(video) Premieră: Noul Audi A3 Sedan costă minim 27700 de euro în Germania

A doua generație a unei poveşti de succes marca Audi este aici – noul A3 Sedan. Modelul compact cu patru uși este digitalizat şi complet conectat – de la infotainment până la sistemele de asistență. Sub corpul elegant, noile unități de propulsie și suspensia reglată rafinat, asigură o experiență de condus la fel de eficientă pe cât este de dinamică.

Noul A3 Sedan va ajunge în stocurile dealerilor europeni începând din vara anului 2020.

Ce aduce nou, noul Audi A3 Sedan:

  • Noul Sedan A3 este prezentat într-un aspect sportiv, elegant. În comparație cu predecesorul său, acum este mai lung cu 4 centimetri (4.50 metri) sau +15 cm faţă de un A3 Sportback, în timp ce ampatamentul său rămâne neschimbat. Lățimea sa a crescut cu 2 centimetri până la 1.82 metri şi este cu un cm mai înalt (1.43 metri). Acest lucru a generat o creștere spaţiului pentru cap, pentru pasagerii faţă (+2 cm), inclusiv datorită poziției mai scăzute a scaunelor, dar şi ceva mai mult spaţiu în zona coatelor. Volumul portbagajului a rămas neschimbat – 425 litri.
  • Despre design am mai vorbit în cadrul premierei noului A3 Sportback. Detaliile esenţiale includ o grilă de radiator Singleframe, faruri Matrix LED în echipare de top, un spoiler opţional pe capacul portbagajului (poate fi din fibră de carbon).
  • Paleta de culori pentru caroserie include cinci nuanţe de bază. Gama de jante este compusă din două modele de 18 inci şi trei modele de 19 inci.
  • Aerodinamica maşinii are de beneficiat datorită spatelui mai ridicat în comparație cu al predecesorului, precum și a difuzorului mai mare. Ca rezultat, noul sedan A3 cu motor 2.0 TDI de 150 CP atinge o valoare Cd de 0.25 și este, prin urmare, cu 0.04 puncte Cd mai bun decât prima generație. Două module de admisie a aerului, controlate electric în spatele grilei Singleframe, contribuie la acest lucru. Ele reglează fluxul de aer inteligent și în funcție de situație. În plus, panourile plate de sub maşină, oglinzile exterioare cu aerodinamică îmbunătățită şi răcirea activă a frânelor reduc rezistența aerului.
  • La momentul de start noul A3 Sedan va fi disponibil de cumpărat cu două motoare TFSI şi un TDI. Agregatul de pe versiunea 35 TFSI este un benzinar de 1.5 litri şi cu sistem de injecţie directă, care produce 150 de CP şi poate fi cuplat la o nouă cutie mecanică în şase trepte sau un S tronic cu şapte rapoarte.
  • Pe lângă tehnologia de deconectare a doi din cei patru cilindri, grupul motopropulsor în combinație cu transmisia S tronic cu dublu ambreiaj folosește un sistem mild hybrid de 48 de volți. Acesta recuperează energia în timpul decelerației şi oferă suport motorului cu încă până la 50 Nm pentru pornire de pe loc rapidă sau acceleraţii de la turaţii mici. În acelaşi timp permite maşinii să ruleze în multe situaţii cu benzinarul complet deconectat. Audi spune că în timpul conducerii zilnice, sistemul poate reduce consumul cu până la 0.4 litri la 100 de kilometri.
  • Motorul TDI este un turbo diesel de 2.0 litri cu 150 de CP, ce poate fi cuplat doar la transmisia S tronic care are şi un levier nou, prin care treptele sunt comutate fiind folosită tehnologia shift-by-wire.
  • Suspensia noului A3 Sedan a fost reglată pentru a fi sportivă și armonioasă. În mare măsură, această viteză de precizie și reacție se datorează sistemului central de manipulare dinamică, care asigură interacțiunea optimă între toate componentele relevante pentru dinamica transversală. Ca alternativă la configurația standard, există o suspensie sportivă (în combinaţie cu pachet S line, gardă la sol -15 mm) și o suspensie cu amortizoare controlate electronic (gardă la sol -10 mm). Sistemul Audi drive select permite, de asemenea, șoferului să experimenteze diferite niveluri de reglare a suspensiei, de la unul orientat spre confort și dinamic, până la eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Acest lucru aduce, de asemenea, modificări ale caracteristicilor răspunsului supapei de accelerație și ale direcției progresive, de exemplu, care variază raportul său în funcție de unghiul de direcție.
  • Bordul modelului A3 Sedan este în totalitate orientat spre șofer și face uz de elemente cunoscute deja de la modelele de talie mare ale mărcii. Astfel, mașina este echipată în dotarea standard cu un display tactil de 10.1 inci, integrat în centrul panoului de instrumente, ce recunoaște literele introduse manual, dă feedback acustic și poate fi controlat prin comenzi rostite în limbaj natural.
  • Panoul de instrumente este, de asemenea, digital ca dotare standard și poate fi controlat de șofer folosind volanul multifuncțional. Audi virtual cockpit oferă funcții adiționale, precum afișarea hărții de navigație pe o suprafață mare.
  • Versiunea „plus” are diagonala de 12.3 inci și permite trei layout-uri diferite, inclusiv o grafică specială, cu design sport. Un head-up display ce proiectează informațiile importante pe parbriz poate fi comandat ca dotare opțională.
  • Sistemul MMI are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment (MIB 3). Capacitatea acesteia de procesare este de trei ori mai mare decât a predecesorului și sistemul execută toate funcțiile de conectivitate, inclusiv de telefonie și serviciile Audi connect, la viteză LTE Advanced. Este integrat, de asemenea, un hotspot Wi-Fi.
  • Pentru lansarea pe piață a noului A3 Sedan, Audi propune un model ediție specială cu dotări exclusive – edition one. Modelul acesta poate fi recunoscut de la exterior datorită elementelor gri platinum mat, a farurilor Matrix LED întunecate și a jantelor de 18 inci cu finisaj gri titanium.
  • Interiorul S line cu scaune sport noi, inclusiv tetiere integrate, va fi rafinat cu inserții decorative din aluminiu și pedalier din oțel inoxidabil.
  • Vânzările preliminare ale noului A3 Sedan vor începe în Germania şi pe alte pieţe europene de la sfârşit de aprilie. Preţul de start pentru modelul 35 TFSI porneşte de la 29.800 de euro, iar mai târziu va apărea modelul entry-level cu motor pe benzină care costă minim 27.700 de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/