(video) Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection se prezintă înainte de o eclipsă care va avea loc sâmbătă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rolls-Royce Motor Cars este încântat să prezinte Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, inspirată de minunea rar văzută a unei eclipse de soare. Valorificând forțele incredibile ale acestui fenomen ceresc, aceste automobile personalizate explorează interacțiunea captivantă dintre lumină și întuneric, recreând momentul uluitor în care Luna ascunde complet Soarele.

Lansarea acestor mașini coincide cu eclipsa de soare inelară care va fi vizibilă în anumite părți ale emisferei vestice ale globului pe 14 octombrie.

Lumina misterioasă, eterică, aruncată de o eclipsă totală de soare este surprinsă în culoarea exterioară Lyrical Copper a mașinii. Acest finisaj uimitor, realizat la comandă, încorporează pigment de cupru sub formă de pudră, care pare mai închis până când captează lumina, moment când produce o irizație bogată și dramatică.

Drept contrast s-a folosit nuanţa Mandarin pe inserțiile de sub grila Pantheon și etrierele de frână, amintind de impulsurile intense de lumină solară asistate pe măsură ce eclipsa progresează. Aceeași nuanță este folosită pentru linia mediană pictată manual, care include o reprezentare abstractă delicată a tranziției de la lumina soarelui la întuneric pe măsură ce Luna se apropie pentru a acoperi Soarele.

În habitaclu, maşina dispune de un Headliner Starlight complet personalizat, cu o animație specială care, precum eclipsa care o inspiră, oferă celor din interior un adevărat sentiment de uimire. Pe măsură ce portierele se închid și motorul este pornit, „stelele” din tavan se întunecă și începe o secvență fascinantă care imită o eclipsă de soare, când silueta întunecată a Lunii ascunde complet lumina strălucitoare a Soarelui. Se formează un cerc de 940 de „stele”, reprezentând coroana strălucitoare de lumină din jurul siluetei lunare. Acesta este înconjurat de alte 192 de „stele” luminoase, recreând spectacolul stelelor vizibile pe cer în timpul zilei, care are loc numai în timpul unei eclipse totale de soare.

Animația rămâne vizibilă pentru exact șapte minute și 31 de secunde – cea mai lungă durată posibilă a unei eclipse totale de soare. Odată ce acest timp a trecut, întreaga constelație de stele de pe cerul nopții este restabilită. Această caracteristică extrem de tehnică a necesitat un an de dezvoltare minuțioasă, în care Bespoke Collective a produs trei prototipuri complete pentru a perfecționa designul și succesiunea „stelelor”!

O altă caracteristică este panoul personalizat din bord, cel din faţa pasagerului, care este împodobit cu 1.846 de „stele” gravate cu laser într-o cronologie simbolică a unei eclipse totale. Un singur designer Bespoke a avut responsabilitatea exclusivă pentru ajustarea dimensiunii și poziției individuale a fiecărei „stele” pentru a crea efectul hipnotizant, un proces delicat și exigent care a durat peste 100 de ore.

Compoziția culminează cu un ceas realizat la comandă, care încorporează un diamant tăiat strălucitor de 0.5 carate, care amintește de efectul „Diamond Ring”, atunci când un singur punct de lumină orbitor poate fi văzut pe conturul Lunii în fracțiunile de secunde imediat înainte și după ce întunecă Soarele. Geometria cadrului a fost modificată pentru a se potrivi cu bijuteria prețioasă, deoarece aceasta este pentru prima dată în istoria Rolls-Royce când o piatră prețioasă a fost integrată în cadrul ceasului.

Ansamblul a fost supus unor teste riguroase de aderență, care au inclus cicluri celulare climatice de la -30°C la +90°C, pentru a se asigura că diamantul este solid asigurat. Ceasul este finisat cu o gravură pe marginea sa din aluminiu închis, dezvăluind metalul strălucitor de dedesubt. Această piesă frumoasă de măiestrie contemporană este rezultatul a peste 14 iterații de design.

În timpul unei eclipse de soare complete, există un moment în care un amurg auriu îi înconjoară pe cei care privesc eclipsa, dând iluzia unui apus de soare la 360 de grade. În Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis, frumusețea acestui fenomen rar observat este redată prin scaune bicolore cu o lucrare de artă perforată unică, realizată din peste 200.000 de perforații individuale.

Pielea în culoare Mandarin este acoperită cu o nuanță neagră, fiind apoi perforată pentru a dezvălui culoarea contrastantă mai strălucitoare de dedesubt, creând un efect vizual cu profunzime și subtilitate extraordinare. Folosind instrumente de proiectare computațională, Bespoke Collective a dezvoltat o textură unică, care a fost apoi rafinată manual în șapte încercări și iterații.

Printre alte finisaje personalizate se numără plăcuţe iluminare în praguri, umbrele cu accente Mandarin ascunse în portiere și o husă unică pentru mașină.

Toate cele 25 de exemple au fost deja alocate clienților din întreaga lume.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise