(video) Sebastian Vettel a primit poate cea mai mare amendă pentru conducerea unui scuter

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sebastian Vettel a primit o amendă de 5.000 de euro pentru că a luat şi a condus un scuter pe circuitul Albert Park, după încheierea antrenamentelor libere de vineri înaintea Marelui Premiu al Australiei, setat să aibă loc în această duminică. Pilotul a încercat astfel să ajungă în garaj după ce, spre sfârșitul sesiunii de deschidere, al său AMR22 a luat foc.

Dar odată ce FP1 s-a încheiat, Vettel a împrumutat un scuter de la comisari, pe care a urcat şi s-a întors de sine stătător în boxe. Incidentul a fost investigat la sfârșitul zilei de vineri, iar administratorii cursei au decis să-i aplice fostului campion mondial o penalizare, precum că ar fi încălcat articolul 26.7 din Regulamentul sportiv.

În verdictul lor, stewarzii au scris:

„La sfârșitul sesiunii, VET a căutat o modalitate de a se întoarce în pit. Un comisar a fost la faţa locului incidentului cu un scuter. VET a întrebat dacă poate conduce scuterul pentru a se întoarce în pit. Comisarul a încuviințat. VET a urcat pe scuter, așteptându-se ca acel comisar să urce în spatele lui. Când nu s-a urcat, VET a plecat singur, fără aprobarea prealabilă pentru a face acest lucru. Între timp, comisarul încerca să contacteze Race Control pentru instrucțiuni.”

Conform Regulamentului Sportiv, se interzice oricui să se afle pe pistă în perioada de cinci minute după încheierea unei sesiuni, cu excepția personalului identificat în mod specific, inclusiv piloților decât dacă sunt autorizați în mod specific.

Evident că situaţia a devenit virală în spaţiul online şi au apărut mai multe memeuri:

Cmentariile sunt închise