(video) Primul Lotus Eletre R a ajuns în Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O companie locală specializată pe importul mașinilor la comandă a adus de curând în Republica Moldova primul Lotus Eletre. Vorbim despre primul SUV din noua gamă de mașini electrice a mărcii. Și nu a venit un simplu Eletre, ci versiunea de top cu aproape 1000 de cai putere!

Amintim că Lotus Eletre este un SUV electric de 5103 mm lungime. Are AWD, sistem electric de 800 V, baterie de 112 kW încărcabilă cu până la 350 kW (490 km autonomie). Standard mai are suspensie pneumatică activă și jante la 22 inchi, faruri Matrix LED și grilă frontală activă, climatizare pe patru zone și suport Apple CarPlay/Android Auto, printre altele.

Camerele în loc de oglinzi retrovizoare tradiționale sunt o opțiune. Printre alte opțiuni se numără posibilitatea de a regla garda la sol, direcţie pe puntea din spate, stabilizatori activi pentru a elimina ruliul şi mecanisme de frânare carbon-ceramice cu 10 pistoane în etriere.

Modelul Lotus Eletre R este deocamdată cel mai rapid SUV electric cu două motoare din lume! Puterea combinată a celor două electromotoare este de 918 CP și 985 Nm! Acestea sunt controlate prin transmisii cu două rapoarte. Cifrele oficiale despre dinamică spun că este capabil de 0-100 km/h în 2.95 secunde. Viteza maximă e limitată la 265 km/h.

Mai multe despre noul Lotus Eletre poți afla din acest articol. Prețul de start al versiunii Eletre R în Germania este de 150.990 de euro. Cel din China (unde e numit R+) este echivalentul a 132.635 de euro.

Vezi și: EXCLUSIV! Marca auto neașteptată care își va deschide o reprezentanță la Chișinău în 2024

Cmentariile sunt închise