(video) Primele GMC Hummer EV şi Ford Bronco au fost vândute la licitaţie pentru nişte sume incredibile

Primele exemplare comerciale ale GMC Hummer EV şi Ford Bronco de nouă generaţie au fost vândute la un preț fabulos pentru mașinile de producţie – 2.5 şi 1.1 milioane de dolari respectiv!

Pentru aceste sume de bani, mașinile cu numerele VIN 001 au plecat de sub ciocan la licitaţia organizată de casa Barrett-Jackson.

Amintim că noul Ford Bronco este un SUV făcut pe baza modelului Ranger T6, care a reînviat legendara serie ce a fost “abandonată” în 1996. La licitaţie s-a vândut un exemplar din ediţia limitată de start First Edition, în caroserie cu trei uşi, dotată cu un V6 EcoBoost de 2.7 litri (314 CP/542 Nm) și o cutie de viteze automată cu 10 trepte.

Veniturile încasate vor fi donate de Ford către organizații caritabile: vor fi împărțite între National Forest Foundation şi Outward Bound. Prețul normal pentru o mașină într-o astfel de configurație în Statele Unite este de aproximativ 60.000 de dolari.

Iar cei 2.5 milioane de dolari din vânzarea lui GMC Hummer EV N001 vor merge la Tunnel to Towers Foundation, o organizație non-profit fondată în onoarea pompierului Stephen Siller, care a decedat muncind la locul atentatului terorist din 11 septembrie 2001.

Prețul obișnuit al unui GMC Hummer EV în configurația specială de start Edition 1 este minim 112.595 de dolari. Începutul producției îi este programat pentru toamna anului curent.

Cmentariile sunt închise