(video) Premieră: Noul VW T-Roc facelift – ce s-a schimbat
Produs din 2017, până în prezent modelul T-Roc a părăsit fabricile în peste un milion de exemplare. Pentru a nu pierde din această popularitate, Volkswagen îi introduce un facelift, iniţial pentru piaţa europeană.
Maşina de 4.2 metri lungime s-a schimbat mai mult vizual decât tehnic.
Caracteristici cheie:
- Kitul exterior din echiparea R Line include acum secțiuni laterale mari pe bara de protecţie frontală și nişte proiectoare anti ceaţă full LED verticale.
- În plus față de barele de protecție redesenate, grila de radiator a fost schimbată, grafica farurilor și stopurilor a fost revizuită, precum și designul jantelor (16-19 inci). Farurile de bază sunt LED, însă opţional pot fi Matrix LED, care vin împreună cu o bandă LED pe întreaga lăţime a grilei radiatorului.
- Sunt mai multe schimbări în habitaclu: planşa de bord este nouă, se folosesc materiale mai moi într-o proporţie mai mare, deși inserțiile din plastic colorate sunt păstrate pentru contrast.
- Un panou de instrumente digital de 8.0 inci este acum o dotare standard. Panoul de control a sistemului de climatizare include acum comenzi tactile. Nou este şi volanul cu butoane tactile.
- Ecranul sistemului multimedia stă acum deasupra deflectoarelor de ventilaţie, iar partea superioară îi iese deasupra panoului frontal. Pe lângă monitoarele de 6.5 şi 8.0 inci se poate comanda unul nou de 9.2 inci. Sistemul multimedia în sine este unul de nouă generaţie, făcut pe baza arhitecturii MIB3, are mai multe funcţii noi şi control vocal.
- Setul de bază de asistenți electronici a fost extins. Printre opțiuni se numără și un cruise control adaptiv Travel Assist.
- Gama de motoare nu s-a schimbat. Pentru Europa sunt valabile benzinare 1.0 TSI (110 CP), 1.5 TSI (150 CP) și 2.0 TSI (190 CP), precum și un turbodiesel 2.0 TDI (115 sau 150 CP). Cutii de viteze: mecanică cu șase trepte sau robotizată DSG cu şapte trepte. Tracțiunea integrală 4MOTION este o opțiune pentru mașinile cu motor diesel de 150 CP și standard pentru cele cu benzinar de 190 CP.
- Toate actualizările vizuale s-au aplicat şi pe modelul T-Roc R. În continuare va avea un 2.0 TSI cu o capacitate de 300 CP, un DSG și tracțiune integrală. Are un kit de caroserie mai agresiv și patru terminaţii de eşapament. Poate prinde suta în 4.9 secunde şi atinge maxim 250 km/h. Opţional rămâne un eşapament din tital de la Akrapovic.
- Interesant este că nu a dispărut din gamă T-Roc Cabriolet, semn că este într-o oarecare măsură popular. Are o caroserie ranforsată cu doar două portiere şi un acoperiş textil, un ampatament mai mare cu 40 mm comparativ cu al modelului standard şi doar tracțiune faţă. Sub capotă poate avea doar benzinare de 115 sau 150 CP.
Vânzările de mașini restilizate în Europa vor începe în primăvară. În Germania, prețurile au fost deja anunțate: datorită echipamentului de bază extins, suma a crescut cu 1.900 de euro și va costa cel puţin 24.500 de euro.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise