(video) Detalii despre noul GMC HUMMER EV: Va fi primul vehicul care va utiliza Unreal Engine în al său digital cockpit

După ce v-am povestit despre capacităţile sale în off-road şi ce îl pune în mişcare, într-un al treilea articol dedicat despre noul GMC HUMMER EV vă spunem despre designul său interior şi tehnologiile de la bord.

Experiența cu acest autovehicul pune șoferii în mijlocul fiecărui moment, cu funcții revoluționare de performanță pe șosea, permise de o unitate de propulsie de ultimă generație, un aspect care întoarce capete și o poziție inconfundabilă pe drum. Capacitățile fără precedent ale noului HUMMER EV se vor combina cu tehnologii captivante, creând un sentiment de intensitate și dramă pentru șoferi și pasageri.

“Noul GMC HUMMER EV va fi primul din rasa sa – un supertruck open-air, complet electric, cu emisii zero și limite zero. Va avea capacitatea de a merge aproape oriunde, pe șosea sau în off-road, combinând performanțele țipătoare cu o călătorie aproape silențioasă”, a declarat Al Oppenheiser, inginer-șef al proiectului HUMMER EV.

Una dintre tehnologiile sau caracteristicile de la bord este numită “Watts to Freedom“. V-am mai spus anterior despre aceasta, dacă aţi fost atenţi, însă amintim. Noul GMC HUMMER EV în variantă de top va dispune de trei motoare electrice în cadrul sistemului Ultium Drive.

Acestea vor putea genera în total o putere combinată estimată la 1.014 CP și, atunci când sunt înmulțite prin rapoartele de transmisie ale unității de acționare față și spate, se va putea pune la dispoziţie un cuplu la roţi estimat chiar la peste 15.592 Nm, permițând performanțe fără precedent!

Expresia supremă a acelei performanțe va fi livrată printr-un sistem Launch Control, cunoscut sub numele de “Watts to Freedom”. Această caracteristică selectabilă de șofer canalizează puterea imensă a sistemului de propulsie pentru o explozie de accelerație – GM estimează o acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h în aproximativ 3 secunde.

Pe măsură ce vehiculul se pregătește pentru Watts to Freedom, o serie de experiențe interioare transmit senzația de “numărătoare inversă înainte de lansare”, inclusiv prin sisteme de control interactive, sunete unice prin difuzoarele sistemului audio Bose și animații pe ecrane. De asemenea, vehiculul îşi micşorează automat garda la sol cu aproximativ 51 de mm pentru a se pregăti pentru lansare, utilizând un centru de greutate inferior.

Experiența de conducere a unui HUMMER EV va putea fi, de asemenea, adaptată de șofer pentru diferite condiții, prin intermediul sistemului Drive Mode Control. Acesta include patru moduri preconfigurate: Normal, Tow/Haul, Off-Road and Terrain (Normal, Remorcare / Tractare, Off-Road și Teren), împreună cu modul configurabil My Mode care include un Adrenaline Mode.

Fiecare are caracteristici şi setări specifice pentru șasiu, suspensie și propulsie, inclusiv cuplul maxim livrat roților; și, alături de variabilele distinctive de suspensie și cuplu, graficele și culorile ecranului de afișare, împreună cu sunetele unice ale vehiculului, vor fi schimbate în funcție de diferitele moduri.

Noul HUMMER EV va oferi şi GMC ProGrade Trailering Technology, o suită de tehnologii inteligente, intuitive, inclusiv o cameră de vizualizare suplimentară concepută pentru a spori încrederea tractării unor remorci.

Caracteristicile tehnologiei ProGrade Trailering au fost dovedite pe alte modele pickup GMC și sunt adaptate pentru caracteristicile unice ale sistemului de propulsie electrică al HUMMER EV. Acestea includ o aplicație Trailering App în vehicul, prin care se pot controla sau testa luminile remorcii, se poate diagnostica sistemului electric, presiunea şi temperatura anvelopelor, se pot verifica alte memento-uri pentru pre-întreținere și listă de verificări înainte de plecare.

Tehnologia integrată în vehicul este un element fundamental al experienței imersive a HUMMER EV și va fi responsabilă de orice, de la urmărirea distanței și localizarea stațiilor de încărcare, până la monitorizarea performanței vehiculului pe și în afara drumului. Totul va fi accesibil prin intermediul a două monitoare mari: un ecran tactil color central de 13.4 inci, care face parte din sistemul de infotainment GMC și un altul de 12.3 inci în spatele volanului.

Experiența de la bord va fi sporită prin tehnologii de sunet avansate, de exemplu prin sistemul audio Bose Premium cu tehnologie de procesare a semnalului Centerpoint surround și 14 difuzoare de înaltă performanță pentru a oferi o experiență de ascultare puternică și captivantă. Dincolo de reproducerea muzicii, caracteristica Electric Vehicle Sound Enhancement folosește Bose Active Sound Management, combinând un sunet sporit în calitate cu mascarea zgomotului pentru a optimiza mediul acustic al cabinei vehiculului.

Un alt lucru interesant este că sistemul multimedia rulează pe baza platformei Unreal Gaming Engine dezvoltată de Epic Games (poţi afla detalii despre aceasta aici)! Astfel, afișajele grafice fac funcțiile și selecțiile ușor de găsit și intuitive de navigat dintr-o privire. Animația de pornire, împreună cu diferite culori ale ecranului și afișaje grafice distincte pentru diferite moduri de propulsie sporesc interactivitatea tehnologiilor și aplicațiilor.

Unele funcții vor putea fi activate şi prin comandă vocală, în timp ce funcționalitatea de glisare asemănătoare unui smartphone simplifică defilarea și selectarea caracteristicilor în cadrul sistemului de infotainment. Selecția caracteristicilor prin intermediul centrului de informații pentru șofer este disponibilă evident şi prin comenzile de pe volan.

Trei centre fundamentale de informare în vehicul îi ajută pe proprietari să navigheze prin capacitățile și caracteristicile selectabile:

  • Energy Assist – Monitorizează consumul de energie, configurează programele de încărcare, condiționarea temperaturii bateriei și multe altele.
  • Widgeturi Off-Road – Acestea oferă o mulțime de informații legate de capabilitățile selectabile ale HUMMER EV și informațiile despre performanță în scenarii de condus off-road.
  • Aplicația ProGradeTrailering – Pe baza aplicației Trailering dezvoltată pentru pickup-urile GMC, acest widget permite proprietarului să creeze un profil de remorcă, să efectueze un test de lumină, să stabilească liste de verificare înainte de plecare și multe altele.

Apropo, cu ajutorul Bluetooth și unei chei digitale Ultra-Wideband, proprietarii își vor putea folosi smartphone-ul în calitate de cheie pentru a debloca şi porni maşina. Tehnologia detectează telefonul proprietarului și locația sa în apropierea vehiculului, permițând o serie de operațiuni pasive, cum ar fi iluminarea de apropiere, deblocarea intrării și funcționarea vehiculului.

Dintr-o privire, acest oickup nu poate fi confundat cu nimic altceva decât cu un GMC HUMMER EV. Indiciile sale formidabile de stil, incluzând roțile aranjate cât mai aproape de colţuri și o poziție ridicată, au rădăcinile în capacitate, unde funcționalitatea off-road, cum ar fi unghiurile de atac şi de degajare, au prioritate în proiectare.

Designul este infuzat cu indicii de semnătură, de la partea superioară, parbrizul practic vertical și execuția robustă. Designul său contemporan, muscular, comunică, de asemenea, un salt tehnologic înainte: farurile, dar şi stopurile, au indicație de încărcare, iar semnătura luminoasă frontală servește ca față a vehiculului. Designul încorporează în plus detalii inteligente, cum ar fi motivul distinctiv HUMMER EV “H”, văzut în mai multe elemente, inclusiv farurile, stopurile și roțile.

În plus, Infinity Roof este un element distinctiv al designului expresiv al maşinii, oferind posibilitatea de a conduce în aer liber prin panouri Sky modulare și transparente. Chiar și cadrul de montare I-Bar este detașabil, pentru o experiență total deschisă, în timp ce luneta cu posibilitatea de a fi retractată electric în peretele dintre benă şi cabină, duce conceptul de libertate și mai departe. Panourile de acoperiş pot fi depozitate sub capota din faţă, în “frunk”, dacă compartimentul este echipat cu o tavă de depozitare care este disponibil ca accesoriu.

Pionier pe noul GMC Sierra, şi HUMMER EV va încopora hayonul MultiPro cu șase funcții, special conceput. Cele șase funcții includ: primary gate, primary gate load stop, easy access, wide step, inner gate load stop and inner gate with work surface (poarta primară, opritorul de încărcare a porții primare, acces ușor, trepte largi, opritorul de încărcare a porții interioare și poarta interioară cu suprafața de lucru).

Designul îndrăzneț al cabinei noului HUMMER EV, care poate transporta până la cinci pasageri, este geometric și texturat. Materialele sale de suprafață recent dezvoltate contribuie la aspectul și simțul premium pe măsura standardelor înalte GMC pentru măiestrie și rezistență.

Dar nici în cabină nu există pe jos un covor cum se găseşte tradiţional în automobile. O pardoseală din vinil versatilă și ușor de curățat, acoperită cu o altă pardoseală din cauciuc din material reciclat, este funcțională și insuflată cu elemente de design distincte. Inserțiile din cauciuc pentru fiecare poziție a pasagerului sunt proiectate pentru o îndepărtare ușoară și curățare după o zi prin off-road.

Confortul este, de asemenea, încorporat în interiorul lui HUMMER EV, cu soluții de depozitare la îndemână, inclusiv o consolă spațioasă pe două niveluri – datorită arhitecturii EV – împreună cu mai multe coșuri de depozitare și un sertar în bord care se poate bloca.

Și, ca și exteriorul, în interiorul cabinei abundă indicii de design inteligente, inclusiv un “H” stilizat pentru aerisirea centrală a tabloului de bord și alte detalii care așteaptă să fie descoperite.

La momentul lansării, noul HUMMER EV va fi oferit în ediţia limitată şi deja epuizată pentru primul an de precomenzi – Edition 1 – care va veni într-o culoare exterioară albă, o culoare interioară unică Lunar Horizon cu contrast ridicat și un badge interior special Edition 1. Include, de asemenea, pachetul Extreme Off-Road, care adaugă suspensie pneumatică adaptivă cu capacitate Extract Mode, sistemul de direcție pe toate cele patru roţi cu funcţia CrabWalk, anvelope Goodyear Wrangler Territory MT de 35 de inci, panouri de protecţie sub şasiu, un set de camere video şi multe altele. 

Noul HUMMER EV Edition 1 va avea un preț de start de 112.595 de dolari, când va fi pus în vânzare toamna anului viitor.

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/