(video) Premieră: Noul BRABUS 900 Rocket Edition pe bază de Mercedes-AMG G 63

Timp de zeci de ani, eticheta BRABUS Rocket a însemnat atât o putere fără compromisuri, cât și capacități next-level. Cu BRABUS 900 Rocket Edition, atelierul german anunţă că-şi extinde programul de produse Rocket şi asupra modelului G 63 AMG, combinând performanța unui supercar gata de atac pe circuite cu spațiul și practicabilitatea unui G-Class.

Caracteristici cheie:

  • În total vor exista 25 de exemplare.
  • Maşina s-a ales cu o variantă nou dezvoltată a kitului exterior aerodinamic BRABUS Widestar. Acesta a fost testat în tunel eolian şi este format din părţi integral confecţionate din fibră de carbon. Include printre altele un spoiler frontal, o aripă posterioară şi un difuzor custom.
  • În combinaţie se propun culorile pentru caroserie Signature Black şi Stealth Gray.
  • Alte elemente caracteristice suplimentare sunt: terminaţiile noului eşapament care sunt acoperite cu o carcasă din fibră de carbon, ce are integrată ROCKET Launch Ambience Light pentru un aspect extra sportiv și extravagant; grila radiatorului cu prize RAM-AIR integrate; ROCKET Startup Glow și un logo ROCKET iluminat; precum și dungile-semnătură de culoare roşie.
  • Special pentru acest model au fost concepute noi jante forjate BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” Z, care sunt echipate cu nişte capace speciale din fibră de carbon BRABUS ROCKET 900 Aero Discs. Măsoară 24 de inci (10Jx24 pe faţă şi 12Jx24 pe spate) şi pot fi combinate cu anvelope marca Continental, Pirelli sau Yokohama (în mărimi de 295/30 ZR 24 pe faţă şi 355/25 ZR 24 pe spate).
  • Suspensia pneumatică BRABUS RideControl controlează garda la sol într-un interval de 45 mm în două moduri: Comfort sau Sport.
  • Mecanismele de frânare ventilate şi perforate, cu circuit dublu, conţin discuri de 400 mm pe puntea din faţă şi de 370 mm pe spate.
  • Motorul V8 de sub capota din carbon este practic făcut de la zero. Volumul său a fost mărit de la 4.0 la 4.5 litri (mai exact de la 3.982 la 4.407 cm3), s-a instalat un alt arbore cotit, noi biele, pistoane mai mari şi forjate, precum şi cilindri măriţi în diametru până la 84 de mm.
  • Noi sunt şi turbocompresoarele, sistemul de răcire şi admisie, pompele de alimentare cu carburant, eşapamentul din oţel inoxidabil cu supape active, etc. Unitatea electronică de control a fost la fel recalibrată.
  • Astfel, unitatea de propulsie a ajuns să genereze 900 de CP (+315) la 6.200 rpm şi un cuplu maxim de 1.250 Nm de la 2.900 rpm, însă limitat electronic la 1.050 Nm pentru a proteja motorul. Puterea este transmisă spre toate cele patru roţi printr-un sistem 4MATIC+ şi cutia de viteze sport SPEEDSHIFT MCT cu nouă raporte, care pot fi comutate şi manual cu noile padele din aluminiu din spatele volanului.
  • Noul motor BRABUS face din noul BRABUS 900 Rocket Edition unul dintre cele mai performante SUV-uri cu AWD din lume, în timp ce are 2.560 de kg. Acum poate realiza 0-100 km/h în 3.7 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 280 de km/h.
  • Habitaclul a fost retapiţat din nou, complet, cu piele neagră fină şi Alcantara.
  • Supercarul din imagini, finisat în Stealth Gray, are toate comenzile şi alte aplicaţii într-un finisaj care se potrivește cu culoarea vehiculului.
  • Iar maşina în Signature Black are exact 216 piese, de la switch-uri la rame în cabină, toate fiind vopsite în nuanţa ROCKET RED pentru contrast.
  • Elemente din fibră de carbon lucioasă, din aluminiu sau oţel inoxidabil completează aspectul sport. Printre opţiuni se numără un sistem de iluminare ambientală pentru toate deflectoarele de ventilaţie.
  • În locul banchetei din spate vor exista două scaune individuale care dispun de ajustări multi-conturate, memorie, încălzite şi ventilare. Pasagerii de acolo vor avea acces şi la un BRABUS Touch Control Panel cu monitor tactil de 4.3 inci. Trei cadrane de pe tavan indică ora, temperatura exterioară şi viteza de deplasare

Ambele maşini din imagini sunt acum de vânzare. Cea gri e nouă şi costă 512.888 de euro (sau 610.337 euro cu TVA german inclus), iar cea neagră având un parcurs de 20.000 de km – 469.903 euro (sau 599.184 euro cu TVA german inclus).

Preţul de start însă este de 571.270 de euro cu TVA inclus. Primele 10 maşini vor fi livrate în cursul anului curent, iar restul până la finele lui 2022.

Vezi şi:

FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD

(foto) Posaidon poate stoarce mai mulţi CP din noul G 63 AMG decât BRABUS – 940!

(video) Premieră: O nouă rachetă de la BRABUS, una de jumătate de milion de euro şi cu 900 de CP

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/