(video) Prima motocicletă electrică AURUS, arătată în acţiune

Prima motocicletă a mărcii ruseşti AURUS a fost dezvăluită astăzi în calitate de prototip funcţional! Aceasta a fost dezvoltată şi prezentată de institutul NAMI de la Moscova, scopul iniţial al vehiculului fiind escorta coloanelor oficiale.

Motocicleta a fost creată de specialiști ruși de la zero, pe o platformă complet nouă, motorul său fiind pur electric. Are un design decent, cu unele elemente care ar trebui să se asocieze cu mașinile reprezentative AURUS. Corpurile de iluminat cu LED-uri, parbrizul cu unghi reglabil, nişte cutii posterioare pentru depozitarea unor lucruri şi elemente expuse ale cadrului, toate arată cel puţin interesant.

Producția în serie a motocicletei este planificată să fie efectuată de către concernul Kalaşnikov, care face parte din corporația de stat Rosteh. Primul client va fi în mod evident Garajul cu destinație specială al Serviciului Federal de Securitate, însă un lucru important de notat este că vor fi create versiuni şi pentru Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Situaţiilor Excepţionale, dar și pentru vânzări persoanelor fizice interesate!

Puterea maximă a motorului montat în prezent pe vehicul este de 190 CP. Poate face 0-100 de km/h în 3.7 secunde.

“Specialiștii NAMI, în numele Ministerului Industriei și Comerțului, au efectuat un complex de activități de cercetare și dezvoltare, al căror rezultat a fost un prototip de motocicletă electrică în scopuri speciale. Motocicleta a fost creată ținând cont de cerințele Garajului cu destinație specială a Serviciului Federal de Securitate din Rusia și nu numai că le îndeplinește, în ceea ce privește calitățile funcționale cerute pentru motocicletele din această clasă – cei de la NAMI au creat o motocicletă cu adevărat spectaculoasă”, a declarat ministrul Denis Manturov.

Nu există încă informații despre costul estimat al motocicletei. Producția sa în serie va începe în 2022-2023.

Cmentariile sunt închise