(video) Premieră: Noul smart #1 – crossover electric cu aproape 300 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou capitol se deschide în istoria mărcii smart! Amintim că în martie 2019, producătorul de maşini compacte a intrat sub aripa unei întreprinderi comune create de Daimler AG şi holdingul Geely.

Compania nou formată smart Automobile Co. a început deja să dezvolte o gamă complet nouă de automobile şi iată primul produs – smart #1! Maşinile compacte aparțin deja trecutului, precum și motoarele cu ardere internă: smart va produce de acum încolo doar electromobile de ultimă generaţie.

Combinaţia dintre diez şi o cifră o vor purta toate viitoarele modele în denumire.

Caracteristici cheie:

  • Noul smart #1 este comparabil în dimensiuni cu actulul MINI Countryman: are 4.270 x 1.822 x 1.636 x 2.750 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. La ultimul capitol este mai mare cu 80 decât modelul MINI.
  • Partea germană a companiei nou formate a fost responsabilă de design, care a fost realizat sub supravegherea lui Gorden Wagener, designerul-șef al Mercedes-Benz. De aici și unele asemănări cu Mercedes-urile electrice moderne.
  • În linii generale, mașina de serie repetă conceptul arătat în 2021. Forma și proporțiile caroseriei sunt aceleași. Modelul prezintă o aerodinamică bună (coeficientul Cd este 0.29), iar uşile nu au rame la geamuri! Diametrul maxim al jantelor este de 19 inci, printre opțiuni se numără farurile Matrix LED, iar mânerele retractabile ale ușilor sunt capabile să-şi facă apariţia chiar şi sub un strat de gheaţă (să-l spargă), după cum afirmă producătorul.
  • De partea tehnică a răspuns deja Geely. Noul smart #1 foloseşte platforma modulară SEA (stă şi la baza lui Zeekr 001), astfel încât lucrările de inginerie au fost efectuate în principal în China. Va exista în mai multe configurații această arhitectură, însă din start se prezintă doar una. Modelul va avea tracțiune spate şi respectiv un singur motor electric (272 CP şi 343 Nm). Niciodată un smart nu a fost atât de puternic!
  • Maşina cu o greutate de 1.820 kg mai dispune de o baterie litiu-ion de 66 kWh, instalată sub podea. Autonomia declarată este de până la 440 km în ciclul WLTP. Are la bord un încărcător AC de 22 kW (standard, 10-80% în trei ore), iar rapid se poate încărca cu până la 150 kW (10-80% în 30 de minute).
  • Viteza maximă a modelului este limitată la 180 km/h. Controlul transmisiei este în stilul modelelor Mercedes-Benz: se face printr-o manetă din dreapta volanului.
  • Noul smart #1 are un habitaclu cu cinci locuri cu drepturi depline. Bancheta din spate este împărțită în proporție de 60:40 şi se poate regla longitudinal într-un interval de 13 cm. Datorită acestei soluţii volumul portbagajului poate varia între 273 şi 411 litri. Există un “frunk” şi sub capotă, doar că volumul său este de 15 litri şi este un loc comod doar pentru cablurile de încărcare.
  • Cockpit-ul maşinii este unul digital şi modern. Şoferul are la dispoziţie un panou de bord îngust de 9.2 inci şi un head-up display de 10 inci. Monitorul central măsoară 12.8 inci şi are o rezoluţie Full HD. Prin intermediul acestuia din urmă se pot controla toate funcțiile secundare ale mașinii, inclusiv controlul climatizării pe două zone. Sistemul multimedia poate fi actualizat pe calea aerului, prin tehnologia OTA.
  • Crossoverul mai dispune de, printre altele: șapte airbaguri, un acoperiș din sticlă (fără trapă), un sistem audio Beats (cu 13 difuzoare), digital key, asistent vocal și un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori. Există mai multe combinații de materiale de finisare la alegere. În cele din urmă, modelul are şi o suită modernă de sisteme de asistenţă, inclusiv un smart Pilot – un cruise control adaptiv cu funcția de reluare a mișcării după o oprire.
  • smart #1 Launch Edition va fi produs în doar 1.000 de exemplare (maşina albă din imagini cu interior cu accente aurii).

Noul smart #1 va fi produs în China la fabricile Geely, iar Europa și China vor fi pieţele principale de desfacere. În țările europene, comenzile vor fi deschise în septembrie, iar vânzările vor începe chiar la sfârșitul anului curent.

Specificaţii în detalii:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/04/techspecsheet-smart1-uk.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise