(video) Premieră: Noul Lynk & Co Z10 este un Zeekr 001 în format sedan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Până în prezent, holdingul Geely a diferențiat clar nișele de piață pentru mărcile sale Zeekr și Lynk & Co. Prima produce mașini electrice, iar a doua în principal hibride, deși are și modele pur pe benzină.

Planurile s-au schimbat. Primul model pur electric Lynk & Co a fost prezentat în China și paralel în Suedia. Este și primul produs cu noua nomenclatură Z (de la Zero).

Caracteristici cheie:

  • În ceea ce privește designul, sedanul este o întruchipare a conceptului The Next Day de acum doi ani. Are un design frontal distinctiv, portiere fără rame la geamuri și un eleron posterior retractabil. Se declară un coeficient de rezistență aerodinamică de numai 0,198 Cx. Asupra designului au lucrat peste 100 de specialiști din 20 de țări.
  • În termeni de dimensiuni este comparabil cu cele mai noi BMW Seria 5 sau Mercedes-Benz E-Class. Are 5028 x 1966 x 1468 mm. Mărimea jantelor – 19-21 inchi. Un acoperiș panoramic fără secțiune glisantă este montat standard.
  • La interior, centrul planșei de bord conține un ecran de 15.4 inchi. Acesta rulează sistemul multimedia Lynk Flyme Auto în cea mai nouă versiune. Este dezvoltat în parteneriat cu Meizu și alimentat de Qualcomm Snapdragon 8295. Șoferul mai are acces la un panou de instrumente compact și un head-up display.
    • Mai aflăm despre încălzire, ventilație și masaj în toate scaunele.
    • Sistemul audio este unul de la Harman Kardon. Are 23 de difuzoare și 1600 W putere.

În ceea ce privește tehnologia de ”sub capotă”, noul Lynk & Co Z10 imită Zeekr 001 facelift

  • Are astfel o platformă SEA de ultimă generație cu sistem electric de 800 V. Chiar și ampatamentul celor două mașini este identic (3005 mm).
    • De la Zeekr 001 a mai luat suspensia pneumatică și sistemul de condus semi autonom cu LiDAR pe acoperiș (nivel 2 de autonomie) și cip Nvidia Orin-X.
      • Șasiul prezintă o caroserie de mare rezistență, cu 84.65% din structură realizată din oțel și aluminiu de înaltă rezistență, realizând o rigiditate la torsiune de 45.000 Nm/grad.
      • Pernele de aer sunt cu dublă cameră, iar amortizoarele sunt electromagnetice.
    • Alte caracteristici dezvăluite la moment: autonomie de până la 800 km (ciclul CLTC) și o accelerație 0-100 km/h în 3.5 secunde (modelul cu AWD).
    • Bateria suportă încărcare rapidă: 573 km autonomie după doar 15 minute de stat în priză. Bateria are o structură anti-coliziune capabilă să reziste la forțe de până la 65 de tone.

Toate specificațiile vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea vânzărilor, care este programată pentru toamna acestui an. Este de așteptat ca în China să se ceară aproximativ aceeași sumă ca pentru un Zeekr 001.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise