(video) Premieră: Noul Rolls-Royce Wraith Eagle VIII are unul dintre cele mai frumoase plafoane din industria auto
Începând de astăzi şi timp de trei zile se desfăşoară celebrul Concurs de la Eleganţă de la Villa d’Este, de pe malul lacului italian Como, acolo unde se întrunesc pasionaţi de maşini clasice, în timp ce unii producători folosesc evenimentul drept platformă de lansare a unor noutăţi.
În acest an şi Rolls-Royce este acolo cu noua colecţie impresionantă Wraith Eagle VIII!
Vezi şi: (foto/video) Cele mai impresionante proiecte din anul 2018 ale companiei Rolls-Royce
Automobilul arătat lumii este de fapt o ediţie specială şi comemorativă, realizată pe baza coupeului Wraith. Istoria-i din spate este următoarea: Căpitanul John Alcock și locotenentul Arthur Brown au înfruntat cerul neexplorat pentru a face primul zbor transatlantic non-stop în iunie 1919. Cei doi militari, contemporanii lui Sir Henry Royce, au zburat non-stop de la St. John’s, Newfoundland (oraşul de coastă al Canadei) până în Clifden, Irlanda, într-un bombardier modificat Vickers Vimy, folosit în timpul Primului Război Mondial. Bi-avionul era pus în mişcare de două motoare Rolls-Royce Eagle VIII, cu câte 355 CP şi cu un volum de 20.3 litri fiecare.
Colecţia prezentată îşi trage denumirea de la acest motor remarcabil şi fiabil, iar maşinile în sine marchează aniversarea a 100 de ani de la acest zbor şi sunt dedicate aventurierilor, în timp ce îi onorează pe cei care au schimbat cursul istoriei.
Exteriorul maşinii reprezintă aventura piloţilor pe timp de noapte. Cea mai mare parte a caroseriei este vopsită în culoarea Gunmetal, în timp ce partea-i superioară în nuanţa Selby Grey. Cele două culori sunt despărţite de o linie contrastantă din alamă. Grila neagră a radiatorului face referire la cele ale motoarelor. Jantele sunt parţial polişate şi finisate într-o nuanţă translucidă fumurie.
Habitaclul imită aceeaşi schemă de culori, redată de tapiţerie. Şi aici pentru contrast se folosesc cusături în culoarea alamei. Se mai remarcă nişte carcase ale difuzoarelor audio, la fel realizate din alamă şi cu inscripţia 1.880 miles pe ele (distanţa zborului efectuat). Alte monograme RR sunt brodate pe tetiere cu aceleaşi fire în culoarea alamei.
Alte inserţii longitudinale completează decorul panourilor interioare ale uşilor, alături de o plăcuţă cu un citat al lui Sir Winston Churchill, frază spusă cu ocazia acelei performanţe de acum 100 de ani.
Vezi şi: GENEVA 2019: Prima întâlnire cu noul Rolls-Royce Cullinan – Reportaj Video AutoBlog.MD
Partea frontală a interiorului este şi mai spectaculoasă. Acolo se găsesc bucăţi generoase de lemn de eucalipt afumat, care printr-un proces de metalizare în vid au fost acoperite cu aur, înainte de fi încrustate cu argint şi cupru, toate pentru a descrie ceea ce se poate vedea pe pământ, noaptea, de la înălţimea zborului.
Scena se extinde pe consola centrală, oferind atât o experiență emotivă, precum și captivantă pentru ocupanți, alături de plafon. Mai jos, părţile laterale ale tunelului central sunt acoperite cu piele matlasată şi cu cusături contrastante.
Ceasul mecanic dintr-un Rolls-Royce este frecvent văzut ca o bijuterie, mulţi dintre proprietari alegând să spună pe scurt povestea maşinii lor pe acesta. Pentru cel din Wraith Eagle VIII nu s-a făcut o excepție. Acesta a fost executat pe un fundal “îngheţat”, conţine un element de culoare verde fluorescentă care iluminează în întuneric, un ac roşu care face referire la busola folosită în vechiul avion, dar şi coordonatele locaţiei aterizării.
Cel mai exclusiv element pe un astfel de automobil este totuşi plafonul său unic. Un număr total de 1.183 de elemente din fibră optică sunt aranjate pentru a reda cerul înstelat din momentul zborului efectuat în 1919. Calea de zbor şi constalaţiile sunt brodate cu fire de aţă în culoarea alamei, aşa-zişii nori în alta, iar stelele folosite pentru navigare sunt scoase în evidenţă prin elemente din fibră optică de culoare roşie.
Tot pe tavan, în apropiere de oglinda retrovizoare, există o altă plăcuţă pe care scrie “The celestial arrangement at the halfway point 00:17 am June 15th 1919, 50” 07’ Latitude North – 31” Longitude West”.
În total vor exista 50 astfel de automobile. Adevăraţii colecţionari pot începe să caute bijuteriile.
Vezi şi: A atins un apogeu? De la Skoda şi după BMW, Jozef Kaban este noul designer-şef al Rolls-Royce
Cmentariile sunt închise