(video) Premieră: Noua Toyota GR Supra GT4 – minus 145 kg şi plus 90 CP/150 Nm

După prezentarea a trei concepte într-un an de zile (Toyota GR Supra Racing Concept, Toyota GR Supra Super GT Concept şi Toyota GR Supra GT4 Concept), iată că într-un final compania niponă prezintă o maşină de curse cu acte în regulă pe baza noii generaţii Toyota GR Supra.

Vânzările către echipe sportive vor demara în Europa din martie 2020, în America de Nord din august, iar Japonia/Asia tocmai din octombrie. Automobilul este omologat la nivel internaţional pentru a participa în serii de curse precum Super Taikyu Series (Japonia), GT4 European Series & VLN Endurance Championship Nürburgring (Europa) sau Michelin Pilot Challenge Series (SUA), şi este mai multe decât perfectă pentru piloţi privaţi, cât şi pentru echipele mici care au un buget restrâns.

Noua Toyota GR Supra GT4 este făcut pe baza automobilului deja produs în serie, primul model global dezvoltat de către divizia TOYOTA GAZOO Racing. Sub capotă a păstrat motorul original marca BMW, de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, cu un singur turbo compresor twin-scroll, dar modificat să producă acum 430 de CP şi tocmai 650 Nm de cuplu.

Nouă este cutia de viteze automată sport cu şapte trepte şi padele de comutare a treptelor în spatele volanului. Mai este prezent un diferenţial cu alunecare limitată prin care puterea este trimisă roţilor de pe puntea spate. Eşapamentul a fost înlocuit cu unul nou de la Akrapovič, iar pe partea de lubrifianți se vor folosi din uzină produse marca Ravenol.

Automobilul a primit şi un nou kit exterior aerodinamic. Splitter-ul frontal şi noul spoiler spate masiv sunt făcute din fibră de carbon autentică, inclusiv ele contribuind la reducerea greutăţii cu 145 de kg, până la 1.350 de kg.

Suspensia a fost păstrată de pe modelul de serie: MacPherson pe puntea din faţă şi multi-link pe cea spate, doar că amortizoarele au fost înlocuite cu unele de la KW. Au fost îmbunătăţite şi mecanismele de frânare: se folosesc etrieri de curse cu câte şase şi patru pistoane. Anvelopele sunt marca Pirelli.

Siguranța va fi o prioritate, iar noua GR Supra GT4 va avea instalată o cuşcă de protecţie rezistentă pe interiorul corpului său din oţel. Scaunul de curse va fi unul standard cerut de FIA, cu centuri de siguranţă ce se prind în şase puncte. Planşa de bord a fost reproiectată în mare parte. Toate monitoarele, precum şi volanul, sunt specifice de curse. Fibra de carbon este utilizată pentru a reduce din nou greutatea.

Preţul de start al maşinii este de 175.000 de euro, fără TVA şi alte taxe.

Caracteristici tehnice:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/