluie complet automobilul în întuneric, aceasta este disponibilă și într-un finisaj complet negru.
  • Toate elementele exterioare de detaliu ale caroseriei și elementele luminoase, inclusiv figurina Spirit of Ecstasy, sunt, de asemenea, finisate în negru. Pentru prima dată în istoria Black Badge, acest lucru se extinde acum de la rama geamurilor până la mânerele ușilor.
    • Fiecare piesă este pregătită manual de către artizanii mărcii. Mai întâi, se folosește un abraziv ușor pentru un grund rezistent, pe care se aplică apoi patru straturi de vopsea neagră. După întărire, aceste piese sunt lustruite individual.
  • Alte elemente întunecate, inclusiv hayonul și accentele de pe bara de protecție, precum și terminațiile de eșapament, sunt tratate cu un electrolit cromat specific pentru a obține efectul negru-oglindă. Acesta este introdus în procesul tradițional de cromare și se depune în mod co-depozitat pe substratul din oțel inoxidabil, întunecând finisajul. Grosimea finală a acestuia este de doar un micrometru – aproximativ o sutime din lățimea unui fir de păr uman. Fiecare dintre aceste componente este șlefuită manual cu precizie pentru a obține un finisaj cromat negru.
  • Clienții Black Badge au acum posibilitatea de a extinde culorile exterioare la toate suprafețele inferioare ale caroseriei. Tratamentul exterior este completat de jante de 23 inchi specifice. De la distanță, designul pare să fie format din cinci spițe finisate în negru lucios și argintiu. De fapt, sunt 10 spițe întrepătrunse. Etrierii de frână se vopsesc standard în culoare roșie, alternative fiind alte patru culori.
  • Clienții și-au exprimat aprecierea față de finisajul Technical Carbon de pe mașina originală. Acum, finisajul din fibră de carbon cu țesătură goală a fost dezvoltat pentru a crea un model precis de repetare a formelor geometrice care creează un efect 3D. Fiecare ”frunză” de Technical Carbon este finisată cu șase straturi de lac înainte de a fi lăsată să se întărească timp de 72 de ore, apoi toate cele 23 de piese sunt lustruite manual până la un finisaj de oglindă. Acest proces durează în total 21 de zile.
  • În cazul în care sunt comandate scaunele psoterioare individuale, clienții pot include motivul familiei Black Badge, cunoscut sub numele de simbolul infinitului, pe secțiunea “cascadă” din carbon tehnic din spate, care separă scaunele înclinate și ascunde răcitorul de spumant. Această piesă delicată din aluminiu este plasată între al treilea și al patrulea strat din cele șase straturi de lac subtil nuanțat, creând iluzia că simbolul plutește deasupra Technical Carbon. În configurația Lounge Seat, simbolul infinitului este brodat.
  • Scaunele în sine pot fi comandate cu aplicarea Duality Twill și Placed Perforation.
  • Ambianța întunecată continuă cu metalele din interior. Împrejurimile deflectoarelor de ventilație sunt întunecate cu ajutorul depunerii fizice de vapori, o metodă de colorare a metalului care nu se decolorează și nu se pătează în timp sau prin utilizare repetată.
  • Principiile de design au fost aplicate și pe Clock Cabinet. Spirit of Ecstasy este construită din oțel inoxidabil solid și redată în negru. Clock Cabinet este flancat de noua fascie iluminată a lui Cullinan, care afișează un simbol al infinitului strălucitor și eteric în cadrul noului model vertical Cityscape.
  • Black Badge Cullinan Series II este, de asemenea, scena unui tratament digital exclusiv Bespoke, cu cadrane de instrumente disponibile acum în patru variante de culori neo-futuriste: Vivid Grellow, Neon Nights, Cyan Fire și Synth Wave în stil caleidoscopic.
  • Sub capotă rămâne un V12 twin-turbo de 6.75 litri, care produce 600 CP și 900 Nm de cuplu. Suspensia rămâne cu arcuri pneumatice de capacitate mai mare. Cutia de viteze ZF cu opt trepte și ambele punți directoare, plus noi setări pentru accelerație, lucrează împreună pentru a ajusta nivelurile de feedback către șofer.
    • Apăsarea butonului “Low” de pe levierul cutiei de viteze continuă să deblocheze și alte tehnologii Black Badge. Atunci când este activat modul, șoferii experimentează o schimbare de ton și volum din partea eșapamentului special, semnalând că toate rezervele de cuplu de 900 Nm sunt disponibile de la 1700 rpm.
    • Modul Low crește, de asemenea, viteza de schimbare a treptelor de viteză cu 50% atunci când accelerația este apăsată la 90%.
    • Pentru a exploata pe deplin mașina, cursa pedalei de frână a fost redusă pentru a crea un răspuns mai imediat la solicitările șoferului.

Vânzările noilor mașini de lux încep imediat. Prețul de start este de aproximativ 330.000 de lire sterline.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise