(video) Record mondial de viteză pe o distanţă de o milă! Un Ford GT vechi poate bate noul Jesko

(update 28.03.2019) Un nou record mondial de viteză pentru o maşină stradală a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri pe Victoria Regional Airport, în cadrul evenimentului Texas Mile.

Pe o distanţă de doar 1.6 km lungime, acest Ford GT modificat de M2K Motorsports, a spart bariera de 300 mph, atingând 300.4 mile per oră sau 483.44 km/h!

https://www.youtube.com/watch?v=F94O-Qk8O7U

Mai mult, putem observa că maşina putea să atingă o viteză şi mai mare dacă continua să ruleze după distanţa de o milă, ultima cifră înregistrată de telemetru fiind 306 mph sau 492.45 km/h!

Amintim că acest Ford GT este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 5.4 litri, care produce în jurul a 2.500 de CP. Cu toate modificările pe care le are, acesta încă nu şi-a pierdut statutul de maşină ce poate folosi perfect legal drumurile publice.

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm încă cel puţin doi ani pentru a vedea ce poate noul Koenigsegg Jesko, hipercar, care potrivit producătorului, la fel poate atinge bariera de 300 mph, dar cu mai puţini CP şi o aerodinamică avansată.


(28.03.2017) Record mondial de viteză pe o distanţă de 1.6 kilometri. Rezultatul este incredibil

Performanţă incredibilă. Cu ajutorul unui Ford GT s-a reuşit stabilirea unui nou record mondial de viteză la deplasarea pe o distanţă de o milă (1,6 kilometri).

Maşina făcută de specialiştii atelierului M2K Motorsports a atins viteza maximă de 472,5 km/h!

Vezi şi: (foto) Omul de afaceri Ion Ţiriac a fost văzut în Bucureşti la volanul unui supercar Ford

Reuşita a avut loc pe traseul pentru drag racing Texas Mile, acolo unde maşina a putut accelera anterior până la 440-450 km/h.

Recordul anterior i-a aparţinut de asemenea unui Ford GT cu 1.700 de cai putere, care în 2012 a putut accelera până la 455,7 km/h.

Vezi şi: (video) Istoria nemaivăzută a lui McLaren F1. Iată cum a stabilit un record de viteză – 391 km/h

Noul automobil deţinător al recordului este construit pe baza unui supercar obişnuit Ford GT produs în anul 2006. Acesta este propulsat de un agregat de 5.4 litri Accufab Racing cu două turbine. Se mai cunoaşte că de unitatea de control electronic s-a ocupat firma MoTeC, iar de suspensie şi aerodinamică Ahlman Engineering.

Potrivit dezvoltatorilor, puterea pe care o poate dezvolta motorul variază între 2.000 şi 2.500 de cai putere.

Vezi şi: (video) Record mondial! Prima maşină care a parcurs 402 metri în mai puţin de 7 secunde

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/