(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG SL

Ziua premierelor de astăzi o încheiem cu noul produs din gama Mercedes-AMG – noul Mercedes-AMG SL! Decapotabila elegantă şi sportivă revine pe piaţă într-un format mai sofisticat ca niciodată.

Modelul a devenit o opţiune unisex ce îşi va găsi atât nişa pe piaţă, cât şi un public dedicat, cu o doză foarte mare de siguranţă! Să vedem ce are de oferit!

Caracteristici cheie:

  • Modelul îşi face debutul după aproximativ 70 de la primul SL (Super Light) – 300 SL (W 194).
  • Caracteristicile designului caroseriei sunt ampatamentul lung, consolele scurte, capota lungă, habitaclul așezat înapoi cu un parbriz înclinat cât mai mult posibil și un capăt posterior puternic. Toate acestea fac referire la proporțiile tipice SL. Împreună cu arcurile roților sculptate voluminos și jantele mari din aliaj, toate acestea conferă roadsterului un aspect dinamic şi în acelaşi timp elegant.
  • Când este închis, acoperişul moale integrat perfect (care a făcut o economie de 21 kg comparativ cu cel dur al predecesorului, este format din trei staturi, e izolat acustic şi se deschide în 15 secunde până la 60 km/h) subliniază impresia puristă, sportivă. Volumul portbagajului variază între 213 şi 240 de litri (anterior 151/264) în dependenţă de unde se află soft topul. Hayonul se poate deschide şi închide automat fără mâini.
  • Grila radiatorului specifică AMG subliniază efectul lățimii părții frontale și, cu cele 14 lamele verticale, citează strămoșul tuturor modelelor SL, legendara mașină sport de curse 300 SL din 1952. Alte elemente distinctive de design includ farurile LED standard DIGITAL LIGHT şi stopurile LED la fel de subţiri.
  • Sunt disponibile multe opţiuni de personalizare pe lângă: paleta standard din 12 culori (cu noile nuanţe exclusive pentru SL – Hyper Blue metallic şi MANUFAKTUR Monza Grey magno), trei culori pentru acoperişul moale, trei pachete de design exterior şi nouă modele diferite de jante, două dintre care optimizate aerodinamic.
  • Măsoară 4705 mm în lungime (+93 mm), 1.915 mm în lăţime (+38mm), înălțime – 1.359 mm (+44) sau 1.353 mm pentru versiunea SL 63. Ampatamentul este de 2.700 mm (+115 mm).
  • Interiorul noului Mercedes-AMG SL transformă tradiția primului 300 SL Roadster în era modernă. Noua ediție îmbină perfect virtuțile sportive cu luxul. Materialele fine și manopera meticuloasă subliniază standardul celui mai înalt nivel de confort. Cele patru deflectoare de aer în stilul unor turbine au fost nou dezvoltate şi galvanizate.
  • Designul cockpitului, până la afișajul central reglabil din consola centrală, este axat pe șofer. În același timp, conceptul complet nou de spațiu interior cu 2+2 locuri oferă mai mult spațiu și funcționalitate decât înainte. Scaunele din spate sporesc caracterul practic zilnic și oferă spațiu pentru persoanele cu o înălțime de până la 1.5 metri.
  • Interiorul minimalist al modelului 300 SL Roadster, echipat cu materiale de înaltă calitate, a inspirat designerii pentru a-l face pe cel din noul model. Rezultatul este o combinație interesantă de geometrie analogică și lume digitală – numită “hyperanalogue”. Acest lucru este exemplificat de panoul de instrumente complet digital de 12.3 inci, care este integrat într-o vizieră tridimensională. Sistemul standard de infotainment MBUX oferă o gamă de mai multe stiluri de afișare specifice și moduri diferite.
  • Unul dintre multele puncte culminante din interiorul noului SL este designul sculptural al scaunelor sport AMG standard, reglabile electric. Tetierele sunt integrate în spătar și subliniază caracterul sportiv. Tehnologia AIRSCARF care suflă aer cald în zona gâtului ocupanţilor locurilor din faţă este o dotare standard. Ergonomia perfectă și diferitele modele progresive de cusătură și matlasare completează simbioza dintre high-tech, performanță și lux. Scaunele AMG Performance sunt disponibile ca opțiune, la fel ca şi unele multiconturate ce pot oferi ventilare şi masaj.
  • Sistemul MBUX de ultimă generație este intuitiv de operat și capabil de învățare. Acesta oferă numeroase conținuturi funcționale și structura de funcționare a sistemului MBUX de a doua generație, care a debutat pe noul S-Class. În SL, conținutul specific AMG este adăugat pe scară largă în cinci stiluri de afișare. Elementele exclusive din meniu, cum ar fi “AMG Performance” sau “AMG TRACK PACE” (opţional pentru SL 55), subliniază, de asemenea, caracterul sportiv. Monitorul central de 11.9 inci este poziţionat vertical şi pentru a evita reflexiile poate fi înclinat cu 12-32 de grade.
  • Toate sistemele de asistenţă de ultimă generaţie din palmaresul Mercedes-Benz, introduse pe noile S-Class şi C-Class, sunt disponibile şi pentru noua decapotabilă.
  • Printre altele sunt disponibile: un volan AMG Performance (standard), încălzire pentru volan (opţiune), head-up display (opţional), lumină ambientală cu 64 de culori (depinde de echipament), cameră de bord (opţiune), mânere la uşi retractabile electric şi KEYLESS-GO (standard), încărcător wireless pentru telefoane (standard) etc.

Află mai multe: (video) Noul Mercedes-AMG SL îşi arată interiorul în detalii

  • Noul SL se bazează pe o arhitectură complet nouă de vehicule, cu 2+2 locuri, dezvoltată de Mercedes-AMG. Șasiul este proiectat ca o structură ușoară din aluminiu compozit și constă dintr-un cadru spațial din aluminiu cu o structură auto-portantă. Designul garantează rigiditate maximă și astfel este baza perfectă pentru dinamica precisă a condusului, confort ridicat, ambalare optimă şi proporții sportive ale caroseriei. Noua carcasă a caroseriei a fost creată – ca și în cazul primului SL din 1952 – literalmente pe o foaie goală de hârtie: nicio componentă nu provine de la predecesorul SL sau de la orice alt model, cum ar fi AMG GT Roadster!
  • Scopul arhitecturii carcasei caroseriei este de a realiza performanța de conducere tipică AMG, cu accent pe dinamica laterală și longitudinală, îndeplinind în același timp standardele înalte privind confortul și siguranța. În noul SL, amestecul inteligent de materiale permite cea mai mare rigiditate posibilă la o greutate redusă. Secțiunile transversale optimizate din material și formele sofisticate ale componentelor creează spațiu pentru caracteristicile complete de confort și siguranță, precum și pentru partea de sus moale. Materialele folosite includ aluminiu, magneziu, compozite din fibre și oțel, din care este fabricat cadrul parbrizului, de exemplu. Acesta servește ca protecție la răsturnare în combinație cu sistemul de bare din spatele scaunelor posterioare, care îşi fac apariţia momentan în astfel de situaţii.
  • Comparativ cu seria anterioară de modele, rigiditatea torsională a structurii carcasei caroseriei a crescut cu 18%. Rigiditatea transversală este cu 50% mai mare decât valoarea deja remarcabilă a lui AMG GT Roadster. Rigiditatea longitudinală este cu 40% mai mare. Greutatea cochiliei corporale simple este de aproximativ 270 de kilograme. Împreună cu centrul de greutate scăzut, construcția ușoară vizată asigură o dinamică remarcabilă a condusului.

Află mai multe: (foto) Caroseria noului Mercedes-AMG SL cântărește doar 270 de kilograme

  • Un punct cheie de dezvoltare al noului SL a fost eficiența aerodinamică ridicată, în special: un echilibru perfect între rezistența redusă și ridicarea redusă. Aici, roadsterul de lux beneficiază de expertiza vastă a Mercedes-AMG în motorsport și de elementele aerodinamice active extinse din față și din spate. Toate elementele de eficientizare sunt integrate perfect în designul exterior. Măsuri detaliate suplimentare reduc coeficientul de rezistență la 0.31 Cd – o cifră excelentă pentru mașinile sport de top deschise! Indiferent dacă este sau nu instalat acoperişul, caracterul vehiculului și caracteristicile de conducere rămân neschimbate!
  • Un punct culminant tehnic în dezvoltarea aero: sistemul activ de control al aerului, format din două piese – AIRPANEL. Prima este o perdea cu lame verticale, ascunsă în spatele prizei inferioare din bara frontală. A doua este situată în spatele prizei de aer superioare și are lame orizontale. În mod normal, toate sunt închise. Această poziție reduce rezistența la rulare și permite aerului să fie îndreptat în mod specific spre partea inferioară. Acest lucru reduce și mai mult forţa de ridicare pe puntea frontală. Numai atunci când se ating anumite temperaturi pe componente predefinite și cererea de aer de răcire este deosebit de mare, lamele se deschid (al doilea sistem doar de la 180 km/h) și permit aerului de răcire maxim să curgă către schimbătoarele de căldură.
  • O altă componentă activă este spoilerul spate retractabil integrat perfect în capacul portbagajului. Își schimbă poziția în funcție de starea de conducere. În acest sens, software-ul de control ia în considerare numeroși parametri: acesta determină viteza de conducere, accelerația longitudinală și laterală și viteza de direcție în calcul. Spoilerul presupune cinci poziții unghiulare diferite de la 80 km/h pentru a optimiza stabilitatea de manevrare sau pentru a reduce rezistența la înaintare.
  • Iar un element aerodinamic activ opțional, care este ascuns sub maşină, în fața motorului, contribuie de asemenea la o manevrabilitate mai bună. Acest profil de carbon, care cântărește aproximativ două kilograme, reacționează la setarea modurilor de conducere AMG și se extinde automat în jos cu aproximativ 40 mm la o viteză de 80 km/h. Modurile de conducere AMG sunt apoi activate. Acest lucru creează așa-numitul efect Venturi, care apasă mașina suplimentar pe suprafața drumului și reduce ascensiunea punţii frontale. Se menţionează că şoferul va simţi un efect pozitiv în direcţie: astfel SL poate fi condus mai precis şi stabil în viraje.
  • La momentul lansării pe piaţă vor fi disponibile două modele: SL 55 4MATIC+ cu V8 biturbo M 177 de 4.0 litri (476 CP şi 700 Nm, 0-100 km/h în 3.9 secunde, viteză maximă 295 km/h) şi SL 63 4MATIC+ cu acelaşi V8 (585 CP şi 800 Nm, 0-100 km/h în 3.6 secunde, viteză maximă 315 km/h).
  • Pentru utilizarea în SL, motorul a primit printre altele o nouă baie de ulei, intercoolere repoziționate și ventilație activă a carterului. Conductele de admisie și de evacuare au fost optimizate pentru un schimb și mai eficient de gaze, iar rutarea gazelor de eșapament pentru cutia convertizorului catalitic și filtrul de particule pe benzină a fost mărită.
  • Dezvoltatorii au obținut o putere crescută pentru SL 63 4MATIC+ în primul rând prin presiune mai mare de supraalimentare și un flux de aer mai mare, precum și prin software-ul modificat al motorului. În concluzie, motorul cu opt cilindri încântă prin livrarea excepțională a puterii și accelerația puternică în toate gamele de turații ale motorului, combinată cu eficiența maximă pentru valori scăzute ale consumului și emisiilor.
  • Mai târziu modelul va fi disponibil cu o unitate de propulsie hibridă E PERFORMANCE (V8 + un motor electric)!
  • Cutia de viteze la care este cuplat V8-ul este una de tip AMG SPEEDSHIFT MCT 9G. Un ambreiaj umed înlocuiește convertizorul de cuplu. Şi, pentru prima dată în cei 70 de ani de istorie, modelul beneficiază de AWD! Distribuția complet variabilă a cuplului pe punțile față și spate asigură o tracțiune optimă până la limita fizică.
  • Motorul lui SL 63 stă pe suporturi active care sunt opţionale pentru SL 55.
  • De asemenea, pentru a se asigura că noul Mercedes-AMG SL nu se încălzește prea tare chiar și atunci când este împins la limită pe pistele de curse, trei circuite de răcire sunt folosite pentru a menține o temperatură uniformă. Pompa mecanică de apă este poziționată pe blocul motor pentru a economisi spațiu și este acționată în mod fiabil și direct de ansamblul de sincronizare. Aceasta pune în total în mişcare 12.3 litri de lichid de răcire la o presiune de până la patru bari sau 400 de litri pe minut.
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2021/10/Mercedes-AMG-SL-2021-specs.pdf”]
  • Noul SL 55 4MATIC+ este echipat standard cu o suspensie din oțel AMG RIDE CONTROL nou dezvoltată, cu amortizoare de aluminiu deosebit de capabile și arcuri elicoidale ușoare. Pentru prima dată, un vehicul Mercedes-AMG de producție de serie este echipat cu o punte față multi-link cu cinci legături dispuse în întregime în interiorul jantei! Acest lucru sporeşte semnificativ cinematica. Pe puntea spate se foloseşte la fel un design cu cinci legături. Modelul mai dispune standard de cea mai recentă generație de amortizare reglabilă AMG. Acest sistem funcționează cu două așa-numite supape de reducere a presiunii per amortizor.
  • Suspensia inovatoare AMG ACTIVE RIDE CONTROL cu stabilizare activă şi hidraulică anti ruliu își face debutul în SL 63 4MATIC+. Cea mai mare inovație: Elementele hidraulice active înlocuiesc barele mecanice tradiţionale anti ruliu și compensează mișcările de rulare ale noului SL în fracțiuni de secundă. Sistemul permite un comportament optim de direcție și de schimbare a sarcinii, cu nişte caracteristici de conducere tipice AMG în ceea ce privește dinamica, precizia și feedback-ul pentru șofer. În același timp, crește confortul la rulare când se rulează pe linie dreaptă și peste denivelări. Dispune la fel de amortizoare adaptive, însă conectate hidraulic între ele.
  • Noul sistem de frânare compozit AMG de înaltă performanță garantează valori excelente de decelerare și un control precis. Noile discuri de frână compozite sunt mai ușoare decât înainte și ocupă mai puțin spațiu, care este utilizat pentru o răcire și mai bună a frânelor. Perforația direcțională este, de asemenea, nouă: pe lângă reducerea suplimentară a greutății și o mai bună disipare a căldurii, această soluție oferă un răspuns mai rapid în condiții de carosabil umed, precum și o mai bună curățare a plăcuțelor după manevrele de frânare. Pentru ambele modele este opţional sistemul AMG ceramic high-performance cu discuri de 402 mm pe puntea din faţă şi 360 mm pe spate.
  • Pentru prima dată în lunga sa istorie, dar şi conform modei din segment, noul SL este echipat standard cu direcție activă pe puntea spate (până la 2.5 grade). În funcție de viteză, roțile întorc fie în direcția opusă (până la 100 km/h), fie în aceeași direcție (la peste 100 km/h) ca și roțile din față.
  • Cele șase moduri de conducere AMG DYNAMIC SELECT sunt: Slippery, Comfort, Sport, Sport +, Individual și RACE (standard pentru SL 63 4MATIC+, inclus în pachetul opțional AMG DYNAMIC PLUS pentru SL 55 4MATIC+) permit o setare largă a caracteristicilor vehiculului de la confortabil la dinamic. Modelele SL dispun și de AMG DYNAMICS. Acest control integrat al dinamicii vehiculului extinde funcțiile de stabilizare ale ESP.
  • Standard pe SL 63 mai este un diferenţial cu alunecare limitată controlat electronic pe puntea din spate (pe SL 55 este o opţiune).

Noul SL este fabricat în Bremen. Preţurile vor fi anunţate mai târziu, deși se speculează că cel de start va fi în Germania de aproximativ 140.000 de euro!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise