(video) Premieră: Noua, a patra generaţie Honda Pilot, e cel mai puternic SUV al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul 2022 este unul al premierelor pentru Honda, mai ales pentru divizia americană a mărcii. În această vară au debutat noile generaţii HR-V și CR-V, iar acum a venit momentul pentru Honda Pilot, care a devenit cel mai mare și mai puternic SUV din istoria mărcii. Amintim că în această lună de noiembrie vom vedea şi noul Accord.

Caracteristici cheie:

  • Al patrulea Pilot dispune de suprafețe mai plane, o grilă verticală şi o capotă lungă orizontală, toate pentru a arăta mai masiv. Rezultatul: +86 mm pe lungime (5.077 mm). În lăţime şi înălţime există doar o creştere modestă (+3, până la 1.994 mm şi +10 mm, până la 1.803 mm). Nu doar ampatamentul a fost mărit (+71 mm, până la 2891 mm), ci și ecartamentul.
    • Blocurile optice sunt LED. Dimensiunea jantelor variază între 18 şi 20 inchi.
  • Platforma pe care o foloseşte a fost modernizată semnificativ
    • Mai există bare McPherson în față și un setup multi-link în spate, dar toate elementele sunt ranforsate, astfel că rigiditatea unghiulară a suspensiei a crescut cu 12%
    • De asemenea, inginerii au adăugat rigiditate coloanei de direcție și întregului corp. Chiar și diametrul discurilor de frână frontale este acum de 350 în loc de 320 mm.
    • Izolația suplimentară cu spumă cu pulverizare acustică, căptușelile aripilor, covorul mai gros și alte tehnologii de absorbție a sunetului reduc zgomotul vântului, al drumului și al grupului de propulsie, pentru o experiență de condus mai rafinată.
  • În habitaclu, unul dintre principalele atuuri ale lui Pilot s-a păstrat: cele opt locuri.
    • Al treilea rând de scaune este încă proiectat pentru trei ocupanţi în loc de doi, cum este la majoritatea concurenților.
    • Pasagerii din spate se vor simţi mai confortabil datorită celor 15 mm adăugaţi până la al doilea rând, dar şi unghiului de înclinare a spătarelor, mărit de la 6 la 10 grade.
    • Pe al doilea rând, există și mai mult spațiu pentru picioare (plus 61 mm), plus o soluţie utilă. Secțiunea (scaunul) din mijlocul banchetei nu poate fi doar rabatat pentru a forma o cotieră generoasă, ci poate fi îndepărtat complet şi stocat într-o nişă specială de sub podeaua portbagajului!
    • Cu nişa menționată, volumul portbagajului a crescut de la 524 la 635 de litri! Iar volumul maxim cu scaunele de pe al doilea și al treilea rând rabatate este de 3.219 litri față de cei 3.092 litri din modelul anterior. 
    • În total, până la 14 suporturi pentru pahare sunt împrăștiate prin cabină!
  • În echiparea de bază se oferă un panou de instrumente combinat (vitezometru analogic + ecran) și un monitor central de 7.0 inchi. Opţional sau în echipări superioare monitorul central este de 9.0 inchi, iar sistemul multimedia suportă Apple CarPlay și Android Auto wireless. În cele din urmă, în versiunea de top, se instalează un panou de bord complet digital de 10.2 inchi și un head-up display.
  • Honda mai promite să folosească materiale mai bune pentru finisare. De asemenea, chiar din echipare de bază se oferă airbaguri pentru genunchi pentru șofer și pasagerul din dreapta sa (opt perne de aer în total), precum și complexul Honda Sensing cu un radar adaptiv pentru cruise control şi alte sisteme de asistenţă.
    • O trapă panoramică cu deschidere este standard pe Pilot Touring și Elite. Scaunele încălzite sunt standard în toată gama. TrailSport și Elite au și un volan încălzit. EX-L și Touring au tapițerie din piele moale, iar modelul de vârf Elite primește inserții exclusive din piele perforată și scaune față ventilate.
    • Porturi USB de 2.5A există pe toate rândurile, iar modelele Touring și Elite beneficiază de un sistem audio premium Bose cu 12 difuzoare, realizat la comandă pentru noul interior. Dispune de tehnologia Bose Centerpoint, procesare digitală a semnalului SurroundStage și un subwoofer mare de 15.7 litri.
  • Sub capotă încă nu s-a făcut trecerea la turbocompresor. Încă este un V6 natural aspirat de 3.5 litri, despre care se spune că e nou, dar în realitate doar serios modificat. În loc de un arbore cu came cu un singur cap au apărut doi arbori (DOHC), printre altele. Numărul de supape nu s-a schimbat (au rămas 24) și sistemul de dezactivare a trei cilindri la sarcini mici au rămas, dar capetele în sine au devenit mai compacte (-30 mm). 
    • Puterea motorului a crescut de la 284 la 289 CP.
    • Cuplul maximal a rămas la 355 Nm, însă se atinge la 5.000 în loc de 4.700 rpm.
  • În locul unei cutii de viteze automate cu nouă trepte a apărut una cu 10 trepte. Aceasta este controlată printr-un panou cu butoane, iar în spatele volanului există padele pentru comutarea manuală a treptelor.
    • Noul Pilot poate tracta până la 2.3 tone.
  • Versiunile simple au tracțiune față și modurile de conducere Normal, Econ, Snow, Sport și Tow.
    • Pentru o taxă suplimentară se oferă un sistem i-VTM4 de a doua generaţie, cu cuplaje individuale pentru conectarea roților din spate şi vectorizare de cuplu. Cuplajele reacționează cu 30% mai repede decât înainte și acum pot transfera pe spate cu 40% mai mult cuplu (până la 70% din cuplul total, iar 100% din acest cuplu poate fi distribuit fie către roata din spate stângă, fie către cea din dreapta). 
      • Bonusuri cu i-VTM4 – moduri off-road Sand și Trail.
    • De asemenea, a apărut pentru prima dată un sistem de asistență la coborârea în pantă, standard şi pe maşina cu tracţiune faţă.
  • Din start ni se arată şi noul Honda Pilot TrailSport (mașină albastră din fotografii). O astfel de versiune „off-road” a apărut în gamă în urmă cu un an, dar a fost realizată în grabă, iar pentru noul model a fost inclusă în proiect de la bun început, iar acum există mai multe diferențe față de un Pilot standard.
    • Principalele caracteristici sunt: arcuri și amortizoare ranforsate cu rate diferite de compresie şi recul, alți stabilizatori, gardă la sol mai mare cu 25 mm, tracțiune integrală recalibrată, protecție inferioară groasă din oțel (protejează baia de ulei, transmisia și rezervorul de benzină; plăcile pot suporta întreaga greutate a vehiculului dacă se lasă pe “burtă” pe o stâncă!) și anvelope AT standard (Continental TerrainContact 265/60R18) cu jante unice.
    • Iar sistemul care oferă prin camere o vedere la 360 de grade primeşte pe acest model modul TrailWatch, menit să ajute la navigarea pe teren dificil.
    • Exclusiv pentru TrailSport este noua culoare Diffused Sky Blue. În cabină, TrailSport se remarcă prin detalii robuste, inclusiv cusături exclusive portocalii contrastante și tetiere brodate cu sigla TrailSport. Covorașe standard pentru toate anotimpurile cu un design exclusiv TrailSport adaugă funcționalitate și durabilitate protejând covorul de zăpadă, noroi și resturi. O nouă trapă panoramică glisantă este standard.

Noul Pilot va fi produs la uzina mărcii din Alabama. Primele maşini vor ajunge la dealeri deja în decembrie în cinci echipări: Sport, EX-L, TrailSport, Touring și Elite. Prețurile nu au fost încă anunțate, a treia generaţie mai costă pe ultima sută de metri minimum 38.000 USD.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise