(video) Premieră mondială: Noul Škoda Elroq – probabil bestsellerul electric al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ridicați cortina pentru primul de acest fel: noul Škoda Elroq este primul model complet electric al mărcii cehe în categoria SUV-urilor compacte de importanță strategică. În același timp, este și primul model care adoptă noul limbaj de design Škoda Modern Solid, care combină robustețea, funcționalitatea și autenticitatea.

Premiera mondială a fost organizată în seara zilei de 1 octombrie în Praga. Elroq este așteptat să fie cel mai produs vehicul electric Škoda de până acum.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Noua Škoda Elroq reprezintă o piatră de hotar în istoria mărcii cehe. Este primul Škoda de serie care adoptă noul limbaj de design Modern Solid. Liniile familiare Škoda sunt păstrate, dar privite dintr-o perspectivă complet nouă. Noua marcă înregistrată este Tech-Deck Face, care înlocuiește cunoscuta grilă a radiatorului. În spatele acestui element negru lucios, inginerii au ascuns senzori precum radarul și camera frontală.
  • Puțin mai sus, Elroq prezintă noile inscripții Škoda pe capota puternic conturată, devenind astfel primul model de serie al mărcii care renunță la logoul amplasat anterior acolo. Inscripția, precum și denumirile mărcii și ale modelului din spate sunt vopsite în Unique Dark Chrome. Acest lucru este valabil și pentru o inserție în șorțul frontal robust și pentru logourile Škoda de pe jante.
  • Noile faruri reinterpretează fața tipică cu patru ochi a SUV-ului Škoda și utilizează exclusiv tehnologia LED. În timp ce segmentele superioare înguste servesc drept lumini de zi, lumini de poziție și indicatoare de direcție, modulele inferioare mai mari asigură importantele lumini de întâlnire și funcțiile de fază lungă.
    • Printre noile caracteristici remarcabile se numără un Light Band care leagă vizual farurile. Acest Light Band iluminat este inițial exclusiv pentru modelul First Edition.
Škoda Elroq
  • Farurile modelului Elroq sunt disponibile în două versiuni:
    • Versiunea standard are o lumină de zi continuă, un modul indicator în partea superioară și o unitate comună cu module LED pentru faza scurtă și faza lungă în partea inferioară.
    • Farurile Matrix LED de nivel superior au patru module LED dreptunghiulare individuale care formează banda de lumină de zi și două blocuri LED în modulul inferior cu tehnologie matrix cu 36 de segmente de lumină individuale. În plus, farurile LED Matrix oferă cinci moduri adaptive de iluminare.
  • Stopurile sunt, de asemenea, conforme cu limbajul de design Modern Solid, cu linii fine și un aspect minimalist 2D. Chiar și versiunea standard utilizează 100% tehnologia LED.
    • Versiunea de top a lor include indicatoare dinamice, elemente cristaline retroiluminate, o animație la deschiderea hayonului și două animații Coming/Leaving Home inclusiv în faruri.
  • Aerodinamica excelentă asigură un coeficient de rezistență de numai 0.26 Cd, fiind rezultatul multor ajustări de design inteligente, printre care se numără oglinzile exterioare special turnate. Iar jaluzele de răcire activă din spatele șorțului frontal se deschid automat atunci când este necesar.
    • Jantele din aliaj de 19-21 inchi sunt optimizate și din punct de vedere aerodinamic, în timp ce pasajele roților sunt subliniate de un ornament negru.
  • Škoda Elroq măsoară 4488 x 1884 x 1625 mm și are un ampatament de 2765 mm, cu o greutate de 1949 kg. Fiind considerat un Karoq electric, iată pentru comparație indicatorii lui Karoq: 4390 x 1841 x 1603 x 2638 mm.
  • Sunt disponibile nouă finisaje de vopsea pentru caroserie. Una dintre cele trei culori solide este Timiano Green, care își face debutul la Škoda. Această culoare va fi exclusivă pentru modelul Elroq.

