(video) Premieră: Toyota GR Supra GT4 Concept – o posibilă viitoare maşină de curse pentru cei cu buget redus

0

Pe lângă premiera europeană a modelului de serie GR Supra, Toyota va mai arăta la Salonul Auto de la Geneva conceptul versiunii sale de curse. GR Supra GT4 Concept este un studiu de proiectare și inginerie, care explorează modul în care noua generație Supra ar putea fi dezvoltată ca o mașină competitivă pentru curse internaționale în categoria GT4, accesibile și atrăgătoare atât pentru piloţi privaţi, cât şi pentru echipele mici care au un buget restrâns.

Modelul de serie Toyota GR Supra are calități esențiale care fac o propunere atractivă pentru modelul GT4 de curse, cu un şasiu perfect echilibrat, cu o cabină cu două locuri, cu un corp foarte rigid şi uşor, cu o tracţiune spate şi un centru de greutate foarte scăzut.

Combinația dintre ampatamentul scurt și ecartamentele largi îi conferă un raport de aur ideal pentru stabilitate și agilitate excelentă, care sunt caracteristici valoroase într-o serie sportivă în care reglementările utilizează un echilibru de calcul al performanței (ajustarea greutății în funcție de puterea motorului) pentru a asigura chiar și concurența pe teren.

Conceptul este instantaneu recunoscut ca o Supra și menține formele sale musculoase şi apropiate de pământ, dar cu o lungime crescută și o înălțime coborâtă. Difuzorul frontal special conceput și aripa din spate au fost adăugate pentru a îmbunătăți fluxul de aer în jurul șasiului, reducând forţa de rezistenţă şi optimizând-o pe cea de apăsare.

Ambele elemente sunt construite folosind materiale compozite fabricate din fibre naturale, cum ar fi cânepa și inul, înlocuind tradiționala fibră de carbon pentru a reduce impactul asupra mediului. Jante din aliaj originale au fost înlocuite cu unele de curse OZ de 18 inci.

Designul suspensiei faţă de tip MacPherson și a celei posterioare multi-link a fost preluat de la modelul de serie, însă pe acest concept s-au adăugat arcuri, amortizoare şi bare anti ruliu sportive. Performanţa decelerării necesară pentru curse este asigurată de frâne Brembo.

Sub capotă a păstrat motorul turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri, cuplat la o transmisie automată. Performanţa a fost crescută la nivelul cerut de categoria sportivă printr-un ECU şi alte componente. De asemenea, a primit arbori de acţionate şi un diferenţial cu alunecare limitată cu specificaţii sportive.

Cabina este echipată cu o cuşcă de protecţie de înaltă rezistență, un extinctor de model aprobat de FIA şi un scaun de curse OMP, toate standard. Conceptul mai este echipat cu un rezervor de combustibil specific și un sistem de realimentare rapid.

Amintim că GT4 este una dintre categoriile de curse cu cea mai rapidă creștere, cu competiții naționale și regionale în Europa, America de Nord, Asia și Oceania. A apărut în 2006 fiind concepută pentru piloţi profesionali și amatori, precum și pentru a fi un pas de trecere în categoria profesionistă GT3.

TOYOTA GAZOO Racing va evalua interesul arătat de către potențialii clienți ai lui Supra GT4 Concept înainte de a decide cu privire la dezvoltarea viitoare a vehiculului.

Caracteristicile tehnice complete:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata