(video) Premieră: Noul Hyundai i20, acum şi în versiune de top N

Precum nu a avut nici echiparea N Line, anterioara generaţie nu a existat nici într-o versiune fierbinte N. Acum însă le are pe ambele! Modelul i20 N a celor de la Hyundai a fost prezentat!

Caracteristici cheie:

  • Hyundai spune că este un hot-hatch făcut cu experienţa sa acumulată cu modelul i20 WRC, care participă în campionatul de raliuri WRC şi cu ajutorul căruia s-a ridicat titlul anul trecut.
  • Modelul include bodykit-ul exterior, lansat pe echiparea N Line, însă uşor diferit. Drept accente se folosesc inserţii în culoarea Tomato Red. Încă o deosebire ar fi garda la sol coborâtă cu 10 mm, terminaţia ovală a eşapamentului, dar şi noul spoiler care şi-a făcut apariţia peste lunetă.
  • Alte repere de design includ faruri LED şi stopuri fumurii. Jantele din aliaj personalizate de 18 inci, cu finisaj mat, ascuns în spate etriere de frână cu logoul sub brandului N.
  • Noul i20 N este disponibil în șase culori pentru caroserie, inclusiv în cea din imagini Performance Blue, care este exclusivă pentru modelele Hyundai N. Poate fi combinată opţional cu un acoperiş finisat în Phantom Black. Accente suplimentare în Tomato Red subliniază în continuare ADN-ul Hyundai din motorsport.
  • Interiorul include scaune sport dedicate cu teriere integrate, care sunt unice pentru noul i20 N, precum și volan N, levier al cutiei de viteze N şi un set de pedale sport din metal. Habitaclul preponderent negru are accente în Performance Blue, iar tavanul este la fel acoperit cu o căptușeală neagră.
  • Panoul de bord digital și monitorul sistemului multimedia includ caracteristici speciale cum ar fi o zonă roșie variabilă LED, care variază în funcție de temperatura uleiului de motor, dar și indicatorul care arată șoferului cel mai bun timp pentru a comuta treptele cutiei de viteze.
  • Sub capotă s-a instalat un benzinar turbo de 1.6 litri, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte, care produce 204 CP între 5.500-6.000 rpm şi un cuplu maxim de 275 Nm, disponibil tot între 1.750-4.500 rpm. Având o greutate de doar 1.190 de kg, exact ca unu i20 WRC, poate face 0-100 km/h în 6.7 secunde şi rula cu maxim 230 km/h.
  • Noul motor a lui i20 N mai dispune de un sistem turbo exclusiv, care este răcit de un intercooler și un sistem circulator a apei. Un injector de înaltă presiune de 350 de bari asigură atomizarea combustibilului, un răspuns mai rapid al motorului, precum și o preparare mai eficientă a amestecului aer-carburant. De asemenea include sistemul CVVD.
  • Între timp, cutia de viteze a fost rafinată și ranforsată special pentru noul i20 N pentru a face față rotaţiilor mai mari, cuplului şi sistemului Launch Control. Noul i20 N poate fi echipat și cu diferențialul N Corner Carving, un diferențial mecanic cu alunecare limitată (m-LSD) care utilizează un tip de angrenaj de torsiune controlat mecanic pentru a controla transferul de putere către roțile din față. Acesta oferă tracțiune optimă și îmbunătățește aderența în fiecare curbă pentru o cursă mai sportivă și mai agilă.
  • Noul i20 N mai este echipat cu o serie de funcționalități dedicate pentru o experiență sportivă distractivă. Sistemul de control N Grin oferă clienților un nivel ridicat de personalizare, cu cinci moduri de rulare distincte: Normal, Eco, Sport, N și N Custom. Modurile reglează parametrii motorului, a ESC-ului, sunetul eșapamentului și direcția pentru a le optimiza pentru o varietate de condiții de conducere. În modul N Custom, șoferii pot selecta din setările Normal, Eco, Sport și Sport+ pentru fiecare dintre componentele menționate pentru a se potrivi preferințelor de conducere și condițiilor de drum printr-o “diagramă Spider” pe ecranul central. În plus, tastele N dedicate de pe volan permit în mod flexibil ca orice tip de presetări să fie cartografiate în funcție de nevoile individuale. Pentru o plăcere și mai sportivă de conducere, ESC-ul poate fi operat în trei etape: pornit, sport și complet oprit.
  • La fel ca pe noul i30 N, noul i20 N se mândrește cu o gamă largă de caracteristici de conducere de înaltă performanță. Rev Matching sincronizează motorul cu arborele de ieșire și are propriul buton de activare dedicat pe volan. Acest lucru permite deplasarea mai lină sau mai sportivă, în funcție de modul de rulare ales. Iar cu Launch Control, motorul și controlul tracțiunii sunt optimizate pentru accelerare rapidă de la un start de pe loc, la fel ca un pilot profesionist de curse.
  • Alte caracteristici inspirate de motorsport includ un generator de sunet electric, control variabil al tobei de eşapament, o pedală de frână calibrată, un indicator de uzură a plăcuţelor de frână (PWI) și anvelope dedicate 215/40 R18 Pirelli P-Zero cu marca “HN” (de la Hyundai N).
  • Inginerii Hyundai au reglat și rafinat şasiul modelului, suspensia, frânele și direcția. Șasiul a fost întărit în 12 puncte diferite pentru a asigura o manevrabilitate și o utilizare mai lină pe orice drum și în toate condițiile meteorologice. Aceasta include un undercover reproiectat și o bretea suplimentară sub maşină.
  • Suspensia are cupole frontale ranforsate și articulații cu geometrie ajustată. Aceasta include un unghi crescut al înclinării roţilor faţă pentru o mai bună tracțiune și cinci puncte de fixare pentru roţi, precum și o nouă bară anti-ruliu, arcuri noi și amortizoare pentru distracție maximă de conducere. Noua osie frontală N Power Sense, combinată cu cea posterioară Dual Coupled Torsion Beam Axle (CTBA), oferă o rigiditate mai mare pentru performanțe mai bune de deplasare și manevrare.
  • Între timp, frânele de înaltă performanță au un disc frontal mărit, care este cu 40 mm mai mare decât pe un i20 obișnuit, pentru o rezistență crescută și o senzație mai consistentă a pedalei de frână.
  • Noul i20 N oferă şi o direcție mai directă și precisă pentru o conducere sportivă și sigură, printr-un raport redus de 12.0 (un i20 obişnuit are 12.4) și sistemul de direcție asistată cu motor, montat pe coloană şi reglat special pentru maşina sport (C-MDPS).
  • Modelul mai vine echipat cu suita Hyundai SmartSense, care include o listă generoasă de sisteme de asistenţă şi protecţie, alături de un Performance Driving Data System pentru a monitoriza skill-urile şoferului. Această caracteristică salvează și afișează datele de conducere, inclusiv informații despre CP, cuplu, turbo boost. De asemenea, vine cu un cronometru al acceleraţiilor şi timpului de tur. Un sistem de navigaţie cu ecran tactil LCD de 10.25 inci, cu conținut dedicat N, suport Apple CarPlay și Android Auto, este totuşi o opţiune.

Noul Hyundai i20 N va fi disponibil în întreaga Europă începând cu primăvara anului 2021. Preţul de start nu a fost anunţat la moment.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/