(video) Proaspăta încălcare a unui șofer din Chișinău l-a apropiat de suspendarea dreptului de conducere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șoferul cu pricina din Chișinău
Șoferul cu pricina din Chișinău

Poliția s-a autosesizat în baza acestei secvențe video apărute pe unele rețele de socializare. Un șofer nu a acordat prioritate unei femei pe trecerea de pietoni. Și încă se deplasa pe banda dedicată a străzii Ion Creangă din Chișinău

La volanul mașinii Skoda se afla un tânăr de 28 de ani, domiciliat în capitală. Acesta a fost identificat, localizat și sancționat cu… 1500 de lei și cinci puncte de penalizare.

La moment conducătorul auto din Chișinău are acumulate 14 puncte de penalizare pentru diferite abateri în trafic!

Interesant, tipul e la curent cu această situație, ori a ignorat-o? (video) Strigător la cer! Momentul lovirii a doi pietoni pe trecere în sectorul Botanica

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Amintim prevederile legale privind cele 15 puncte de penalizare:

Dacă aplicarea sancțiunii condiționează acumularea a 15 puncte de penalizare, agentul constatator, după aplicarea sancțiunii principale și a punctelor de penalizare, propune suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule pe un termen de la 30 la 180 de zile, ca sancțiune complementară.

Suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule constă în interzicerea temporară persoanei fizice de a conduce vehicule, inclusiv prin ridicarea permisului de conducere.

Suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule ca sancțiune complementară se aplică de către șeful, șefii adjuncți și șefii subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului Național de Securitate Publică, pe un termen de la 30 la 180 de zile, imediat survenirii circumstanțelor descrise în primul alineat sau pentru contravențiile a căror sancțiune complementară prevede și suspendarea exercitării dreptului special.

Suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule se aplică pe un  termen de:

  • 30 de zile – dacă persoana acumulează 15 puncte de penalizare;
  • 60 de zile – dacă persoana acumulează, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 6 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului special de a conduce vehicule;
  • 180 de zile – dacă persoana acumulează, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări repetate, aplicată în conformitate cu lit. b), a exercitării dreptului special de a conduce vehicule.

Punctele de penalizare se anulează la expirarea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției pentru care au fost aplicate sau de la data aplicării, prin decizia agentului constatator rămasă definitivă, a suspendării exercitării dreptului special de a conduce vehicule, sau de la data privării, prin hotărâre judecătorească, de dreptul de a conduce vehicule.

Cmentariile sunt închise