(video) Se vinde prin licitație unicul Aston Martin Lagonda Concept LUV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un Aston Martin unic, despre care puțin probabil să fi auzit, doar dacă nu urmărești activ industria auto de ani buni, se vinde în aceste momente pe platforma Collecting Cars printr-o licitație online. Este vorba despre conceptul Lagonda LUV, arătat la Salonul Auto de la Geneva din 2009, care trebuia să anunțe renașterea mărcii Lagonda, ca parte a sărbătoririi aniversării de 100 de ani.

Prototipul este considerat una dintre primele experiențe ale mărcii britanice în segmentul crossoverelor, însă niciodată nu a ajuns pe linia de producție, rămânând singurul de acest gen. În urma salonului de la Geneva a rămas ascuns și a fost achiziționat de un colecționar privat, dar a fost afișat public din nou la Aston Martin Owners Club Spring Concours din 2019. 

Lagonda Concept LUV (Luxury Utility Vehicle) are la bază o platformă împrumutată, mai exact cea a lui Mercedes-Benz GL, deși cooperarea tehnică deplină între cele două companii a început patru ani mai târziu. Sub capotă s-a montat un V12 natural aspirat de 5.9 litri, o unitate de propulsie standard pentru Aston Martin la acea vreme. Cutia de viteze e una automată cu șase trepte.

Modelul cu cinci uși, cu un design neobișnuit, a fost poziționat ca o mașină de lux cu capacități extinse datorită gărzii la sol crescute și a tracțiunii integrale. Curios este că dezvoltatorii au evitat să-l numească direct drept un crossover.

Mașina este finisată în nuanța exterioară Oyster, cu lucrări cromate strălucitoare peste o cabină decorată cu piele în nuanțele Bitter Chocolate și Magnolia, iar drept contrast servesc incrustații în Piano Black. Interiorul are patru scaune individuale, covorașe posterioare din mătase și perne pentru scaune, dar și o consolă cu două pahare din sticlă tăiată.  

Echipamentul include o trapă panoramică, suspensie pneumatică și frâne carbon-ceramice. Jantele din aliaj măsoară 22 de inchi și sunt îmbrăcate în anvelope Continental.

Aston Martin a încercat prin acesta să vadă dacă ar putea atrage atenția cumpărătorilor bogați din China, Rusia, India, America de Sud și Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, reacția publicului la conceptul prezentat la Geneva a fost restrânsă, iar proiectul a fost închis. Totuși, Aston Martin a revenit la ideea unui crossover abia în 2015, dezvoltând conceptul DBX, care într-un final s-a transformat într-un model de serie.

Nu există prea multe informații suplimentare despre exemplarul din imagini, în afară de faptul că aparține unui proprietar privat. Și se declară un parcurs zero din cauza faptului că nu este omologat pentru a folosi drumurile publice, însă în teorie ar putea fi legalizat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise