(video) Premieră: Noul Karma Gyesera este un sedan electric ce va fi produs în 2000 de exemplare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noiembrie anul trecut, Karma Automotive și-a anunțat public un restart. Atunci a prezentat coupeul electric conceptual Kaveya, a promis că va fi reluată producția hibridului Revero și a declarat despre apariția primului sedan electric din istoria companiei – Gyesera.

Zis și făcut, ultimul a fost prezentat duminică pe insula Amelia din Florida, unde a avut loc a 29-a ediție a Concours d’élégance d’Amelia Island.

Deja din teaserul din 2023 era clar că ne așteaptă un redesign al modelului Fisker Karma. Și așa s-a întâmplat: silueta caracteristică cu posterior lat și linia mediană semnătură de sub geamuri identifică în mod inconfundabil sedanul Gyesera ca fiind creația lui Henrik Fisker, modelul Fisker Karma, prezentat pentru prima dată în 2008.

Cu toate acestea, aproape toate panourile caroseriei au fost reproiectate și sunt acum realizate din fibră de carbon și aluminiu. Lungimea mașinii constituie 5.077 mm, lățimea – 1.981 mm, înălțimea – 1.321 mm. Ampatamentul este deosebit de lung – 3.160 mm.

Karma Gyesera are o față nou desenată, împreună cu o nouă bară de protecție, o altă capotă și blocuri optice. Iar aripile frontale diferite și pragurile extinse creează un profil lateral mai expresiv.

Spatele diferă de mașina originală prin faptul că are stopuri schimbate, un alt hayon și o bară de protecție cu un difuzor masiv. Desigur, sunt oferite și alte jante aerodinamice, iar în spatele lor observăm mecanisme de frânare Brembo.

Interiorul sedanului Gyesera păstrează în general arhitectura originală a modelului Fisker Karma. Numărul de modificări se ascunde doar în detalii. De exemplu, planșa de bord nu mai are o inserție decorativă deasupra ecranului sistemului multimedia proprietar.

Acesta din urmă a devenit mai mare, iar unghiul său de instalare coincide acum cu cel al consolei centrale care este mai înclinată. Pe tunelul central vedem suporturi pentru pahare și o serie de butoane tactile. Iar comenzile pentru geamurile electrice și originalul levier al cutiei de viteze sunt păstrate unde erau.

După cum am menționat, noul Gyesera nu este un hibrid, ci un electromobil pur

Are două motoare electrice și ambele sunt instalate pe puntea din spate, astfel că mașina nu este una cu AWD. Puterea lor totală se ridică la 598 CP și 940 Nm.

Capacitatea bateriei electrice este de 120 kWh, iar autonomia estimată depășește puțin 400 de km. Cu o greutate de 2.404 kg poate realiza 0-97 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă e limitată la 217 km/h.

Lansarea pe piață a lui Karma Gyesera este programată pentru sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025. Prețurile sunt estimate să se încadreze între 175.000-225.000 USD. La moment se pot face rezervări. În ansamblu, compania își propune să producă doar 2.000 de unități în 4-5 ani, menținând astfel un nivel de exclusivitate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise