(video) Speedtail e cea mai rapidă maşină pe care a făcut-o vreodată McLaren! Ce viteză a atins de peste 30 de ori

Programul de dezvoltare dinamică pentru cel mai rapid și mai avansat tehnic McLaren făcut vreodată a fost concluzionat printr-o procedură deja tradiţională pentru marca britanică.

Pilotul de teste Kenny Brack, a urcat la volanul prototipului Speedtail “XP2” şi l-a accelerat până la o viteză maximă de 403 km/h pe pista cosmodromului Kennedy Space Center din Florida, SUA.

Testele finale de mare viteză în procesul de validare a hiper automobilului la sol au arătat cum Speedtail a putut atinge viteza maximă de peste 30 de ori pe pista de aterizare a navetelor spațiale la Johnny Bohmer Proving Grounds. Exercițiul a încheiat un program de teste de mare viteză efectuate la mai multe facilități de testare la nivel mondial, inclusiv Idiada în Spania și Papenburg în Germania.

“Este potrivit ca programul de teste de mare viteză a lui Speedtail să fie încheiat cu mai multe rulări la viteză maximă într-o locație puternic asociată cu împingerea limitelor performanței extreme și a excelenței inginerești. Speedtail este o mașină cu adevărat extraordinară, care ilustrează spiritul de pionierat al McLaren și ilustrează perfect determinarea noastră de a continua să stabilim noi criterii de performanță pentru supercaruri și hipercaruri”, a comentat CEO-ul McLaren Automotive, Mike Flewitt.

Combinând frumusețea netedă și fără sudură a corpului său cu tehnologiile de pionierat și cu performanțe remarcabile, Speedtail a fost poziţionat la vârful seriei McLaren Ultimate. Având aproape 5.2 metri lungime, modelul Hyper GT din fibră de carbon şi cu trei locuri pentru pasageri este cel mai eficient aerodinamic McLaren făcut vreodată și reprezintă un exemplu uluitor al experienței brandului în inginerie ușoară.

Unitatea-i de propulsie hibridă oferă cea mai mare putere și cuplu disponibil vreodată pe vreo maşină stradală marca McLaren: 1.070 CP (anterior s-au anunţat 1.050 CP) și 1.150 Nm. Accelerația liniară și viteza maximă a mașinii au stabilit noi repere pentru McLaren, cu un sprint 0-300 km/h realizat în mai puțin de 13 secunde și o viteză maximă de 403 km/h.

Pachetul de baterii dezvoltat de McLaren are o densitate de putere de 5.2 kW/kg, ceea ce constituie cel mai bun raport putere-greutate din orice sistem de baterii auto de înaltă tensiune. Bateriile se auto încarcă constant atunci când Speedtail este condus – nu există niciun element “plug-in” – cu toate acestea, standard include o placă de încărcare wireless care încarcă și menține starea bateriei la un nivel optim atunci când vehiculul nu este utilizat. Dacă are o autonomie de rulare doar cu electricitate nu s-a anunţat deocamdată.

Construcţia celor doar 106 exemplare care vor fi asamblate manual la comanda clienților a început acum la Centrul de producție McLaren din Woking, Marea Britanie, cu livrări programate din februarie 2020. Vezi cum va arăta maşina de serie în diferite scheme de personalizare în ultimele imagini din galeria ataşată.

(video) Istoria nemaivăzută a lui McLaren F1. Iată cum a stabilit un record de viteză – 391 km/h

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise