(video) Primul Volvo electric de serie preia noul sistem multimedia de la Polestar 2

Volvo Cars a regândit în mod fundamental partea de infotainment în viitorul complet electric Volvo XC40. Construit pe baza sistemului de operare Android, noul sistem multimedia va oferi clienților o personalizare fără precedent, niveluri îmbunătățite de intuitivitate și noi tehnologii și servicii Google încorporate.

Volvo Car Group este prima companie auto care face echipă cu Google pentru integrarea unui sistem de infotainment “propulsat” de sistemul de operare Android, cu aplicaţiile Google Assistant, Google Maps şi chiar Google Play Store încorporate. Cele două companii au fost parteneri de dezvoltare în ultimii ani şi pentru prima dată l-au arătat pe noul Polestar 2.

Noul sistem oferă integrarea completă a Android Automotive OS, o platformă Android Open-Source de la Google, cu actualizări în timp real pentru servicii precum Google Maps, asistentul Google și aplicațiile create de comunitatea globală a dezvoltatorilor.

Noul XC40 electric devine şi primul Volvo care va primi actualizări mai mari de software și de sistem de operare prin tehnologie OTA (over the air), plasând Volvo Cars în fruntea serviciilor de conectivitate pentru automobile. Astfel, modelul va continua să evolueze și să fie îmbunătăţit în timp, mai degrabă decât să fie la un apogeu la acest capitol atunci când părăsește uzina.

„În sfârșit, vă oferim aceeași experiență în mașina dvs. cu care v-ați obișnuit pe telefon, dar adaptată pentru interacțiuni sigure în timpul conducerii. Și prin introducerea actualizărilor OTA pentru orice, de la întreținere până la funcții complet noi, mașina poate rămâne la fel de actuală ca și celelalte produse digitale, întotdeauna cu cele mai noi și mai bune caracteristici”, a explicat Henrik Green, director al departamentului Tehnologii la Volvo Cars.

Vezi şi: (video) Volvo anunță primele detalii despre viitorul XC40 electric! Premiera va avea loc pe 16 octombrie

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Android Automotive OS este că e un sistem de operare Android familiar pentru milioane de dezvoltatori, adaptat pentru a rula în automobile. Tehnologia și serviciile create de dezvoltatorii Google și Volvo Cars sunt încorporate în mașină, în timp ce aplicațiile de muzică și media suplimentare optimizate și adaptate pentru autoturisme vor fi disponibile prin intermediul magazinului Google Play.

Asistentul Google le va permite clienților să obţină răspunsuri la solicitări folosind doar vocea lor pentru funcții în mașină, cum ar fi controlul temperaturii, stabilirea unei destinații, redarea muzicii lor preferate și podcasturilor prin aplicații precum Spotify, și păstrarea unui contact cu cei dragi prin exemplul de trimitere a unui mesaj dictat vocal.

Această integrare contribuie la reducerea distragerii atenției șoferului, ajutându-i să-şi țină mâinile pe volan și ochii pe drum. Asistentul Google va permite, de asemenea, interacţionarea cu dispozitivele smart-home din mașina dvs. Volvo.

Vezi şi: (video) Primul Volvo cu portbagaj şi sub capotă! Prin ce se va deosebi un XC40 electric de unul obişnuit

Google Maps va putea oferi hărți actualizate și date despre trafic, în timp real, menținând șoferii informați despre situațiile ce se pot întâmpla ulterior în trafic și sugerând în mod proactiv rute alternative, dar şi cea mai apropiată stație de încărcare pe itinerarul parcurs.

Aceleaşi hărţi bogate şi mereu proaspete vor fi folosite pentru a îmbunătăți capacitățile complexului Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) prin furnizarea de informații importante, cum ar fi limitele de viteză și localizarea curbelor.

De asemenea, Volvo Cars continuă să dezvolte software și servicii conectate, folosind forța sa din ce în ce mai mare a inginerilor software angajaţi și platforma sa de servicii digitale Volvo On Call. De exemplu, noul sistem de infotainment va fi complet integrat cu Volvo On Call, oferind noi funcții, cum ar fi monitorizarea stării bateriei și a nivelurilor de încărcare.

Sunt incluse și clasicele funcţii Volvo On Call, cum ar fi încălzirea prealabilă a mașinii într-o zi rece de iarnă, găsirea mașinii într-o parcare mare, blocarea/deblocarea de la distanță, precum şi partajarea mașinii prin intermediul unei chei digitale.

Amintim că premiera noului XC40 complet electric va avea loc în ziua de 16 octombrie 2019.

Vezi şi: (video) Sistemul de asistenţă Volvo On Call este disponibil acum şi în Moldova! Iată care îi sunt avantajele

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/