Interior

  • Interiorul noii Škoda Elroq se caracterizează prin simplitate, linii curate, noi selecții de design durabile și spațiu. Spațiul pentru cap este de 1056 mm în față și 990 mm în spate. Cu o capacitate de 470 de litri, portbagajul este cel mai mare din această clasă de vehicule. Poate fi extins la 1580 de litri prin rabatarea scaunelor din spate.
  • În conformitate cu noul limbaj de design Modern Solid, volanul prezintă inscripții Škoda în locul logoului mărcii.
  • Elroq vine întotdeauna, standard, cu un monitor central de 13 inchi pentru cel mai nou sistem multimedia. Există, de asemenea, o bară de butoane fizice sub el, care oferă acces rapid la meniurile care controlează sistemele de asistență, modurile de condus, funcțiile de parcare și comenzile climatizării.
  • Cockpit-ul digital oferă o imagine de ansamblu clară și intuitivă a tuturor datelor cheie de conducere. Opțional, este disponibil un head-up display cu funcții de realitate augmentată și grafică optimizată suplimentar.
Škoda Elroq
  • Cu selecțiile de design disponibile pentru Elroq, Škoda pune și mai mult accent pe materialele inovatoare, durabile, durabile și practice.
    • Studio Design Selection de bază are un interior purist, simplu și huse pentru scaune din țesătură neagră.
    • În Loft Design Selection, cusăturile contrastante din Moss Green adaugă accente proaspete interiorului, care este dominat de gri antracit. Husele scaunelor sunt realizate din piele artificială și țesătură întunecată RecyTitan gri-albăstrui.
      • Țesătura mai este utilizată pentru panourile ușilor, scaune, panoul de instrumente, cotiera centrală și zona genunchilor. Materialul conține 78% PET reciclat.
      • Pentru prima dată într-un model Škoda, fibrele din îmbrăcăminte post-consum reciclată mecanic (6%) sunt amestecate într-un proces de înaltă tehnologie care combină circularitatea cu tratarea chimică sigură.
    • Lodge Design Selection prezintă un material numit TechnoFil, care este compus din 75% fibre ECONYL® reciclate și 25% poliester.
      • Firele inovatoare ECONYL® refolosesc deșeuri de nailon, cum ar fi plasele de pescuit, resturile de țesături și covoarele destinate depozitării, transformându-le în noi fire de nailon.
      • Cunoscut pentru rezistența sa excelentă la frecare și abraziune, nailonul ECONYL® este, de asemenea, 100% regenerabil, permițând reciclarea firelor în mod repetat, fără ca acestea să-și piardă calitatea.
      • Lodge Design Selection combină țesături TechnoFil negre cu piele artificială gri deschisă. Are o căptușeală neagră și numeroase accente de culoare portocalie.

Cum fără Simply Clever?

  • Există numeroase opțiuni inteligente de depozitare cu o capacitate totală de 48 de litri, de exemplu cele două compartimente suplimentare de pe fiecare parte a portbagajului.
  • O plasă de depozitare pentru un cablu de încărcare este atașată sub raftul din portbagaj și acesta însuși poate fi instalat și pe jumătate în sus.
  • Codul QR din portbagaj trimite la o prezentare generală rapidă a echipamentelor și funcțiilor disponibile în vehicul. Instrucțiunile video interactive explică utilizarea raftului pentru colete sau a sistemului de plasă nou conceput.
  • Printre numeroasele detalii Simply Clever populare se mai numără: o cutie Jumbo completă cu o tavă de depozitare inteligentă și un suport pentru tabletă, o cutie de depozitare pentru pasagerii din spate, cârlige pliabile pe ambele părți ale compartimentului pentru bagaje, un element de încărcare sub podeaua portbagajului, un ecran cu plasă despărțitoare, un răzuitor de gheață durabil cu indicator al adâncimii benzii de rulare a anvelopelor, o umbrelă în ușa șoferului și un triunghi de avertizare depozitat în hayon.
Škoda Elroq

Motorizări

  • Noul Škoda Elroq se bazează pe platforma MEB (Modular Electrification Toolkit) a Grupului Volkswagen și intră în segmentul SUV-urilor compacte cu variante eficiente de motorizare: Elroq 50, 60, 85 și 85x. Bateriile litiu-ion de înaltă tensiune sunt disponibile în trei dimensiuni.
    • Elroq 50 are 1874 kg, un motor electric cu 170 CP/310 Nm, baterie de 55 kWh și autonomie de 375 de kilometri (WLTP). Poate realiza 0-100 km/h în 9.0 secunde. Viteza maximă e limitată la 160 km/h.
    • Elroq 60 are 204 CP și 310 Nm, cu o baterie de 63 kWh (peste 400 km autonomie). Poate realiza 0-100 km/h în 8.5 secunde. Viteza maximă e limitată la 160 km/h.
    • Elroq 85, la fel cu tracțiune spate, are un motor de 286 CP și 545 Nm (6.6 secunde). Elroq 85x cu tracțiune integrală are două motoare care produc împreună 299 CP. Ambele dispun de o baterie de 82 kWh și pot parcurge peste 560 km. Viteza maximă le este limitată la 180 km/h.
  • Bateriile sunt amplasate în podeaua vehiculului, sub scaunele din față și din spate, precum și sub consola tunelului, pentru a asigura un centru de greutate scăzut. Designul bateriei, inclusiv sistemul de răcire și încălzire cu lichid, este identic cu cel al familiei Enyaq. Funcția optimizată de preîncălzire a bateriei crește eficiența la stațiile de încărcare rapidă DC.
    • Mașinile pot fi încărcate atât de la stații AC (11 kW), cât și de la terminale DC rapide: primele două versiuni cu până la 145 kW și 165 kW, iar ultimele două cu până la 175 kW (10-80% în 28 minute).
Škoda Elroq

Asistență

  • Cea mai recentă versiune a suitei Travel Assist, de exemplu, combină Adaptive Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assist, Emergency Assist și Side Assist. Predictive Adaptive Cruise Control (pACC) optimizează consumul de energie prin adaptarea automată a vitezei la traseu, utilizând datele de la senzorii vehiculului. Curbele, intersecțiile și sensurile giratorii sunt anunțate în timp util.
  • Intelligent Speed Assist respectă automat limitele de viteză pe baza recunoașterii semnelor de circulație și la intrarea în zonele construite.
  • Protecția împotriva coliziunilor este asigurată de sistemul standard Front Assist, care include protecție predictivă pentru pietoni, protecție predictivă pentru bicicliști, asistență la evitarea coliziunilor și asistență la virare. În cazul unui accident iminent, Crew Protect Assist inițiază rapid măsuri de protecție precum închiderea geamurilor laterale și strângerea centurilor de siguranță.
  • Până la nouă airbaguri protejează ocupanții în caz de urgență. Airbagurile laterale spate sunt disponibile ca opțiune.
  • Sistemul opțional Intelligent Park Assist include noile funcții Trained Parking, Remote Park Assist și Remote Trained Parking.
    • Cu funcția Remote Park Assist, șoferul poate controla manevrele de parcare de la o distanță de până la patru metri utilizând aplicația MyŠkoda de pe smartphone.
    • Cu Trained Parking, Elroq poate fi învățat să memoreze apropieri de până la 50 de metri de cinci locuri de parcare diferite, pe care apoi le execută automat la cerere. Imediat ce o poziție de parcare memorată a fost recunoscută și afișată de vehicul, șoferii pot iniția procesul de parcare pe ecranul de infotainment al vehiculului sau din afara vehiculului, utilizând funcția Remote Trained Parking din aplicația mobilă MyŠkoda nou concepută.
Škoda Elroq

Škoda Elroq Sportline

  • Echiparea se va oferi pe versiunile Elroq 50, Elroq 60 și Elroq 85.
  • Doar Elroq 85 dispune de o suspensie sport standard, cu arcuri și amortizoare special reglate. Garda la sol a mașinii este coborâtă cu 15 mm în față și cu 10 mm în spate. În plus, un sistem de direcție progresivă permite o manevrabilitate mai sportivă. Jantele din aliaj Asterion de 20 inchi cu finisaj negru metalizat sunt incluse standard.
  • În rest, Elroq Sportline va prezenta la exterior numeroase detalii în negru lucios, inclusiv inscripții. Insigna Sportline are un nou loc pe hayon, înlocuind denumirea versiunii cu baterie. Geamurile laterale spate și luneta sunt fumurii.
  • Specificul Sportline Design Selection este dominat de un negru sportiv, care se extinde și la plafon. Scaunele sport frontale cu tetiere integrate dispun de Suedia neagră și tapițerie din piele artificială, cusături contrastante gri și funcție de încălzire standard. Volanul sport încălzit are trei spițe, padele de recuperare și o insignă Sportline. Ambianța sportivă este completată de aplicații cu aspect de carbon și aplicații din oțel inoxidabil pe pedale. Echipamentul standard include, de asemenea, Climatronic pe două zone, senzori de parcare față și spate și Driving Mode Select.
Škoda Elroq

Škoda Elroq First Edition

  • Este o ediție limitată pentru a marca lansarea mașinii. Vine doar cu motorizarea 85.
  • First Edition are accente de culoare portocalie, inclusiv pe jantele exclusiviste din aliaj Vision de 21 inchi. Culoarea de caroserie poate fi Timiano Green sau Moon White metalizat. Acoperișul negru este standard.
  • Inițial, Škoda Elroq First Edition va fi singurul model Elroq a cărui parte frontală prezintă noua bandă de lumină, alături de faruri LED Matrix standard și indicatoare animate.
  • Multiple elemente sunt finisate în negru lucios, precum pe Sportline. Aripile față poartă însemnele First Edition. Geamurile laterale din spate și luneta sunt fumurii.
  • Interiorul modelului Škoda Elroq First Edition vine cu Lodge Design Selection.
  • Culoarea portocalie a cusăturilor contrastante și a centurilor de siguranță, precum și dunga de pe jantele din aliaj amintesc, de asemenea, de accentele de design ale conceptului Vision 7S. Husele scaunelor sunt realizate din țesătură TechnoFil durabilă de culoare antracit și piele artificială gri. Volanul sport cu trei spițe poartă o insignă First Edition. Pedalele au capace din oțel inoxidabil.
  • Echipamentul standard extins include un head-up display cu AR, KESSY Advanced, inclusiv funcția Walkaway și airbaguri laterale spate, camera Area View, un hayon electric cu acționare prin gest și un scaun al șoferului reglabil electric cu memorie și funcție de masaj.
Škoda Elroq

Începând de la aproximativ 33.000 de euro (fără subvenții), noul Elroq intră pe piața europeană drept cel mai accesibil EV din segmentul său, luând în considerare dimensiunea bateriei și echipamentul standard extins, oferind o propunere preț-calitate atractivă. Acasă în Cehia va costa chiar echivalentul a 31.600 de euro.

Modelul este disponibil pentru configurare începând de astăzi, 2 octombrie, inclusiv în prima ediție limitată. Pe piața europeană va ajunge din primul trimestru al anului 2025. Tot în 2025 va fi disponibilă versiunea cu AWD.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise