(video) Premieră: Noul Polestar O₂ concept – o decapotabilă cu dronă autonomă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Polestar a ales a doua zi a primăverii pentru a dezvălui fără niciun anunţ preliminar un al doilea concept construit pe baza limbajului de design introdus prin Precept. Se numeşte Polestar O2 şi este o decapotabilă electrică cu un acoperiş tare.

Ni se comunică următoarele detalii:

  • La bază are o platformă din aluminiu derivată din cea dezvoltată in-house de Polestar pentru modelul 5. Aceasta asigură un control strâns al caroseriei, o rigiditate ridicată și o dinamică intuitivă.
  • Caroseria joasă și lată, cu o poziție asertivă, un design compact al cabinei 2+2, console minime și un ampatament lung, întruchipează proporții clasice de mașini sport, dar cu o senzație clar modernă, electrică.
  • Aerodinamica este manipulată pentru a maximiza autonomia datorită caracteristicilor de design deghizate, cum ar fi conductele integrate care îmbunătățesc fluxul de aer laminar peste roți și părțile laterale ale caroseriei, precum și stopurile care funcționează ca lame de aer pentru a reduce turbulențele din spatele mașinii.
  • Polestar O2 prezintă, de asemenea, progresele înregistrate în ceea ce privește sustenabilitatea și tehnologia. Un nou mono-material termoplastic se prezintă pe scară largă în interior. Termenul “monomaterial” descrie utilizarea unui singur material de bază pentru fabricarea diferitelor componente.
    • În Polestar O2, poliesterul reciclat este singurul material utilizat pentru toate componentele moi ale interiorului: spumă, adeziv, fibre tricotate 3D și laminare nețesută. Acest lucru simplifică reciclarea și reprezintă un pas semnificativ către o mai mare circularitate, reducând în același timp greutatea și deșeurile.
  • Echipele de sustenabilitate ale Polestar consideră că materialele ar trebui reciclate, nu reduse. În Polestar O2, au integrat o nouă metodă de control al conținutului reciclat și de îmbunătățire a circularității componentelor metalice. Diferite tipuri de aluminiu sunt utilizate în întregul șasiu pentru a oferi o experiență de conducere palpitantă.
    • Aceste clase diferite sunt etichetate, permițându-le să fie reciclate mai eficient și pentru ca proprietățile lor să fie păstrate. Aluminiul de înaltă calitate rămâne de înaltă calitate, în timp ce alte clase își mențin caracteristicile variate, permițând o eficiență mai mare a materialelor și o cerință mai mică pentru aluminiul virgin.
  • Într-o lume din ce în ce mai condusă de social media, Polestar O2 dispune de o dronă cinematică autonomă integrată în spatele scaunelor posterioare. Dezvoltat în colaborare cu brandul de electronice de larg consum Hoco Flow de la Aerofugia, conceptul de dronă poate fi implementat în timp ce mașina se mișcă, pentru a înregistra secvența perfectă de conducere.
    • Inginerii Polestar au dezvoltat un aerofoil special care se ridică în spatele scaunelor posterioare pentru a crea o zonă calmă de presiune negativă care permite dronei să decoleze atunci când mașina este în mișcare.
    • Drona funcționează autonom, urmărind automat mașina la viteze de până la 90 km/h, iar șoferul poate alege între o secvență atmosferică – excelentă pentru o croazieră pe litoral – sau o secvență mai plină de acțiune, cu o expresie mai sportivă. După filmare, drona se poate întoarce autonom la mașină.
    • Clipurile video pot fi editate și partajate direct de pe ecranul central de 15 inci atunci când mașina este parcată.

Nu s-a comunicat exact dacă acest concept se va transforma într-un model de serie. Dar, Polestar intenționează să lanseze trei mașini noi în următorii trei ani, începând cu 2022, fiecare dintre acestea având potențialul de a realiza treptat unele dintre ideile prezentate de aceste mașini concept.

Este posibil ca această decapotabilă să o vedem în serie după 2025. Nu de alta, însă Precept Concept este deja o maşină de serie în devenire!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise