(video) Premieră mondială: Noua Skoda Octavia RS iV poate merge repede şi fără niciun sunet

Aşteptarea a luat sfârşit! Skoda introduce noua generaţie Octavia RS, care acum poartă în denumire combinaţia de litere “iV”, care provine de la noul sub-brand Skoda, ceea ce înseamnă că acest model sport face parte din familia de maşini electrificate a mărcii.

Aşadar, noua Skoda Octavia RS devine un automobil cu sistem de propulsie plug-in hybrid, ceea ce înseamnă că poate rula exclusiv şi pe electricitate!

Prin ce se deosebeşte noul model de o Skoda Octavia obişnuită:

  • Are sub capotă o combinaţie dintre un motor TSI de 1.4 litri (150 CP) şi un electromotor de 85 kW (116 CP/330 Nm), care generează în total 245 CP şi 400 Nm de cuplu. Puterea este trimisă spre roţile faţă printr-un DSG cu şase trepte. Se anunţă un nivel generat de emisii de CO2/km de doar 30 de grame în ciclu WLTP, ceea ce înseamnă că modelul respectă deja noul standard de emisii Euro 6d care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.
  • Mai dispune de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 13 kWh, care îi permite să aibă o autonomie electrică de până la 60 de km (ciclu WLTP).
  • În modul Sport, în care toată puterea agregatelor este folosită, maşina poate face 0-100 km/h în 7.3 secunde, iar viteza maximă se ridică la 225 km/h.
  • Standard modelul este dotat cu o servodirecţie progresivă şi o suspensie sport optimizată pentru dinamică.
  • Skoda Octavia RS iV are lumini de ceață LED specifice și jante negre din aliaj de 18 inci standard (19 inci opţionale).
  • Etriere de frână în culoare roşie.
  • Grila de radiator, prizele de aer, difuzorul specific RS de pe bara de protecţie frontală, aeroflaps-urile de pe bara de protecţie posterioară, difuzorul local spate şi ramele geamurilor, toate vin într-o culoare neagră.
  • În timp de modelul liftback are un spoiler negru pe hayon, pe modelul Combi acesta se găseşte deasupra lunetei şi este în culoarea caroseriei.
  • Privind în interiorul modelului Octavia RS iV, negrul iese în evidență. Volanul multifuncțional din piele cu trei spițe poartă un logo RS și include padele în spatele său pentru operarea DSG-ului.
  • Scaunele sportive din față sunt tapițate cu țesătură neagră, în timp ce scaunele Ergo opționale sunt acoperite cu Alcantara și tapițerie din piele, şi mai pot fi reglabile pe adâncime. Scaunele sunt împodobite cu un logo RS și cusături decorative în nuanţă roșie sau argintii-gri, care pot fi găsite, de asemenea, pe volanul din piele, pe cotiere și pe tabloul de bord acoperit cu Alcantara.
  • Benzi decorative într-un aspect RS și pedale cu un design din aluminiu completează impresia sportivă.

Un preţ de start al modelului nu a fost anunţat deocamdată, însă ar putea exista şi cu alte motorizări. Vezi detalii:

https://autoblog.md/foto-noua-generatie-skoda-octavia-rs-cum-ar-putea-arata-si-ce-ar-putea-primi-sub-capota/

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/