(video) Premieră: Noul Mercedes-Benz EQA este un SUV electric compact, dar cu o greutate de peste două tone

Celor care au urmărit alături de noi prezentarea modelului le mulţumim şi iată că acum vă spunem detalii despre noul Mercedes-Benz EQA, un nou SUV compact care se prognozează a fi cel mai popular, dar şi cel mai accesibil electromobil al mărcii, deocamdată.

Preţul său în Germania porneşte de la 47.540,50 de euro, cu TVA local de 19% şi fără subvenţii!

https://www.youtube.com/watch?v=4CdOQKd7epo

Caracteristici cheie:

  • Este primul membru compact din gama de modele EQ.
  • Măsoară 4.463 x 2.020 cu tot cu oglinzi (fără – 1.834) x 1.620 x 2.729 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Garda la sol depăşeşte 200 de mm. Are o greutate de 2.040 kg (maximă permisă – 2.470 kg)!
  • EQA este primul model de la Mercedes-EQ a cărui dezvoltare aerodinamică a fost realizată în întregime digital. Are un coeficient aerodinamic de 0.28 Cd. Printre cele mai importante măsuri aerodinamice se numără sistemul de control al aerului de răcire complet închis din secțiunea superioară, barele de protecţie eficiente din punct de vedere aerodinamic, caroseria foarte netedă, aproape complet închisă, jantele Aero special optimizate și spoilerele pentru roți față și spate adaptate special.
  • EQA vine cu designul tipic frontal Mercedes-EQ: o grilă de radiator “Black Panel” cu stea centrală. Câte o bandă continuă de lumină conectează farurile şi stopurile. Farurile full LED sunt conectate printr-o fibră optică care poartă rolul şi de lumină de zi.
  • Având la bază structura robustă a noului GLA, caroseria lui EQA a fost adaptată pentru a satisface cerințele specifice cu care se confruntă o mașină electrică. Bateria se află într-un cadru special dezvoltat din secțiuni extrudate. Acest lucru îndeplinește sarcinile structurale. Un dispozitiv de protecție a bateriei din partea din față a sa poate proteja unitatea de stocare a energiei de a fi străpunsă de obiecte străine și, astfel, preveni și daunele consecutive. 
  • Are pe puntea din faţă suspensie de tip MacPherson, iar pe spate multi-link. Standard sunt montate arcuri confortabile din oţel, iar opţional se pot monta amortizoare adaptive.
  • EQA este lansat în versiune EQA 250 (consum electric combinat: 17.7 kWh/100 km) cu un motor asincron de 190 CP/375 Nm pe puntea din faţă și cu o autonomie de până la 426 de km în ciclu WLTP. Poate face 0-100 de km/h în 8.9 secunde şi atinge maxim 160 de km/h.
  • Bateria litiu-ion cu “două etaje” se află sub podea şi are o capacitate de 66.5 kWh. Se poate încărca AC prin încărcătorul de bord de 11 kW, de la 10 la 100%, în cinci ore şi 45 de minute sau rapid DC de la o staţie cu o tensiune de alimentare de 400 V (cu până la 100 kW), de la 10-80% în 30 de minute.
  • Vor urma alte variante pentru a satisface cerințele specifice ale clienților. Acestea vor include, pe de o parte, o serie de modele cu tracțiune integrală și mai sportive, cu un motor electric suplimentar (eATS) și o putere de 272 CP sau mai mult, și, pe de altă parte, o versiune cu o autonomie de peste 500 kilometri (WLTP). Mercedes-EQ vede cheia unei autonomii mai mari nu în bateriile din ce în ce mai voluminoase în capacitate, ci în îmbunătățirea sistematică a eficienței tuturor componentelor vehiculului.
  • Datorită pompei de căldură care este montată standard, căldura reziduală din sistemul de propulsie electric poate fi utilizată pentru încălzirea habitaclului. Acest lucru reduce drastic consumul de energie al bateriei pentru sistemul de încălzire, crescând astfel autonomia. De asemenea, este posibil să setați controlul climatului înainte de intrare în habitaclu şi conducere.
  • Dispune la bord de un sistem de navigaţie cu Electric Intelligence care calculează, desigur, ruta care vă va duce mai repede la destinație, ținând cont de timpii de încărcare, eliminând astfel stresul din planificare a rutei pentru șofer. Pe baza simulărilor de autonomie continue, sistemul ia în considerare orice oprire de încărcare necesară, precum și numeroși alți factori, cum ar fi topografia și vremea. De asemenea, este capabil să reacționeze dinamic la schimbări, de exemplu în situația traficului sau în stilul personal de conducere.
  • Producătorul mai spune că s-a depus un efort remarcabil pentru a se asigura că mașina îndeplinește nivelul ridicat de izolare vibro-fonică, care este un semn distinctiv al mărcii, inclusiv izolarea sistematică a grupului de propulsie electric de șasiu și caroserie. 
  • Incluse standard la bord sunt sistemele Active Lane Keeping Assist și Active Brake Assist. În situații critice, scopul acesteia din urmă este de a preveni o coliziune prin frânare autonomă sau de a atenua severitatea acesteia.
  • Airbag-urile pentru șofer și pasagerul din față, pentru genunchii şoferului și cele laterale la geamuri sunt montate standard. Airbag-urile laterale torace-pelvis din față sunt, de asemenea, standard și disponibile ca echipament opțional pentru al doilea rând de scaune. Împreună cu sistemul PRE-SAFE (echipament opțional), scaunele din față sunt echipate cu dispozitive de pretensionare a centurilor.
  • Există numeroase indicații ale caracterului electric al noului EQA în interior. În funcție de linia de echipamente, acestea pot include un element de finisare retroiluminat – o premieră pentru Mercedes-Benz. Alte detalii exclusive includ elemente decorative de culoare rose gold pe deflectoarele de ventilație, scaune și cheia vehiculului. 
  • Modelul special Edition 1 are în plus scaune din piele perforată prin care poate fi văzută o țesătură în semnătura Mercedes-EQ de culoare blue pur. Panoul de instrumente (standard două ecrane de 7 inci, opţional două de 10.25 inci), cu afișajele lor specifice vehiculului electric, preiau aceeași schemă de culori cu lumini de culoare rose gold și albastru.
  • Spătarul banchetei din spate este rabatabil 40:20:40. Volumul portbagajului este de 340 de litri.
  • Echiparea standard a lui EQA include: faruri LED de înaltă performanță cu Adaptive Highbeam Assist, hayon EASY-PACK cu deschidere și închidere acționată electric, jante din aliaj ușor de 18 inci (maxim 20 inci), iluminare ambientală cu 64 de culori, un suport dublu pentru pahare, scaune de lux cu suport lombar reglabil în patru direcții, o cameră de marșarier și un volan sport multifuncțional din piele. De asemenea, sunt incluse standard sistemul MBUX și sistemul de navigație cu inteligență electrică, intuitiv. 
  • Suplimentar noul model poate fi personalizat cu cele două linii de echipamente Electric Art şi AMG Line, precum și cu un tradiţional Night Package.
  • Încă o opţiune este un cârlig de remorcare acţionat electric, cu ESP trailer stabilisation, prin care se poate tracta o remorcă de până la 750 de kg. Cuplajul remorcii a fost aprobat şi pentru utilizare cu un suport pentru biciclete. Modelele cu tracțiune integrală vor oferi o capacitate de remorcare și mai mare.

Noul EQA este deja construit în Rastatt (Germania) și Beijing (China). Sistemele de baterii pentru EQA sunt furnizate de filiala Mercedes-Benz Accumotive din Kamenz. Fabrica de baterii din Jawor, Polonia, se pregătește, de asemenea, să producă sisteme de baterii pentru modelele compacte Mercedes-EQ. Din primăvara anului 2021, SUV-ul electric va fi disponibil de la reprezentanțele europene.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://youtu.be/JywE6lcjMbw
https://www.youtube.com/watch?v=48mBYdWPdSs
https://www.youtube.com/watch?v=7MBmbR2xKEE

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/