(video) Staţiile NIO Power Swap, tot mai populare! Au fost efectuate deja peste 10 milioane de schimburi de baterii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

NIO, în paralel cu dezvoltarea şi lansarea de noi electromobile, a pus bazele şi a întărit foarte mult capacitatea NIO Power – rețeaua companiei care include stațiile revoluţionare de schimb de baterii Power Swap (ajunse acum la a doua generaţie, procesul durează puţin peste trei minute), staţiile mobile Power Mobile (100 km autonomie în 10 minute de încărcare), terminalele de încărcare casnice Power Home (de 7 şi 20 kW) și staţiile de încărcare rapidă Power Charger (la moment de până la 180 kW).

Acum, NIO are plăcerea să anunţe despre noi cifre impresionante legate de NIO Power. În luna iulie a fost deschisă pe teritoriul Chinei staţia Power Swap cu numărul 1.000, în Lhasa, Tibet! Iar la zi, astăzi, 2 august, sunt deja active 1.048, dintre care 271 instalate de-a lungul autostrăzilor!

Unele staţii Power Swap de a doua generație au lângă ele şi terminale de încărcare rapidă. Astfel, numărul total de staţii Power Charger a ajuns la 1.777, iar acestea însumează 10.222 de terminale Power Charger. În plus, clienţii NIO au acces şi la peste 550.000 de încărcătoare terţe!

Un alt număr interesant ar fi următorul: la ora 20:39:13, în ziua de 4 iulie 2022, la staţia Power Swap din Shanghai Hongqiao VEG Weige Creative Park, odată cu finalizarea schimbului de baterie pentru un SUV ES8, utilizatorii NIO au acumulat 10 milioane de schimburi de baterii descărcate cu unele încărcate!

Amintim că NIO produce maşini în masă din 2018 şi din start toate au fost concepute cu posibilitatea de a fi încărcate în mod tradiţional prin cablu de la un terminal sau a le schimba bateriile detașabile în astfel de staţii. Mai mult, bateriile pot fi schimbate cu unele de diferite capacităţi sau pot fi luate în arendă la achiziționarea unui model NIO, fiind redus astfel preţul de cumpărare a maşinii.

Odată cu accelerarea continuă a amenajării stațiilor de schimb, această metodă de a obţine rapid o baterie complet încărcată a devenit una dintre cele preferate de clienţii NIO: până la înregistrarea primului milion de schimburi a durat 29 de luni; de la 1.000.000 la nouă milioane de ori a durat 20 de luni; iar de la nouă la 10 milioane a durat doar o singură lună!

Dintre aceștia, utilizatorii cu cel mai mare număr de schimburi de baterii au schimbat bateria deja de 1.364 de ori, utilizatorii care au folosit cele mai multe stații de schimb au fost la 169 dintre ele, iar 303 utilizatori doar au schimbat bateriile fără să le încarce vreodată “manual” din momentul de când şi-au primit maşinile.

În prezent, media de schimb de baterii pe zi în China este de peste 30.000, ceea ce înseamnă că o baterie descărcată se schimbă pe una încărcată la fiecare 2.8 secunde prin intermediul Power Swap!

Cele 10 milioane de schimburi de baterii arată că toţi clienţii NIO au parcurs deja peste 1.98 miliarde de kilometri şi au contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 130.327,5 tone, ceea ce este echivalent cu dioxidul de carbon absorbit prin plantarea a 1,175 milioane de brazi timp de 30 de ani.

Schimbarea bateriei nu poate fi folosită doar ca metodă zilnică, ci oferă și servicii de upgrade a bateriei, permițând utilizatorilor să îmbunătățească durata de viață a bateriei vehiculului într-un mod mai convenabil și mai flexibil. Până în prezent, NIO a oferit servicii de upgrade a bateriei pentru peste 17.000 de utilizatori, permițându-le să se bucure în continuare de avantajele progresului tehnologiei bateriilor.

Înregistrarea a peste 10 milioane de schimburi de baterii face mai încrezătoare tânăra companie, că direcția pe care a insistat a fost una corectă. Şi nu se va opri aici! În septembrie, în Ungaria se va deschide o fabrică ce va produce soluţiile NIO Power pentru a începe şi împânzirea Europei cu ele!

Cmentariile sunt închise