(video) Premieră: Noul ABT Audi A1 “1 of 1”

0

Daniel Abt, pilot german de curse care actualmente participă în Formula E şi feciorul lui Hans-Jürgen Abt, proprietarul şi şeful ABT Sportsline, arată lumii o maşină personalizată care şi-a făcut-o cu ajutorul atelierului de tuning.

Automobilul are sub capotă un motor ce produce peste 400 de CP şi un kit exterior aerodinamic custom, care nu arată decât spectaculos pe o astfel de compactă cum este noua generaţie Audi A1.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fabtsportsline%2Fvideos%2F443092049885882%2F&show_text=0&width=621

Din informaţiile făcute publice, aflăm că designul exterior al automobilului, în particular pattern-ul geometric, a fost realizat într-un design “polygon split” de către Erik Aleksanjan, acelaşi om care i-a făcut extremul RS 6 Avant schiorului Jon Olsson.

Compacta a mai primit un nou kit exterior aerodinamic, complet din elemente noi precum bare de protecţie, praguri laterale, aripi, splitter, difuzor, corpuri ale oglinzilor retrovizoare şi alte inserţii. La acestea se adaugă şi un spoiler uriaş pe hayon, dar şi o capotă fragmentată cu mai multe prize de aer, ambele părţi fiind realizate din fibră de carbon.

Setul de jante aerodinamice forjate de culoare neagră mată şi care au o mărime de 19 inci (în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 265/30 R19) sunt completate de nişte inele aurii pe partea interioară.

*Pot fi activate subtitrări în limba engleză în player

Sub capotă s-a optat pentru un motor care produce de peste două ori mai mulţi CP decât o face cel mai puternic A1 al momentului (40 TFSI – agregat turbo de 2.0 litri volum, cu patru cilindri, 200 CP şi 320 Nm). Se menţionează că este un complet diferit TFSI de 2.0 litri care produce peste 400 de CP datorită unui upgrade de performanţă. Caracteristicile dinamice se ţin în secret.

Sunetul care se face auzit este generat de un eşapament la fel nou, din oţel inoxidabil, care are două terminaţii cu un diametru de 114 mm fiecare, acoperite cu fibră de carbon. Pe plan tehnic se mai menţionează despre instalarea unor noi arcuri de suspensie H&R.

Interiorul este complet personalizat şi acoperit în mare parte cu Alcantara, inclusiv pe scaunele sport profilate. Bancheta din spate a fost eliminată şi în loc a fost instalată o cuşcă de protecţie.

Cum a fost făcut automobilul (playlist):

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata