in , ,

(video) Premieră: Noul Citroen C3 Aircross facelift

Produs în 330.000 de unități de la lansarea sa, la finalul anului 2017, C3 Aircross își continuă ofensiva pe un segment extrem de competitiv. Clienții au fost atrași instant de designul asertiv, atrăgător și ultra-personalizabil, de spațiul interior și de modularitatea de neegalat.

Interesant este că cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru versiuni premium (62% în versiunea Shine), dovadă a puterii de atracție a SUV-ului. Acum însă a fost restilizat, cu o personalitate și mai distinctivă și un plus de modernitate și confort la bord, pentru o stare de bine amplificată.

Caracteristici cheie sau ce este nou:

 • Partea frontală a noului C3 Aircross facelift a fost restilizată, pentru un plus de personalitate și un stil mai asertiv. Inspirată de concept car-ul CXPERIENCE și inaugurată de noul C3 facelift în 2020, aceasta reprezintă noua semnătură a mărcii Citroen în 2021, cu o identitate unică.
 • Noua parte frontală atrage instant privirea prin semnătura inedită a farurilor. Chevroanele duble cromate, mai moderne și mai musculoase, se află în prelungirea farurilor cu LED, la fel ca la modelele C3 şi C4. Farurile cu LED oferă un plus de vizibilitate și siguranță, ceea ce favorizează un sentiment de protecție la drum.
 • Dispune de o grilă nouă de radiator cu un motiv geometric inedit și scut nou gri argintiu cu inserții colorate, ce amplifică robustețea modelului.
 • La exterior sunt oferite 70 de posibilități de personalizare, cu:
  • 7 culori de caroserie, printre care 3 noi: Kaki Grey, Voltaic Blue și Blanc Banquise.
  • 4 pachete cromatice, inclusiv 2 nuanțe noi, pentru un efect vârf-de-gamă: Anodised Orange și Anodised Dark Blue. Pachetele cromatice includ inserții de culoare la nivelul barei de protecție față, pe carcasele oglinzilor exterioare și pe geamul custode, ce inaugurează o nouă semnătură laterală: emblematicele persiene colorate sunt completate de o nouă grafică în formă de cub, în funcție de pachetul cromatic ales, cu ornament cromat pentru pachetele Shiny Black și Anodised Dark Blue, alb pentru pachetul Color Polar White și portocaliu pentru pachetul Anodised Orange.
  • 2 nuanțe de plafon la alegere: alb sau negru.
 • Propune jante noi de 16-17 inci cu design mai grafic și mai dinamic, disponibile cu finisaj diamantat sau full black pentru ca fanii mărcii să poată alege între un look mai rafinat sau mai robust.
New 2021 Citroen C3 Aircross facelift 13
 • Ascensiunea în gamă în materie de personalizare continuă și la interior, cu o ofertă de 4 ambianțe diferite, fiecare având propria identitate pentru a răspunde așteptărilor tuturor clienților:
  • Ambianța standard oferă un design sobru și rafinat, cu scaune îmbrăcate în material textil gri și planșă de bord în nuanță de gri, cu detaliu texturat.
  • Ambianța Urban Blue exprimă un aer modern și confort la rulare, cu tapițerie textilă albastră și material textil albastru cu efect de piele, bandă transversală pe spătarul scaunelor și decor textil albastru cu efect de piele pe planșa de bord.
  • Ambianța Metropolitan Graphite, cochetă și trendy, cu material textil Gris Chiné, bandă transversală pe spătarul scaunelor și decor textil Gris Chiné pe planșa de bord. 
  • Ambianța Hype Grey, rafinată, propune un mix de piele gri-verde și material textil negru cu efect de piele, decor planșă de bord cu inserții de piele gri-verde și o bandă transversală pe spătarul scaunelor.
  • Rafinamentul ambianțelor Metropolitan Graphite și Hype Grey este pus în valoare de noua cusătură distinctivă a mărcii Citroen, unică pe piață, reflectată de o serie de chevroane stilizate. Cusătura a fost inaugurată pe Noul C4.
New 2021 Citroen C3 Aircross facelift 26
 • Pe lângă suspensia ce asigură un confort excelent la rulare, C3 Aircross facelift oferă un plus de confort cu noile scaune Advanced Comfort, introduse pe C5 Aircross. Disponibile împreună cu ambianțele Urban Blue, Metropolitan Graphite și Hype Grey, scaunele Advanced Comfort amplifică confortul, oferind un confort vizual, un confort de primire, un confort postural și unul dinamic: 
  • Confortul vizual se exprimă prin tapițeria unică și cusăturile distinctive Citroen, ce creează impresia vizuală de atmosferă primitoare și confortabilă.
  • Confortul de primire oferă finețe și suport la contactul inițial, grație unei spume de 15 mm.
  • Confortul postural este asigurat de suportul oferit de scaunele de dimensiuni generoase.
  • Confortul dinamic asigură deplasări lungi mai confortabile și se concretizează printr-o spumă structurată mai groasă, combinată cu un strat de densitate mare în centrul scaunului.
 • SUV-ul compact oferă o modularitate de neegalat, cu o banchetă care culisează la 150 mm în două părți independente și un scaun pentru pasagerul din față ce poate fi rabatat, pentru o lungime de încărcare de 2.4 metri, ce asigură transportul de obiecte lungi. Volumul portbagajului crește de la 410 la 520 de litri cu bancheta spate în poziția înainte și poate ajunge până la 1.289 de litri cu bancheta spate rabatată.
 • C3 Aircross dispune de o luminozitate excepțională, grație suprafețelor vitrate de mari dimensiuni și plafonului panoramic cu deschidere ce inundă habitaclul cu lumină naturală.
 • C3 Aircross este și mai funcțional, cu o nouă consolă centrală ce dispune de un spațiu de depozitare de mari dimensiuni în partea din spate, accesibil pentru pasagerii din față, dar și din spate. Toți pasagerii beneficiază de compartimente de depozitare repartizate în tot habitaclul: o tăviță în fața pasagerului față, suporturi pentru pahare integrate în spătarul central rabatabil al banchetei spate, buzunare pe spătarele scaunelor față, numeroase zone de depozitare în partea de jos a consolei centrale.
New 2021 Citroen C3 Aircross facelift 27
 • Noul C3 Aircross facelift este echipat cu tehnologii utile pentru un plus de siguranță și relaxare la volan. Acesta dispune de un nou ecran tactil de 9 inci pentru o ergonomie și o claritate superioară. Ecranul poate fi folosit pentru a accesa Citroen Connect Nav sau funcția Mirror Screen compatibilă cu Android Auto și Apple CarPlay.
 • Încărcarea wireless pentru smartphone și Citroen Connect Assist sunt, de asemenea, incluse. 
 • Dispune de 12 tehnologii intuitive de asistență la condus ce simplifică viața de zi cu zi, pentru ca ficare traseu să fie mai simplu și mai sigur. Tehnologiile de siguranță includ un head-up display color, pentru ca informațiile utile la condus sa fie afișate în câmpul de viziune al conducătorului auto, recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări, Active Safety Brake sau comutarea automată a luminilor de drum.
 • C3 Aircross oferă şi echipamente ce simplifică viața de zi cu zi, cum ar fi sistemul acces și pornire hands-free, Park Assist sau camera video de marșarier cu Top Rear Vision ce afișează împrejurimile din spatele mașinii pe ecranul tactil.
 • Pentru a aborda cu ușurință toate tipurile de teren, modelul propune Grip Control cu Hill Assist Descent. Sistemul permite conducătorului auto să ajusteze tracțiunea roților din față în funcție de terenul întâlnit și să mențină viteza la coborârea în pantă, chiar și în pantele abrupte.
 • Gama de motorizări PureTech pe benzină și diesel BlueHDi, eficiente și performante: PureTech 110 CP BVM6 (cutie manuală în şase trepte), PureTech 130 CP EAT6 (automată în şase trepte), BlueHDi 110 CP BVM6 și BlueHDi 120 CP EAT6.

Noul C3 Aircross facelift va fi comercializat începând cu iunie 2021.

GALERIE FOTO: