(video) Premieră mondială: Noua generaţie Peugeot 508 a devenit un rival pentru Audi A5 Sportback

Premieră neaşteptată de la Peugeot! Noua generaţie a modelului 508 va fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi acest automobil nu mai este un sedan, ci un liftback.

Ba mai mult, datorită designerilor care au reuşit să-i facă un exterior atrăgător şi a unui interior nou, modelul este numit de Peugeot drept un rival pentru Audi A5 Sportback!

Noul Peugeot 508 este schimbat cu totul. Structura sa este mai compactă, iar înălțimea îi este redusă. Noul design exterior este mai ascuțit și mai robust, în timp ce interiorul spectaculos al mașinii include o evoluție a iconicului Peugeot i-Cockpit.

Manevrabilitatea exemplară, noile motoare, nenumăratele caracteristici tehnologice și saltul cuantic în materie de calitate înseamnă că noul Peugeot 508 stabilește un standard de clasă mondială în segmentul D și susține în continuare strategia de brand upmarket.

„Noul Peugeot 508 este în sfârșit aici! Urmând succesul ultimelor noastre lansări majore și a ofensivei noastre de SUV-uri cu modelele 20083008 și 5008, am avut nevoie de o viziune pentru cel mai mare reprezentant al familiei Saloon, care să continue să scuture piața cu un vehicul care rivalizează cel mai bine. Și în mașinile din segmentul D, concurăm cu cei mai mari producători de automobile din lume. Mai mult ca niciodată, noul Peugeot 508 întruchipează ambiția pe care ne-am stabilit-o deja de mai mulți ani: de a face Peugeot un brand de top”, a declarat Jean-Philippe Imparato, CEO Peugeot.

New Peugeot 508 2018 0

Noul Peugeot 508 promite un caracter cu nişte conotaţii sportive. La bază stă platforma modulară EMP2 care aduce standard o suspensie multi-link pe puntea din spate. De asemenea, vor exista nişte amortizoare adaptive care vor veni standard pe toate maşinile cu motoare pe benzină şi cele în versiune GT.

Noua generaţie Peugeot 508 a pierdut în mediu 70 de kilograme, asta pentru că mai multe elemente ale caroseriei, inclusiv capota şi aripile frontale sunt făcute din aluminiu. Uşa portbagajului este confecţionată din termoplastic!

Peugeot spune că ar fi putut reduce şi mai mult greutatea maşinii, însă din cauza că au apărut uşi fără margini în zona geamurilor şi s-a dorit un portbagaj cu intrare cât mai largă, a fost nevoie de o întărire a caroseriei.

Comparativ cu prima generaţie Peugeot 508, noul model este mai compact. Lungimea a scăzut de la 4.830 la 4.750 mm, dar este mai lung cu 17 mm decât un Audi A5 Sportback. Înălţimea a căzut de la 1.460 la 1.400 de mm, în timp ce rivalul german are 1.386 mm, iar lăţimea este mai mare cu 12 mm, până la 1.84 metri. Ampatamentul măsoară 2.790 de mm, mai mic decât la modelul precedent (2.817 mm) şi decât cel al modelului Audi (2.824 mm).

În schimb, noul liftback are o aerodinamică excelentă, coeficientul de rezistenţă fiind de 0.26 Cx. Gama de jante conţine mai multe modele de dimensiuni între 16-19 inci. Volumul portbagajului a crescut de la 473 la 487 de litri şi cu scaunele spate rabatate generează un volum total de 1.537 de litri.

New Peugeot 508 2018 1

Designul exterior a fost preluat de la câteva concepte şi adaptat. Partea frontală este asemănătoare cu cea a prototipului Peugeot Instinct, iar cea posterioară conceptului Peugeot Exalt. Denumirea modelului poziţionată practic pe capotă este un tribut adus modelului popular în anii ’70 – Peugeot 504.

Noul 508 va putea fi comandat în trei nivele de echipare: standard, GT Line şi GT. Ultimele două se vor putea deosebi prin forma grilei radiatorului, dar şi prin câteva dotări suplimentare. Blocurile optice pot fi full LED opţional, standard însă vor exista lumini de zi verticale pe bază de LED-uri şi stopuri full LED.

La interior domină arhitectura i-Cockpit cu un volan compact, un panou de bord digital poziţionat mai sus de acesta şi un levier elegant al cutiei de viteze. Practic, o asemenea planşă de bord se poate găsi şi pe modelele scumpe Peugeot 3008 şi 5008. Şoferul se va putea bucura de un ecran color de 12.3 inci şi un head-up display color, dar şi de un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 sau 10 inci (suport Android Auto, Apple CarplayTM şi MirrorLink).

Din nou, în dependenţă de nivelul de echipare, un Peugeot 508 poate fi dotat cu: scaune faţă reglabile electric, certificate de ortopezi germani şi cu câte opt camere pneumatice în fiecare pentru masaj, tapiţerie cu piele scumpă Nappa, sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, acoperiş panoramic, sistem audio Focal, camere video la 360 de grade, cruise control adaptiv şi multe altele.

New Peugeot 508 2018 20

Printre sistemele de siguranţă şi asistenţă se numără: în premieră pentru segment un sistem Night Vision care în condiţii de vizibilitate slabă detectează cu ajutorul unei camere infraroșu obiecte la o distanţă de până la 250 de metri.

De asemenea, după cum am menţionat există un cruise control adaptiv cu funcţie Stop&Go, ultima generaţie de sistem de frânare automată care poate detecta pietoni sau biciclişti pe timp de zi şi noapte până la viteze de 140 de km/h, sistem de monitorizare a distanţei faţă de maşina din faţă, sistem de menţinere în bandă, de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, de recunoaştere a indicatoarelor şi marcajelor rutiere, de monitorizare a unghiurilor moarte şi a stării de oboseală a şoferului, etc.

Gama de motoare va fi compusă din trei unităţi. Primul este un benzinar turbo de 1.6 litri PureTech cu 180 CP/250 Nm sau 225 CP/300 Nm (montat pe 508 GT). Acceleraţia 0-100 de km/h o fac în 7.9 şi 7.3 secunde respectiv (doar cu şofer înăuntru), iar viteza maximă ajunge la 230 şi 250 de km/h. Consumul mixt poate varia între 5.4 şi 5.7 litri, în dependenţă de condiţii şi anvelope.

Al doilea este un diesel de generaţie nouă 1.5 BlueHDi (130 CP/300 Nm). Cu acesta se poate accelera până la 100 de km/h în 9.7 secunde (9.9 secunde) şi se poate ajunge la o viteză maximă de 210 km/h. Consumul mixt poate varia între 3.7 şi 3.9 litri la 100 de km parcurşi.

Ultimul diesel, un 2.0 BlueHDi care poate produce 160 CP/400 Nm sau 180 CP/400 Nm, contribuie la o acceleraţie până la 100 de km/h în 8.4 şi 8.3 secunde respectiv. Viteza maximă se opreşte la 230 şi 235 de km/h. Consumul mixt poate varia între 4.5 şi 4.7 litri.

Toate maşinile sunt cuplate la cutii de viteze automate cu opt trepte şi doar cel mai slab diesel are o cutie mecanică cu şase trepte (opţional una automată).

New Peugeot 508 2018 14

Noul Peugeot 508 va fi produs exclusiv în Franţa, la uzina din Mulhouse alături de SUV-ul premium DS 7 Crossback. Vânzările vor demara în luna septembrie a acestui an, la nivel global.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din toamnă ar putea debuta varianta break a modelului, iar în 2019 o eventuală versiune plug-in hybrid.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise