(video) Premieră: Noul Skoda Superb Scout – prima versiune de acest gen pentru Superb Combi

La fel acum câteva ore, dar într-un pavilion aparte, pe lângă familia actualizată Superb şi noul CITIGOe iV, Skoda a prezentat modelul actualizat Superb Combi în premieră în versiune Scout! Este pentru prima dată când marca a decis lansarea unei astfel de variaţii adaptate pentru ieşiri în off-road pentru modelul său flagship.

Prin lansarea modelului Skoda Superb Scout, brandul ceh îşi adaugă modelul său de top la gama sa de mașini pregătite pentru escaladări în off-road. Acesta combină cantitatea generoasă de spațiu oferită de un Superb Combi cu virtuțile și flerul unui vehicul aventurier în off-road, în timp ce lungimea și lățimea rămân aceleași.

Noul Skoda Superb Scout se oferă standard cu sistem de tracţiune integrală şi un pachet Rough-Road care oferă protecţie şasiului şi motorului dedesubt, dar şi ridică garda la sol a maşinii cu 15 mm. La toate acestea se adaugă un mod Off-Road în sistemul Driving Mode Select. Un set de amortizoare adaptive sunt disponibile ca opţiune.

Noul model Superb este disponibil exclusiv cu cel mai puternic motor diesel sau pe benzină. Cel TDI de 2.0 litri pune la dispoziţie 190 CP şi transferă tot cuplul maxim de 400 Nm spre toate cele patru roţi prin intermediul unui DSG cu şapte trepte. Agregatul mai este dotat cu un convertor catalitic SCR cu injecție AdBlue și un filtru de particule diesel, ceea ce înseamnă că îndeplinește standardul de emisii Euro 6d-TEMP.

Motorul de 2.0 TSI pe benzină are o putere 272 de cai și un cuplu maxim de 350 Nm. În plus față de tracțiune integrală, de asemenea, vine cu un DSG cu şapte trepte. Este echipat la fel cu un filtru de particule şi îndeplinește standardul de emisii Euro 6d-TEMP.

Ambele motoare mai dispun de tehnologia Stop/Start și cea de recuperare a energiei la frânare, care ulterior este folosită pentru a alimenta inclusiv consumatorii de la bord.

În conformitate cu stilul modelelor familiei Scout, noul Superb Scout are, de asemenea, un aspect izbitor. Şi acest vehicul dispune de grila reproiectată a radiatorului și, la fel ca pe versiunea Sportline, lamele duble sunt de culoare neagră, însă rama este cromată. Spre deosebire de ceilalți membri Superb, noul break dispune de bare de protecţie reproiectate cu elemente de protecţie care sunt finisate în culoarea aluminiului. În plus, alte ornamente din plastic negru protejează arcurile roților, pragurile laterale și partea inferioară a ușilor.

În contrast, railings-urile de pe acoperiș și ramele geamurilor laterale sunt cromate. Carcasa oglinzilor retrovizoare au aspect de aluminiu, iar în imediata apropiere de ele există insigne speciale SCOUT pe aripi. Standard o astfel de maşină vine cu jante din aliaj de 18 inci Braga, care sunt disponibile opțional într-o versiune cu două nuanţe. Opţional se oferă jante din aliaj noi Manaslu de 19 inci şi o culoare metalizată exclusivă pentru caroserie Tangerine Orange.

Noul Superb Scout mai este capabil de tractare a unei mase maxime de 2.200 de kg. Cârligul de remorcare opţional este necesar de descuiat mecanic.

La interior, noul Superb Scout va saluta şoferul şi pasagerii cu nişte inserţii speciale asemănătoare cu lemnul, care poartă logoul Scout la fel ca şi scaunele din față. Husele acestora din urmă sunt realizate dintr-o țesătură specifică, rezistentă, cu cusături contrastante. Ca o opțiune, tapiţeria cu piele şi Alcantara, dar şi cusăturile contrastante maro sunt disponibile pentru scaune, în timp ce inserţiile de pe mijlocul scaunelor frontale pot fi acum comandate pentru prima dată într-o culoare contrastantă. Scaunele frontale mai sunt încălzite standard, iar pentru cele posterioare acest lucru este o opţiune.

Afișajul central de pe planşa de bord dispune pe acest model de nişte meniuri şi ferestre suplimentare pentru deplasarea prin off-road, iar șoferul este întâmpinat de un logo special de bun venit atunci când intră în mașină.

Nivelul ridicat de confort pentru pasagerii din spate, care se bucură de o cantitate generoasă de spaţiu pentru picioare, poate fi crescut în continuare folosind unele soluţii Simply Clever. De exemplu, dacă se dorește ca scaunul pasagerului din față să fie reglat electric din spate se adaugă comenzile necesare, iar pachetul Sleep opțional poate adăuga nişte tetiere mai mari şi mai confortabile, dar și o pătură.

La fel ca toate celelalte versiuni Superb, cea nouă are cel mai mare portbagaj din segmentul său – de la 660 la 1.950 de litri poate varia volumul. Hayonul poate fi operat electric, iar ca opţiune poate fi deschis prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie.

Noul Skoda Superb Scout devine al patrulea membru al acestei linii de maşini, după Octavia Scout care a introdus trendul acum 13 ani, Kodiaq Scout şi Karoq Scout.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise